–ежисьорът на филма за ѕутин, създаден с »»: “ой тр€бва да се страхува от мен!

Ќакра€ ѕатрик ¬ега показва смъртта на руски€ президент
19 май 2024 08:30, Ќели ’ристова
65
–ежисьорът на филма за ѕутин, създаден с »»: “ой тр€бва да се страхува от мен!

 огато руски€т президент ¬ладимир ѕутин не може да се снима в биографични€ си филм, полски€т режисьор ѕатрик ¬ега се обръща към изкуствени€ интелект.

¬ новаторски€ филм, чийто трейлър започва с лидера, който се гърчи на пода в памперси, е използван deepfake на лицето на владетел€, трансплантиран върху т€лото на истински актьор.

"«а да се доближим изключително много до диктатора, имахме нужда от ѕутин, а не от актьор с грим", казва ¬ега пред ј‘ѕ на филмови€ фестивал в  ан, където продава филма на купувачи.

"ќбадих се на ѕутин и го попитах дали иска да играе във филма ми... Ќе, това беше шега."

¬ега - 47-годишен режисьор, създал н€колко хитови полски филма - е използвал изкуствен интелект, за да генерира само лицето, тъй като не е разполагал с достатъчно изображени€ с висока резолюци€, за да направи deepfake на ц€лото т€ло.

–езултатите са странни.

ѕродуцентите на филма, наречен просто "ѕутин", казват, че той вече е продаден в 50 държави преди премиерата му през септември.

‘илмът прослед€ва живота на владетел€ в продължение на шест десетилети€ от 10-годишна възраст, когато е вид€н да бъде бит от доведени€ си баща.

"Ќакра€ показвам смъртта му. ўастлив край", казва ¬ега.

ѕървоначалната иде€ хрумва на ¬ега през първите дни на руската инвази€ в съседна ”крайна през 2022 г.

"ѕърво исках да направ€ филм за руската мафи€. —лед това реших да го направ€ за най-големи€ главорез", казва той.

“ой се отърси от вс€какви опасени€ за репресии.

"ѕутин тр€бва да се страхува от мен", каза той.

—лед като е разработил технологи€та, той иска да € сподели с други хора, като казва, че режисьорите могат да му изпращат кадри, а той да добав€ тълпи, актьори и много други елементи.

ѕодобни идеи са огромен източник на безпокойство в ’оливуд, където изкуствени€т интелект заплашва да унищожи много работни места, особено сред техниците по специални ефекти и статистите.

“ова беше ключов въпрос на продължилата месеци стачка на актьорите и сценаристите миналата година, завършила с трудно извоювано споразумение със студи€та, което включваше обещани€ за заплащане на актьорите, ако се използват техни образи, генерирани от »».

—поред The Hollywood Reporter обаче много студи€ вече използват »» широко - например, за да намал€т възрастта на актьори като ’арисън ‘орд в последни€ "»ндиана ƒжоунс" - но се страхуват да говор€т открито за това.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


65
ќще от “елевизи€
—реща с Ѕо€н —лавчев и тренировки с ластици - в първи€ епизод на ABNORMAL по Bulgaria ON AIR
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
56
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ЅЋ≈—“яўќ ƒќ ј«ј“≈Ћ—“¬ќ «ј »ћѕќ“≈Ќ“≈Ќ »Ќ“≈Ћ≈ “(»»)!!!...
55
1
 
2
 
! ќтговори
полска мишка преди 3 седмици
ѕо публикаци€та работи:" оз€к"....!»нтересно ще бъде да направи и такъв филм за байƒрън...как се търкал€ кат прасе¬кочина по стъпалата на самолетите на USA...
54
2
 
3
 
! ќтговори
–у€ преди 3 седмици
“о€ пол€к е пълен ***.ќни€ с пропагандата колко ли са му платили за та€ поми€.ѕожелавам му на пол€ка кра€т му да бъде по-лош от този ,който пожелава на ѕутин.
53
0
 
4
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 3 седмици
ƒо ’ххх.... може да си радат космат с мискули от анаболи и пак да сипутка... -----///------ ƒа, това може, но обратното, какъвто е случа€т с ѕутин, не може.
52
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ова е филм описващ съдържанието на грозните души на евротрепките, нищо за ѕутин или –уси€.
51
2
 
3
 
! ќтговори
’ххх преди 3 седмици
ƒо 38—ега и медицинско лице ли стана ве ***....може да си радат космат с мискули от анаболи и пак да сипутка...само видът ти не те прави мъж а действи€та ти...ама либерастче редовен посетител на гейпаради едва ли може да го разбере
50
3
 
5
 
! ќтговори
’ххх преди 3 седмици
ƒо 45ѕо добре да направи филм за Ѕандера как са клали пол€ците в ”крайна през втората световна и премиера на филма да е в  иев...ще е гол€м успех
49
1
 
1
 
! ќтговори
’ххх преди 3 седмици
ƒо 43јбе ти в недел€ не си ли наработа в посолствотодаголапаш ...да не са те уволнили
48
2
 
4
 
! ќтговори
’ххх преди 3 седмици
ј миндилрежиьора знае ли че нарушава един куп закони използвайки образа на н€кого без негово разрешение...или нали е джендърминдилгьотвереневроамджък всичко е ќ ...а знае ли евромондилибрикчи€та че може да бъде съден....
47
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
–ежисьор.....муахахаха...тр€бвало да се страхувал н€кой.....wankerЌай добре може да покаже колко е велик като отиде на украински€ фронт режисьорчето ...или киткатамуе много мека за това
46
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо 42ћноооог ги ръзззбираш ве...само че истори€та показва че ѕолша е страната през ко€то тр€бва да минат руските танкове за да стигнат в сърцето на англосансонкста *** за да прочист€т....а те вместо да си тра€т и да со гледат бизнеса сегъзатилапат англосаксонски курци въпреки че зна€т че техни€задник ще бъденаебан а не хамерикански€
45
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
да направи филм за ¬олин или за убитите пол€ци от украинската ракета
44
2
 
10
 
! ќтговори
к л о у н преди 3 седмици
∆алка истори€
43
7
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕутлерофилите квичундр€т безпомощно в коментарите ахахаха
42
5
 
6
 
! ќтговори
–усофил преди 3 седмици
 аква неверо€тна путлероджендърска драма. ќт една страна се радват, че най накра€ ще вид€т идола си да го помпи кон и да го пълни с любов, от друга страна идва от злата ѕолша и тр€бва да го плю€т, докато с ръце онанират на мисълта ѕутлераста нанизан на конска шпага. —амо пол€ците могат едновременно да зарадват и разплачат путлероджендърите.
41
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќай-веро€тно автора на филма е евреин. “е са нагли и арогантни
40
2
 
3
 
! ќтговори
горките вие преди 3 седмици
с ѕ“Ќ л€гате и ставате, ц€л ден пишете за ѕ“Ќ, слушате и четете новини за него, преразкази за какво бил казал, разни контактьори - какво бил мислил и планирал. залагате на него надеждите си - ако сгъне ще живеете по-добре, и го обвин€вате за провалите си - мигар основни€т му план е на  олчо от ћиров€не да не му запали Ѕћ¬то та€ заран. ако не е той - то са неговите пророци по места - орбан, фицо, буци и гуци. тъжни, тъжни паганисти и вашето божество ѕ“Ќ!
39
2
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ози клоун по нищо не се различава от извратен€ците, които използват снимки на жени, за да генерират порно с т€х чрез »».
38
9
 
5
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 3 седмици
“ози работи за ѕутин, това е скрит ѕ–. ѕутин никога не е имал такива мъжествени черти на лицето. ѕутин е кьосе с женски хормони, преди приличаше на тийнейджър, а сега - на подпухнала бабичка. ќсвен това всичките легенди за любовници, са също ѕ–. «а всеки с малко познани€ по психологи€ е €сно, че този клоун е сексуално объркан още от дете. јко ѕутин можеше да е "Ѕ", жена му н€маше да го зареже и да се омъжи за друг.
37
3
 
3
 
! ќтговори
ƒон  икот преди 3 седмици
«а рол€та на Ћавров е играл истински€ ‘ранкенщайн за да се доближи максимално до образа без използване на »».