Косово с териториални претенции към Македония

Джавит Халити припомня, че Скопие е било център на Косовския вилает
Обновена: 22 фев 2012 14:58 | 22 фев 2012 11:54, Елка Василева
554
Косово с териториални претенции към Македония

Заместник-председателят на парламента на Косово Джавит Халити отправи открити заплахи, че албанците „естествено“ ще поискат своята част от Македония, ако техните интереси в Косово бъдат ощетени при преговорите със Сърбия.

За една седмица на два пъти в колонки в излизащия на албански език в Македония вестник „Лайм“ Халити заяви териториални претенции на Косово към Македония. Македонските власти обаче смятат, че не е нужно да се реагира по никакъв начин пред властите в Прищина, защото ставало дума за „изолирани инциденти и изяви на отделни лица“, посочва македонският вестник „Дневник“.

В „Лайм“ Халити пише, че „промяна на границите на Косово, дори и ако има взаимна размяна на територии между Косово и Сърбия, ще отвори кутията на Пандора и преди всичко ще постави легитимното и историческо искане на Косово във връзка с историческия субект на бившия вилает с главен град Скопие“.

Още по темата

Джавит Халили твърди, че ако преценят, албанците могат да предизвикат нов конфликт на Балканите.

„Можем да допринесем за стабилността /ако продължим да се отнасяме, както досега/, но се знае, че албанците държат в ръка детонаторите за взривяване на конфликт на Балканите. Ще ви посоча само един исторически факт: главният център на Косовския вилает беше Скопие. През август 1912 г. знамето на независимостта на Албания беше издигнато в Скопие“, пише Халити. Той предупреждава за рисковете в региона, ако спрямо албанците бъде извършена неправда в процеса на преговорите, които се водят между Косово и Сърбия.

В другата си колонка заместник-председателят на парламента на Косово открито предупреди, че ако от Косово бъде отнет град Косовска Митровица, то компенсация ще се търси не само в Прешевската долина /областта в Южна Сърбия около Прешево, Буяновац и Медведжа, където албанците са мнозинство/, но и в Македония.

Освен че е заместник-председател на парламента на Косово, Халити е и висш функционер на партията на премиера на новата страна Хашим Тачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
18
 
4
 
! Отговори
МАКЕДОНИЯ преди 12 години
АКО ТЕЗИ СЕЧЕНИТЕ ТРЪГНАТ ДА ИСКАТ КОМПЕНСАЦИИ В ЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ,СПРАВЕДЛИВО Е ДА ИСКАМЕ КОМПЕНСАЦИИ ЗА ИМОТИТЕ НА ДЕДИТЕ НИ В СЕРЕСрКУКУШ,ЛЕРИН,КОСТУР!ДИРЕКТНО ОТ ГЪРЦИТЕ!
438
16
 
7
 
! Отговори
МАКЕДОНИЯ преди 12 години
ПИРИН-ВАРДАР-ЕГЕЙ!КЪДЕ СТЕ ВИЕ ,ПОТОМЦИ НА ЕГЕЙЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ?ЗА ТОВА ЛИ ДЕДОВЦИТЕ ВИ ПРОДАВАХА ИМОТИ,ЗА ДА КУПУВАТ ПУШКИ???ЗА ДА ЧЕТЕТЕ КАК НЯКАКВА КРИМИНОГЕННА ДЪРЖАВИЦА СЕ КАНИ ДА КОЛИ В ПАРЧЕТО ЗЕМЯ,КЪДЕТО ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ ЕЗИКЪТ НА СТАРИТЕ ХОРА В ПИРИНСКО?КАК ВИ ДАВА СЪРЦЕТО ДА ЧЕТЕТЕ СПОКОЙНО ЗАКАНИ КЪМ ЗЕМЯТА НА ГОЦЕ И ДАМЕ,НА ТОДОР И ПИТУ ГУЛИ,НА ЧЕНТО!!!!!!
437
16
 
7
 
! Отговори
ЧЕДА АЛЕКСАНДРОВИ преди 12 години
WOW!АЗ ПЪК ЩЕ МУ ПРИПОМНЯ НА ТОЯ *** ХАЛИТИ И НА БГ УПРАВНИЦИТЕ ЧЕ СЪМ ОТ РОД МАКЕДОНСКИ!И ЧЕ ОЩЕ 2 МИЛИОНА В БЪЛГАРИЯТА СМЕ С МАКЕДОНСКО ПОТЕКЛО!!!НАШТЕ КАВАЛИ В ПАРЛАМЕНТА МНОГО ДА ВНИМАВАТ С ШИПТЕРЯТА!
436
17
 
7
 
! Отговори
ГОЛЕМОТО ДРУЖСТВО преди 12 години
САМО МЪРТЪВ ШИПТЕР Е ДОБЪР ШИПТЕР!!!!!ШИПТЕРЛАНДИЯ-ПОД НОЖА!
435
9
 
10
 
! Отговори
КУРБРАТ-497,498 преди 12 години
КОЛКО ПЪТИ СЪМ ТИ КАЗВАЛ, КАТО *** ПРАБЪЛГАРСКИЯ БАХУР И СМУЧЕШ СЛАДКО,СЛАДКО БЕЛИЯ КУМИС ОТ КОБИЛАТА, ДА НЕ СИ ОТВАРЯШ УСТАТА ЗАЩОТО СМЪРДИ.АНАДЪН МУ ТАТАРЛАР?
434
16
 
3
 
! Отговори
8 годишен-497,498 преди 12 години
Млък,ичиргу боила Мостич с монголоидните черти!
433
11
 
3
 
! Отговори
8 годишен-493 преди 12 години
"НЕ ТУРЦИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО....... ТУРЦИТЕ СА *** ОТ МОНГОЛИ И ТУРКИ КЪДЕ ГИ СЛАГАШ ТИ ПРИ ТРАКИТЕ ВЕ?"ААА! НЕДЕЙ ДА БЪДЕШ ТОЛКОВА СИГУРЕН С ПРОИЗХОДА СИ.ПИТАЙ ПО ДОБРЕ БАБА СИ ЧИНГЕНЕ! ТЯ ЗНАЕ!
432
10
 
2
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
Надявам се, че даките, траките и илирите не изповядват исляма или някоя друга полигамна източна религия (будизъм, юдаизъм, молохизъм и пр.)!
431
7
 
2
 
! Отговори
8 годишен преди 12 години
А турците,турците, тези с квадратните глави, не бяха ли и те баш траките?
430
7
 
1
 
! Отговори
До 478 и 480-488 преди 12 години
Възродителния процес, трябва да се доведе до края!
429
14
 
9
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
Как ще я делим Македонията? Като Кипър ли? На Северна мюсулманска Македония и на Южна социалистическа республика ли?
428
2
 
1
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
Какво ли не прави един възродителен процес?
427
6
 
1
 
! Отговори
До 471 преди 12 години
Стискам ти ръка, приятелю! Тук някои насъскват брат срещу брата, грях им на душичките! С тези макета скопски един ден ще се разберем, макар че и мен много неща ме дразнят! Но ще се разберем!
426
10
 
9
 
! Отговори
МУНЧО преди 12 години
ПРЕДИ ВРЕМЕ ПОДАРИХМЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ ТАНКОВЕ - ЩЕ ИМ ПОКАЖЕМЕ И КАК ДА ГИ ПОЛЗВАТ.
425
10
 
8
 
! Отговори
pedika преди 12 години
поточно македонците да продолзат каде што застанаа во 2001 стисе на планинска бура така е кога немате подршка от надвор не е веке онаа македониа коа што беше само д се врати 2001 и албаниа и косово нема да ве собере ке ви летаат кечиата сосе глава
424
5
 
17
 
! Отговори
партиен_секретар преди 12 години
Наскоро бележити македонски археолози са намерили мраморни плочки в покрайнините на Крива Паланка , върху които на древен македоно-египетски език било написано , че Пирамидите всъщност са построени от древните македонци в чукарите покрай Прилеп, но през 36 хил. год. пр. Хр. те са били откраднати от египтяните и пренесени тайно в Гиза.От тези ръкописи става ясно и че митичния потънал континент Атлантида е бил Македонска територия, завладян от пра-пра-пра дедото на Саше Великиот...
423
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на ви са държава на терористи на балканите американците и евреите само подклаждат оганя по цял свят !
422
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз ви приканвам да спрете с коментарите, защото такива статии са само сондаж на мнение и колкото по-малко изразявате ИСТИНСКОТО си мнение, толкова по -добре за България.
421
13
 
25
 
! Отговори
партиен_секретар преди 12 години
С другарите Албанци ще си поделиме Македония по равно. А макетата ще ги пратиме в Сибир и в Белене да копат каманяци и да хранят прасетата , докато им дойде акъла в простите предателски тикви.
420
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не коментирайте и не се оставяйте на провокации