Какво не трябва да държите вкъщи, ако имате котка?

Лампи с хималайска сол
24 окт 2019 19:18, Михаела Лазарова
24
Какво не трябва да държите вкъщи, ако имате котка?
Снимка: Istock

Котките са забавни и енергични. Те са изключително любопитни. Тяхната любопитна природа може дори да ги убие, ако не бъдат достатъчно внимателни. Като стопани на котки, хората трябва да са наясно с тази особеност в техния характер и да избягват да държат опасни предмети вкъщи, които котките могат да докоснат или погълнат.

Какво не трябва да имате в дома си, ако в него отглеждате котка?

Прежда

Кълбетата с прежда са нарицателно за играчка на котките. Те обичат да размотават разни неща, да гонят и преследват развиващата се нишка. Звучи като добра и евтина идея, но не е. Ако преждата попадне в стомаха и червата на котката, тя може да пострада сериозно. Преждата причинява и увреждания на хранопровода. По целия гастроинтестинален тракт може да полепнат власинки, които да задушат котката ви.

Кабели

В един дом няма как да няма кабели. Всички разполагаме с електроуреди и кабели за интернет. Трудно е да ограничим употребата им в домовете си, но е задължително да ги прикрием добре, така че котката ни да не може да ги докосне. Котките си играят с кабелите, а това може да доведе до сериозни аварии, пожари, смърт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж по време на такава операция не успели да задържат вратата отворена иедна от двете котки останала вътре в хладилника. Последвала масова гюрултия, кучето и едната котка - тревожно джафкане и мяукане, другата котка отвътре скимуче жално милно. Бабата от другата стая чула и дошла, та освободила затворената котка.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам за отваряне на хладилник от други домашни любимци.Хората имат куче, което не е едро, порода "шосейна превъзходна". То захапва дръжката на врата на хладилника и с дърпане се опитва да я отвори, а двете им котки в този момент вече са скочили отгоре върху хладилника и ако вратата му поддаде, те с лапичките си й пречат да се затвори пак.След като вратата на хладилника се окаже поне леко открехната, кучето се провира и й пречи да се затвори, докато маците скочат долу и всички заедно щурмуват.
21
2
 
3
 
! Отговори
ОАт Ха ха преди 4 години
В коментар 19 замениха със звездички думата, която означава единствено число да понятието "котешки лапи".
20
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 4 години
. . . и следва юруш, излапват всичко, до което се докопат.Опитали да подпират с тежка бояджийска стълба вратата на хладилника, но кучето им е немска овчарка и винаги успява да бутне стълбата.Сега затварят вратата на хладилника с някакъв специален магнит. Колежката се хвали, че домашните й любимци все още не са успели да се справят с този магнит.Била решила, че ако и с него се справят, да си купи хладилник, чиято врата се заключва. Не знам дали у нас продават такива, но в чужбина има.
19
1
 
8
 
! Отговори
Друго преди 4 години
Една от колежките има доста едър и силен котарак.Той се е научил да отваря хладилника. Изправя се на задните си лапи, забива ноктите на предните лапи в гумата, с която е уплътнена отстрани по дължина вратата на хладилника, залюлява се и така успява да отвори тази врата.Но не действа сам. Имат и голямо куче, което в това време стои на пост и щом вратата на хладилника се отвори, то скача и слага лапи върху един от рафтовете. После избутва вратата така, че хладилникът да е широко отворен и . . .
18
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
До Подла тварКотката се научава да скача върху бравата и сама да си отваря вратите на стаите.Котаракът на съседите редовно влиза у нас, като без затруднения преминава от техния прозорец на нашия балкон. Не прави пакости , но много обича да пробва с лапa вратата на всеки шкаф и така отваря гардероба и един от шкафовете, другите не успява.Така че, котките лесно се справят поне с някои от вратите.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам осем котака,не съм куку,само малко неуравновесен индивид.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Може би, защото повечето животни не са така нападателни и гадни, като повечето хора. Тука влиза некакъф никакъф и почва да ги сипе едни и да засяга хората ... Защо бе? Какво са ти виновни всички, че сикаш да им е гандо и неприятно?
15
0
 
14
 
! Отговори
4 пухкави лапички преди 4 години
Мила животинка.
14
5
 
3
 
! Отговори
shrek преди 4 години
Слагам им 5 лв. под опашките и да се оправят!
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСамо пълен комплексар може да пусне животно в къщи, па дори и котка.Прав си, до някъде. Кучетата са по.мияри и не трябва да стоят в апартамент, къща, дом. Котката е по- кротка и по - съм благосклонна да имам котка. А тези, които повече предпочитат повече животното пред човека и човешките отношения - тези хора са чопвеконенавистни социопати. Най- *** и малоумно, безсрамно е хората да дават човешки имена на животните. Както на тях да им се приписва човешки добродетели.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава котка. Котките са сладки, хубавки, беззащитни, мъркащи животинки. Мърмяци.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са сладки. Игриви и умни животинки. Бих си взела котка, но е отговрност,но пък има много улични, при които винаги се спирам да ги погаля.
10
8
 
2
 
! Отговори
Подла твар преди 4 години
Ако имате котка, не трябва да държите вратите вкъщи отворени. По-точно вратите на кухнята, хола, спалнята, килера, тоалетната, хладилника, пералнята, печката и входната врата.
9
1
 
14
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Много полезна статия. Благодаря.Единственото от изброеното са щорите, хоризонтални алуминиеви, които са подарък към дограмата. Котката си играеше с пискюлите за издърпване, аз се изхитрих и съм ги скрил зад самите щори. Сега нищо не пипа.Една колежка доведе коте при кучето си и те взеха, че се сприятелиха и спят заедно. Но това за алоето не го знаех.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Късметлия! Моят прегриза половината зарядни още първата седмица и сега всичко стои в една гляма и тежка кутия със закопчалка.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5O lol ... ок, щом казваш.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20 години съм имал котарак вкъщи, не помня нито да съм скатавал кабели, нито да съм изпълнявал което и да било от изискванията. Особено за костите- прякора му беше "Кокаломелачката".
5
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само пълен комплексар може да пусне животно в къщи, па дори и котка.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лесен за катурване аквариум. Маца няма да миряса, докато не го разлее, за да се справи с рибките.