Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!

Президентът на Сърбия твърди, че се прави албанска държава на Балканите
22 окт 2012 20:33, Елка Василева
133
Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че за Сърбия пречка по пътя й към ЕС е това, че тя не иска да се съгласи да й бъде отнета част от територията, а за Македония това, че не иска да се съгласи да се откаже от името, герба и знамето си.

„Знам, че докато има това име, герб и знаме и докато представляват проблем за Гърция, Македония няма да може да бъде член на ЕС.... Както вие, струва ми се, без да е застрашена територията ви, само е застрашена гордостта си, отказвате да приемете това, което ви налагат, така и ние отказваме да приемем отнемане на територия, което е много по-тежко изискване“, каза Николич в интервю за македонската телевизия Сител.

Още по темата

Николич допълни, че във всички свои разговори с официални представители на ЕС той открито заявява, че е невъзможно през следващите 100 години в Сърбия да се роди човек, който би се съгласил с независимостта на Косово.

„Не мога да кажа, че скоро ще бъдем в ЕС. Мога да кажа, че се надявам. Но аз по-скоро ще се оттегля, отколкото да дам възможност да влезем в ЕС без Косово. Този, който търси в мое лице съюзник за това, ще се окаже пред затворена врата“, каза Николич.

Отговаряйки на въпрос за проблема, който Македония има поради непрестанните и десетилетни искания на албанците за експанзия, Николич каза, че македонските политици сега могат да си заровят главата в пясъка, но ще имат сръбския проблем след 20 години, защото времето не работи за държавата, а за сепаратистите.

„Когато веднъж реализират правата си на територията на Сърбия, те ще се позовават на тези права във всички други държави. Как да кажете, че имат право на своя държава в Косово, а нямат в Македония, как да кажете, че имат право на държава на територията на Косово, а нямат право на автономия в Гърция или в Черна гора“, каза Николич.

Той допълни, че сръбските политици са получили уверения, че никога няма да се допусне Косово и Албания да се обединят, но това е било лъжа. За това говори фактът, че се строят магистрала и железопътна линия, които ще свържат Прищина и Дуръс.

„Прави се албанска държава на територията на Балканския полуостров, която още 30 години няма да бъде устроена като Македония и Сърбия и през тези 30 години всичко може да се случи“, допълни Николич.

Томислав Николич ще бъде на официално посещение в Скопие от 26 до 28 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние с Албанците ще се разберем защотото нямаме конфликти ами с Сръбокумонистите е проблема .и до 127 македония е географско име и гърците не могат да претендират за македония .но езика им български и гоце е българин и самоил и българин и песните им са Български.проблема че нямат история е език а искат да са велики това е .поблема им че сърбите са им оправили мозъците -с подкрепата на гърция и турция.
99
5
 
2
 
! Отговори
Лила преди 11 години
1-няма такава държава македония -2 вие сте крадци на история -3 докато съществува Гърция си търсете име нали знаете това добре
98
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като скакалците!Всички големи градове в западна Европа е пълно от тази мюсулманска ***.Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени.Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе!90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 50 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.Важното че европейски, глупави демокрации(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или бурка надянала на смръдлив *** шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 52 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.
97
6
 
18
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Загрижила се сръбската *** за помаците си в Скопие и им налива акъл, поакзва им как проблемите им били едни и същи! И нашето външно мълчи, както винаги, то така мълча и лани, когато сръбските *** изгониха българската делегация от българския Босилеград, за да не положат венци пред бюста на Левски, а след 2 дни Тиквата посрещна сръбския си колега и не обели и дума за тая гавра...Нормално е скопците в МС да мълчат, те само това могат.
96
6
 
14
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Сега дойде време срубската *** да плаща за Македония, и то да плаща с лихвите! Срещу тая справедливост ли негодувате бре, непрокопсаници?
95
6
 
19
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Не ви хареса коментара за шумадийските *** ли, че го махнахте? Можеш ли да наречеш свинята човек? Изметта сръбска е подобна на свинско стадо, с извинение към четириногите грухтящи, какво има, ако се каже гласно?
94
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
шо пишувате глупости, албаните съ найстариот род на Балканите,па читайте....
93
3
 
17
 
! Отговори
до 116 преди 11 години
Pravoslavnite drzavi na Balkanot si gi vadat ocite eden na drugПрав си Орце, ама не си ли го задаваш въпроса кой ръчка и се заяжда с всичките си комшии - вие, брате, вие! Крадете ни историята, правите паметници на героите ни, а не виждате какво ви готвят албанците. Опомнте се!
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, пак другите ще оправяме! Ами ние? Каква държава сме изобщо и каква ще ставаме след 20 години?
91
1
 
7
 
! Отговори
Х преди 11 години
Направих си експеримент. Постове с номера 92,93,96,105, 107 и 108 са копирани дословно от Уикипедия. Погледнете само колко минуси имат. Това значи, че някои дават своето мнение, без да се интересуват от историческата истина, водени само от емоциите си.Нека бъдем патриоти. Нека обичаме България, но да не коментираме историята, без да я знаем.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарю Николич,преди известно време,на едно друго място,проблем беше че хората не искаха да се откажат от ИМЕНАТА си.Как ще коментираш това,др.Николич?
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До orce не те знам македонец ли сърбин,но за албанците сте си виновни сами и няма на кой да се сърдите.Македонците имат шанс да си решат проблемите с тях но са се запънали като магаре на мост и резултата на края ще е същият като в Сърбия.
88
4
 
5
 
! Отговори
orce преди 11 години
Jas licno ne go pocituvam mnogu T.nIKOLIC NO za ovie konstatacii sto se odnesuva za Makedonija izgleda e vo pravo.Albancite imaat edna edinstvena cel e dali se na vlast ili opozicija ne e vazno tie gazat se pod sebe.Pravoslavnite drzavi na Balkanot si gi vadat ocite eden na drug a tie poleka no sigurno si terat kon idna cel GOLEMA ALBANIJA.No se nesto mi kazuva ako dojde do nov konflikt t.e. vojna Albancite najdebelo ce go ispusat,vtor pat Evropa nema da gi spasuva a i ne ce moze,previse ce ima
87
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за македонците единствения разумен шанс е да се приобщят и интегрират мирно и цивилизовано към албанското общество и заедно да вървят по пътя на демокрацията
86
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Косово ще влезе в ЕС заедно с Албания, а Сърбия ще си остане заден двор.
85
2
 
3
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Най-голяма мощ от тия арнаутски главатари достигнал Али Паша Янински, който се укрепил в кража на XVIII в. в Янина. Той завладял като независим княз освен голяма част албански земи още западно-македонските низини и още веднъж пределите на арнаутско господство стигнали планината Пелистер. Неговата власт от 1788 до 1820 год. е сyдействувала на арнаутското население да се укрепи в Корченско и да захване южния бряг на Охридското Езеро, от дето останалото българско население или избягало,
84
4
 
6
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Братя ми били Албанците тези мишки само се плодят и искат теритиори..''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Най-голяма мощ от тия арнаутски главатари достигнал Али Паша Янински, който се укрепил в кража на XVIII в. в Янина. Той завладял като независим княз освен голяма част албански земи още западно-македонските низини и още веднъж пределите на арнаутско господство стигнали планината Пелистер. Неговата власт от 1788 до 1820 год. е сyдействувала на арнаутското население да се укрепи
83
5
 
7
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Та не рабрах какви братя са ми албнските паляци ??? След като са ни мачкали както и турци не са ни клали ( могли да разширяват пределите си към беззащитните българи християни.) Мястото на албанците е във Азия !@!!!
82
3
 
3
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Потурчените арнаути, като народ от господствуещата вяра, не само че запазили своите позиции под турското господство, но могли да разширяват пределите си към беззащитните българи християни. Това разширяване продyлжава и до сега де по-силно, де по-слабо. С по-голяма сила арнаутският елемент почнал да се шири кyм Македония през втората половина на XVIII в. Тогава се въздигнали арнаутски независими главатари в Албания и правили нахлуване в Македония. В самите предели на Македония, в Скопие, Тетово, Гостивар, Кичево, Охрид и други места, се появили полузависими паши от арнаутско потекло
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-късно се появява и терминът арнаути, който пък идва от турската дума arnavut които е сходен със агуптин *** между цихганин и турчин.