Ердоган брани мюсюлманското малцинство в Гърция

Турция настоява да строи джамии в Атина
Обновена: 7 окт 2013 14:35 | 7 окт 2013 09:14, Елка Василева
215
Ердоган брани мюсюлманското малцинство в Гърция
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган заяви, че не е проблем да бъде отворена гръцката православна семинария на остров Хейбелиада, която бе закрита преди 42 г. Той обвини гръцките власти, че не решават проблемите на мюсюлманското малцинство в Гърция, предаде БТА.

"Големият проблем е с нашите сънародници в Западна Тракия /така в Турция наричат областта в Гърция, където живее компактно мюсюлманско население/, там живеят около 150 000 наши сънародници. Но те нямат право да избират своите мюфтии. Това е много сериозен проблем. Защо не им осигурите това право? В Атина имаме две исторически джамии. Ние им предложихме, разрешете ние да ги построим, още ще ни разрешават, вече десет години чакаме", каза той. Ердоган се спря на този проблем в речта си на митинг в град Джейхан, провинция Адана.

Той заяви още, че досега турското правителство е възстановило собствеността върху недвижимото имущество на немюсюлманските общности в Турция на стойност около 2,5 милиарда турски лири.

"Ние ще продължим това, защото спазването на правата на гражданите и с мюсюлманско, и с немюсюлманско вероизповедание е дълг и грижа на държавата", каза Ердоган.

Турският премиер се спря и на ситуацията в Сирия и Египет. "Над 100 000 души бяха убити в Сирия от жестокия Асад. За съжаление, в Турция все още има хора, които го подкрепят. Но ние не желаем този режим в Сирия да продължава. Не желаем и военния режим в Египет. Заклеймяваме онези, които нападнаха мол в Кения и избиха невинни хора. Ислямът е религия на мира, ислям и тероризъм са несъвместими", каза Ердоган.

Според турския премиер за тези 11 години, откакто е на власт неговата Партия на справедливостта и развитието, в Турция е била построена над 17 000 километра разклонена пътна мрежа, във всички областни центрове на Турция и на други населени места има летища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
9
 
12
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 171 - БВП'то на турските предприемачи и бизнеси само в Германия е повече от БВП'то на целия балкански бантустан. Българският модел за бизнес е само обир на банкомати и проституиране покрай магистралите, нали така, чоджуум? ;-)
167
4
 
8
 
! Отговори
дебелака преди 10 години
До 9667Ястреб, принципно те уважавам понеже съм виждал в теб много смислени и ценни коментари от които много хора могат да се поучат. Обаче този път не мога да се съглася.Дай да си говорим истината, а да не се облягаме само на обидите като "ти си българин, а ти пък си турчин" и да не спорим само заради някакъв смешен етнически шовинизъм. Тюрките са велик народ. Но Османските тюрки са само малка част от всички. И по-добре да не бяха идвали. Върнали са Балканите 1000 години назад с идването!
166
2
 
10
 
! Отговори
До скакалеца 9667: преди 10 години
...Важното че европейските, глупави демокрации-(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или бурка надянала на смръдлив *** шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 53 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.
165
3
 
14
 
! Отговори
До скакалеца 9667: преди 10 години
Като скакалците!Всички големи градове в западна Европа е пълно от тази мюсулманска ***.Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени.Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе!90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 50 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.
164
9
 
14
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 168Още с идването си на Балканите, османските турци възцаряват ред и справеливост измежду местните диваци. За 500 г. населението на днешен *** от около 500 хиляди се размножава на 3 милиона. Турция не се извинява за извършен геноцид, защото ... не е извършил такова!А света към кого как се отнася ще разбереш по-добре, ако излезеш извън границите на балканския бантустан!Не напразно, за 7 години, 700 милионната Юропа пропищя от 7'те милиона диви славянобългари.
163
5
 
15
 
! Отговори
до 166 преди 10 години
ЛИЦЕМЕРЕН ТУРЧИН :Турция най-добре знае какво е Геноцид. Още с идването си на Балканите започва, продължава и сега, в днешно време. Това, че отрича не значи, че не го прави. Много народи по света се извиниха за направеното от тях. Българското правителство също се извини за Възродителният процес пред Турция. Турция продължава с политиката си на отричане. ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УЗРЯЛА. Дотогава само тъпо грачене на разни гарги по форумите. А и света вижда и се отнася като към недоразвити.
162
4
 
10
 
! Отговори
до 166 преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, отново си развял многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости. Слаб си пред фактите.
161
6
 
9
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 162 - Дори и не мога да мечтая да съм силен дори пред най-слабия представител на великия славянобългарския народ! До 164 - И какво разбираш под "цивилизация"? Да упражниш геноцид над една част от гражданите на собствената си страна, само за това, че са от различна етност или религия?
160
3
 
7
 
! Отговори
до 163 преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, отново си развял многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости. Слаб си пред фактите.
159
5
 
8
 
! Отговори
abc преди 10 години
За турчина няма спокойствие докато не узрее за цивилизацията.
158
5
 
9
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 161 - Как си приятелю? Нещо изглеждаш да си много изнервен. Мога ли да ти помогна с нещо?
157
3
 
8
 
! Отговори
до 159 преди 10 години
Гарго, гарго, май си слаб и немощен пред фактите !!!
156
4
 
6
 
! Отговори
до 159 преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, отново си развял многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости.
155
0
 
10
 
! Отговори
до 999*,daedy и 152 преди 10 години
Рамазан Бай, който пред няколко месеца нападна и рани с нож в Измир католическия свещеник Адриано Франчини, заяви, че с това си действие искал да се прослави и да стане герой в очите на турското общество, пише вестник Хюриет.И с цялото си лицемерие Турция кандидатства за влизане в ЕС !!!
154
4
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 154 - Вярно е, че ги има и такива. Но ги има и много като този плъх тука, дето само църкат безпомощно от злоба! Както беше казал един от свестните българи, на който също му беше писнало от такива - "По-страшен от СПИН'а, по гаден от рака, сега-засега си остава ***!"Да ние е жив и здрав и да продължава да ни забавлява!
153
1
 
10
 
! Отговори
до 999*,daedy и 152 преди 10 години
Отец Андреа Санторо бе застрелян в гръб, докато се молеше на колене в църквата "Санта Мария" в Трабзон само за това, че е проповядвал християнство.
152
1
 
9
 
! Отговори
продължение преди 10 години
изнесли в двора и са пъхнали главата и в яма, след което са я премазали като са минали няколко пъти с автомобил върху нея, - разказал турският съдия.
151
1
 
10
 
! Отговори
до 999*,daedy и 152 преди 10 години
По време на едно от предаванията на CNNturk расказът на съдията, който е водилследствието за погромите през 1978 г. в Мараш, хвърли телевизионните зрители в шок.Включвайки се в пряк ефир съдията Керим Гюнай е разказал за един епизод от погромите, когато всички членове от едно алевитскосемейство са избягали, оставяйки 90-годишна старица в къщи. Националистите влезли в къщата и видяли 90-годишната жена с едно око. С отверка те извадили и другото и око. Виждайки, че жената не умира, са я
150
2
 
11
 
! Отговори
до 999*,daedy и 150 преди 10 години
През декември 1978 г. в град Мараш турските националисти са извършили масови убийства на алевити и са заграбили тяхното имущество. По официални данни са били убити около 150 души, по неофициални до 500.
149
3
 
3
 
! Отговори
До 146 (9667) преди 10 години
"Не е необходимо да пишеш "***" пред българин ...изразява простотия и дивотия." -Знам но по света има и свестни българи(да не ги обидя), а не само *** като тукашния.