Гърция все още не е избегнала опасността от фалит

Това предупреди шефката на МВФ Кристин Лагард
Обновена: 6 апр 2012 14:53 | 6 апр 2012 13:46, Елка Василева
11
Гърция все още не е избегнала опасността от фалит
"Когато цели страни и народи живеят над възможностите си и след това бъдат принудени да правят икономии, е логично да хвърлят вината върху други." Снимка: архив, Reuters

Гърция все още не е избегнала опасността от фалит. Това е предупредила шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард пред американски телевизионен канал, съобщава гръцкият в. "Катимерини".

Изтъква се, че Лагард е отправила ясно послание към политическите сили в Гърция с оглед на предстоящите парламентарни избори в страната, че въпреки новото кредитно споразумение и успешния край на програмата за преструктуриране на дълга Гърция не е избегнала окончателно опасността от фалит.

Още по темата

Още не е сигурно, че Гърция е избегнала фалита и евентуално принудително излизане на страната от ЕС и еврозоната, казала Лагард пред CBS.

Представителят на МВФ Джери Райс вчера заяви, че уверенията, дадени от двете големи партии в Гърция - ПАСОК и Нова демокрация, че ще се придържат към прилагане на споразумението за втория заем след изборите, действат успокояващо на фонда, но добави, че е естествено, когато има избори в една страна, да има известна несигурност. Той обаче подчерта, че е от значение гръцката антикризисна програма и след изборите да получи широка политическа подкрепа.

В. "Катимерини" пише, че в същото предаване на въпросната американска телевизия е говорил и германският финансов министър Волфганг Шойбле, който е казал, че за сегашната криза гърците търсят изкупителна жертва в лицето на Германия.

Когато цели страни и народи живеят над възможностите си и след това бъдат принудени да правят икономии и са заставени да извършват съкращения и реформи на пазара на труда, тогава е логично да хвърлят вината върху други, посочил Шойбле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Положението на гърците е НЕСПАСЯЕМО. Неспасяемо заради самите гърци. Тези преговори и кандърми в момента са абсолютно безсмислени. Те могат да се водят едва СЛЕД КАТО гърците са въвели драхмата, преживяли са 2-3000% инфлация и обезценяване, редили са се на опашки за основни продукти, ХОРА СА УМИРАЛИ ОТ ГЛАД, ПЕК или СТУД и ЧАК ТОГАВА ще са склонни на компромиси за намаляване на доходите. Дотогава ВСЯКО намаляване на доходи ще доведе до ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! И изобщо не е опасно напускането на еврозоната от Гърция! То е необходимо, даже ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ за европейската стабилизация. Проблемите на Гърция са от 40 г. и априори са НЕРЕШИМИ! Просто народът НЯМА ДА ПРИЕМЕ исканите рестрикции! Затова преговорите приличат на опит за заличаване на отговорности и прехвърляне на проблема на гърба на европейския данъкоплатец! Толкова ли трудно да се разбере, че не можете да ДАДЕТЕ НАСИЛА! Колкото и да ви се иска. Насила можете да ВЗЕМЕТЕ!
8
0
 
0
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Не можете да ДАДЕТЕ НАСИЛА! Насила можете да вземете! Всичките "СПАСИТЕЛИ" на гърците се опитват да им дадат НАСИЛА! И накрая ще докарат в Гърция някоя хунта! Дошло е време Гърция ДА ПЛАТИ, задето ЯДЕ ПОВЕЧЕ, отколкото произвеждаше и имаше налично! И НИКАКВИ ЗАКЛИНАНИЯ не могат да ЗАМЕСТЯТ това изпитание, което предстои на гърците! Те трябва НА ГЪРБА СИ да установят, че всеки може да се разпростира според чергата... И няма НИКАКВО значение, че ПОЛИТИЦИТЕ им са виновни. Накрая ВИНАГИ го отнася НАРОДЪТ! НАРОДЪТ, КОЙТО, когато избира да го управляват, да си опича акъла и да внимава за популисти и КРАДЦИ. Като втората категория управленци е неимоверно по-опасна. На такива ние, българите, бяхме жертва 20 години. Но това е друга тема...
7
0
 
0
 
! Отговори
охо преди 12 години
ми що давахте до сега бре? да се пробвате да ги заробите. ами на мен един добре облечен *** да ми иска кинти с обещание че ще върне, а аз да зная че няма от къде да спечели та да ми ги върне - ами няма да дам. поздрави на гърците, дано алчните кратуни се поспрат малко. гърците зорлем едно Е не са взели, на тях им е давано.
6
1
 
5
 
! Отговори
Д-Гочев преди 12 години
Гърците са мързеливи и някой трябва да ги храни!
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази "криза" се подклаждаше от Германия ! Тя излезе печеливша ,вземаше от ЕЦБ заеми с лихви под 1% и ги даваше на Гърция с над 5% ! Ако това не е спекулация........!Гърците обаче не "пасът трева"! Успяха да "***....т" спекулантите на ценни книжа !Бих искал и българските политици да са като тях ! Време е да престанат да се дупят за жълти стотинки !
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
te vinagi 6te uspeeeyat s hitrostasi
3
1
 
6
 
! Отговори
ДО 4 преди 12 години
ТИ АКО ВЗИМАШЕ 10000 Е НЯМАШЕ ДА СЕ РОВИШ ИЗ БЪЛГАРСКИТЕ САИТОВЕ,***
2
0
 
5
 
! Отговори
13 преди 12 години
Те са специлисти - правят си каквото си знаят и все някой друг им е виновен!!! Ние, ако бяхме налапали толкова пари от ЕС, СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА КОЙ ДА НИ СТИГНЕ!!!
1
9
 
4
 
! Отговори
НИКИ преди 12 години
ЗДРАВЕЙ,***! ПОМНИ ТИ МОИТЕ ДУМИ,ЧЕ НЕ НИЕ А ВИЕ ЩЕ ФАЛИРАТЕ.ВИЕ СТЕ ЕТИОПСКИ *** И НЯМАТЕ НИКАКВО САМОУВАЖЕНИЕ,КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО ПРОСЯЦИТЕ ДА ИМАТ САМОУВАЖЕНИЕ!***!!!!!!!