Гръцка телевизия пусна "новини на помашки"

Тв предаванията разбуниха духовете в Родопите
Обновена: 31 яну 2011 14:43 | 31 яну 2011 13:13, Елка Василева
270
Гръцка телевизия пусна "новини на помашки"
Златоград. Снимка: Булфото

Гръцка телевизия от град Ксанти пусна новини на „помацки“ (помашки).

"И сега зафатот хабереве на помацко от Канали Екси. В понеделник сабаланто умря от грипен една женана, настанена в Серес. Женана не бола хич бална и сичконо стана от грипене..."

Така започва емисията новини на гръцката телевизия. Наречени новини на помацки (помашки), предаванията разбуниха духовете в Родопите, където перфектно ги разбират, тъй като са близки до местния диалект, пише „24 часа“.

„Какви новини на помацки, това си е български с няколко думи на гръцки и турски“, гневят се хората.

Преди да се отвори пунктът при Златоград, няколко пъти на връх св. Костадин на граничната бразда се правиха българо-гръцки събори, на които роднини от двете страни на границата се виждаха за първи път след години откъсване. Сега обаче вместо гранична тел, хабери на помацки отново разделят близките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: ГърцияКсанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
8
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
Тъмръшката република и нейният президент Ахмедаа агаЗахарий Стоянов*
216
10
 
3
 
! Отговори
Normalen преди 13 години
Kvo ni reme za tiq *** , are *** off.
215
7
 
7
 
! Отговори
MANGO преди 13 години
Има ли някой от пишещи те тук, проблем с идентичноста си?В такъв случай, погледнете се в огледалото.Ако изглеждате като шибек, по добре вместо да се навеждате по 5 пъти дневно на шейтана,прочетете Дарвин, за да научите повече за произхода си!
214
3
 
7
 
! Отговори
бачето преди 13 години
до антиЕС брато спри се малко , оди пикай , дръпни един тютюн че нещо не ми се чинеш добре
213
5
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
И колко недолюбван е Раковски от русофилските правителства в България и редица продажни мекерета, *** синове. И колко жестоко е използван отъ русофобските, за да си постигнат целите и напълнят тумбасите, на другите господари, на които са си продали дупките на задниците. Само ние, българофилите, ли трябва да си мълчим? Не, ние отдавна не си мълчим.Пак го казвам: в България, не просто има хора, за биене, а за убиване, защото под покрова на демокрацията сеят антинационализъм. И под покрова на национализма сеят антибългаризъм. Това е втората, още по-грозна тенденция.
212
3
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
И как е нужен днес Раковски, т.е. нужен е идеолог на националната борба, а не още такъв, който да прави комитети, за да се събират пушки и пищови, щото резултатът от това ще е един башибозук, без ясна идея, накъде го водят. И който се води от тумбака. Това навремето са ги наричали хайти или кърджалии, една българо-турска ***, която е ликвидирала цели села и градове.
211
2
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
Усещате ли колко ни е нужен днес Раковски? И колко велик е бил. И какви мишки са днешните ни "управляващи". Мишки, плъхове, подобия на хора! Да не говоря, че има и хора, които се зоват "националисти", но са по-долни и от тях.
210
7
 
4
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те се твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си! А ето как ще ви настанят, щом идете тамо: Ще ви продадат и споделят на някои си спахии (помещики), които като ви определят по една част земя да си направите по-прости и по-бедни още и от *** колиби, ще ви карат насила с кнута (бич руски) деня и нощя да им работите като коне, само за едно облекло и за една прехрана! Кожи необработени и черен като земя хляб! Вие ще бъдете техни вечни роби и те ще ви продават един другиму си като ***, когато им скимне! О! Какъв срам за Вас! Тамо няма уплаквание пред никого си; защото от онова място, в което ви заклещят един път, не можете ся помръдна никъде! Я! Смислете, мили българи, какъв тежък грях навличате на себе си, като отивате сами самоволно да заробите домородствата си? Де оставяте дядови си и бащини си гробове? Техните души и сенки щат ви преследоват дето и да идете и щат ви всякога мъчи душевно, като ви говорят: О, неблагодарни синове! Де оставихте нашите кости? Кой ще да ни прелива и посещава гробовете, като вие ни оставяте!
209
3
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител! Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да *** и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва. (...)
208
5
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
Това е откъс от брошурата на Георги Стойков Раковски Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите, издадена за пръв път през 1861 г. в Букурещ.Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, *** и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци, или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и ***! (...)Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.
207
10
 
0
 
! Отговори
ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! преди 13 години
ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ
206
3
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
Първото действие е направено, второто също!Кавказците ще бъдат втория лъч, Волжките българиса първия, ние Дунавските българи сме третия лъч,завършващият, лъчът без който не може.Само тогава, когато се обединят трите лъча ще станесформирането на светлинното противодействие на Израели Антихриста, както и на слугите в света.Предстои Война, за това темповете на унищожение спрямобългарите се усилват с всеки изминат ден!
205
1
 
2
 
! Отговори
демократ преди 13 години
оппаааа още един ***:)хехехехееееее- колко ще са лудите като теб където ще гласуват за тоя луд....?:)бат бойко никога няма да поскрепи тоя *** samoletov:))
204
0
 
0
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
Долното съобщение е копи-пейст на съобщение от Amenhotep, което получих на пощата си. Във втория и-мейл пише че Amenhotep не може да ми отговори, тъй като са го баннали от форума.
203
0
 
1
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
Долното съобщение е копи-пейст на съобщение от Amenhotepq
202
9
 
2
 
! Отговори
ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ преди 13 години
ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ
201
1
 
2
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
До СеСеСеРЕ (СеРеСе) Човече, не се занимавай с тоя, просто човекът има проблеми и не знае на кой свЕт се намира. А и като им кажеш нещо на въпреки има навика да обявява джихад и да заплашва с убийства, така че стой далече от такива. А какво съм му направил ли? Нищо особено, просто 1 седмица преди да откачи и да отвлече автобус му казах че е луд и трябва да се лекува ... та той сега ме обвинява мен, че е отвлякъл автобуса заради мен.
200
1
 
3
 
! Отговори
Наско преди 13 години
Всичко идваме от Африка:)
199
6
 
1
 
! Отговори
ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! преди 13 години
ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 201:Имали сме :) Сигурен съм! И марсианците са били християни! :)