Христо Живков: Пречило ми е, че съм българин!

Актьорът за ролите си в киното и общуването с Мел Гибсън
23 яну 2017 13:20, Петя Славова
57
Христо Живков: Пречило ми е, че съм българин!
Снимка: Giampaolo Sgura, Facebook

Актьорът Христо Живков ще участва в продължението на "Страстите Христови", което Мел Гибсън  възнамерява да снима.

"Да, вярно е, че филмът се подготвя. А дали аз ще участвам в него - освен ако не мине още време и ние не остареем, вероятно голяма част от състава ще е същият, заяви той.

Актьорът разказа, че след снимките на продукцията се е виждал няколко пъти с Мел Гибсън. Веднъж, докато снимал "Непобедимите" у нас като му донесъл зехтин, тъй като знаел, че Гибсън много обича. След това са се виждали два пъти в Лос Анджелис.

"Мел е много специален, най-енергичната фигура и човек, когото познавам. Той е истинска експлозия, заряд. Би ти дал, преди да поискаш - дали усмивка, идея. Дали шофьор, който нещо накуцва, минава наблизо - той го спира и го пита какво му е, слага го да легне, намества костите. Мел е много сърцат, голям човек, с голямо познание за работата с актьора, бидейки той самият такъв. Контактът ни е много интересен", описва го Живков пред „24 часа“.

Освен в "Страстите Христови", Живков може би ще се снима в още един филм, зад който стои Мел Гибсън, а именно проекта му за цар Борис. Това знае от личен разговор с продуцентката на проекта, която му обяснила, че той ще има сериозна роля в този проект.

Актьорът разказва още, че ако преди време е отказвал участия в България, заради снимки в Италия, но напоследък е по-отворен за участия у нас. "Отскоро водя преговори и за телевизионен сериал тук с българска медия", разкри Христо.

В същото време актьорът призна, че  винаги му е пречил факта, че е българин, що се отнася до работата му.
"Аз съм давал, но на мен ми е взимано. Паспортът ми винаги е бил средство за омаловажаване. Било ми е обидно през годините образовани хора, западноевропейци, да ме питат как е времето в Букурещ."

Той опроверга идеята, че са му трябвали пари, за да замине за Италия и обясни, че у нас е завършил режисура в клас с едни от най-големите млади режисьори днес като Виктор Божинов, Станислав Тодоров-Роги, Руслан Купенов и други. Също така Христо Живков не се видя като човек, подчинен на жените в живота му. Още на 17 години напуска дома на родителите си, за да бъде самостоятелен.

Днес пък не може да отговори къде точно е домът му. "Бил е винаги на колела", обяснява той и допълва: "Нито е бил в България, нито в Италия, напоследък усещам страхотна близост с Лос Анджелис поради това, че няма как да съм видял този град като място, в което бих работил, а да не го усетя като дом. Тоест временно за едни години напред може би това ще е моят дом.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махнете го това Шайсе
50
0
 
1
 
! Отговори
параграф 22 преди 7 години
Големият Шайскопф много си е повервалНяма ли да се кандидатира за нещо от името на България?
49
1
 
3
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
И нас ни е срам, че си българин, ама те... търпим.
48
0
 
4
 
! Отговори
ogyo преди 7 години
Огромно ***......
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че го показаха по ВИП Брадър тоя, че хората да разберат за неговото съществуване. Стана ясно, че е бил статист в два-три филма и толкова. На всичкото от горе му пречи, че бил българин, то и такива, като теб на нас българите ни пречат - м*ърсол!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... като му донесъл зехтин, тъй като знаел, че Гибсън много обича..."---Хе-хе! Ама, точно като в приказката за Червената шапчица дето носи топла питка на баба си, тъй като знаела, че много обича ... .:):)Днес нали Тиквата не се е изказал още, та "днесбегето" ни разсмива подгряваващо. :)
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама, как може да пишете такива глупости, бе! Ало, "днесбегето", знаем, че сте саит с антибългарски уклон, ама чак пък за такива бълъци да ни имате ...- Мел Гибсън е опрял до зехтина на тоя;- Мел Гибсън помага на куци шофьори;- Тоя го е срам, че някои други са неграмотни;- и т.н., и т.н. ...Или сега, като го няма банкянският тиквун да говори глупост, вие компенсирате.Смешни сте, жалки сте с АНТИБЪЛГАРСКАТА си насока на публикациите!
44
1
 
21
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
Не разбирам защо ти е обидно, че някой си бърка столицата на България с тази на Румъния. Толкова си знае този човек, да се е изучил. ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ! Пък който иска да ни знае ...
43
3
 
7
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Така е приятелю....след като нашата държава няма закони и си изхвърля лошия материал не където трябва....така ще е и за в бъдеще.....затова свиквай.....е виж долу по коментарите и ще ти стане ясно......
42
1
 
21
 
! Отговори
Кой? преди 7 години
Кой е този?!Не съм чувал за него и май нищо не съм изгубил.
41
5
 
18
 
! Отговори
Асан ут Столипинуву преди 7 години
Аз пък винаги съм се гордял с това, че съм българин и никога не съм го крил.
40
7
 
12
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Разбирам го напълно. Проблема не е, че си българин, а че ромите ни развалиха имиджа по света, представяйки се за българи. Навън ни смятат за пълни *** и крадци. На моменти е по-добре да не казваш, че си българин за жалост :(
39
2
 
23
 
! Отговори
nina преди 7 години
Било му обидно като го питали как е времето в Букурещ /като разберяли, че е българин/.Обидно за какво?-че са неграмотни или, че си българин? По думите ти съдя, че май е второто! Да цитирам ли "О, неразумний юроде, поради що се срамиш..."Впрочем, мисля, че е излишно!
38
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...актьорът призна, че винаги му е пречил факта, че е българин, що се отнася до работата му..."Нали знаете - на калпава ракета- космоса и е крив.Този дори не осъзнава какъв *** е
37
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
. Омръзнало ми е от такива въшльовци, които живеят, като мишки там, но като си дойдат в България и се държат, като най-големия хайл-лайф и все едно тук сме супер зле. Връщайте си се обратно по фургоните и да знаете, че мен ме е срам от такива, като вас! Тук не включвам само хора отишли от крайна нужда.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да си патриот, ама те всичките са едни прости момчета, които грам аналитична мисъл нямат. Не дай си боже стане война, ще *** на талази за Боко и компания. Много посредствена е масовката. Благодарение на това промиване на мозъци системата винаги ще остане толкова идиотска, а вие патриотите ще се чудите с кой лев да сложите нещо на масата, докато онея баш патриоти горе ви обират до шушка. Балъци пълни.
35
2
 
14
 
! Отговори
А? преди 7 години
"Дали шофьор, който нещо накуцва, минава наблизо - той го спира и го пита какво му е, слага го да легне, намества костите."Много сериозно интервю, страхотно изказване.
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе в това да си се родил такъв какъвто си си има и предимства. Винаги може да прехвърли вината за "успехите" си и да се оправдаеш с произхода си.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е актуален атонският монах и днес...
32
10
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
На който не му изнася, че се е родил българин, ами да си тегли куршума. Аз, ако можех да се преродя, пак българин щях да искам да съм. В същото семейство, в същия град и тн.