Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!

Според него Македония е "малка Северна Корея" на Балканите
11 май 2015 09:10,
242
Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Ангел Джамбазки съзря дългата ръка на Русия и гърба на Сърбия в кървавите събития, разиграли се през уикенда в съседна Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея" и допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът: 8 убити спецагенти, няколко десетки ранени полицаи и 14 застреляни нападатели. Според властите в Скопие екстремистите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуацията в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.", обясни тезата си Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони", коментира на свой ред журналистът Георги Коритаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога на възраст попристигнах,от моя тейко аз узнах,че руский цар родей се с нази,че турците той гони, мрази,че той ще ни спаси от тях.Кога ни псуваше тиранът,"Московци!" - викаше ни с гняв.-Разбрах, че тейко беше прав.И вярвах, че да ни отбранят,ще хвъркнат бърже къмто нас,все колчем плачехме със глас.
64
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПутинофоб=Български патриот !
63
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаме Македония! Въпросът е с албанците или без тях. Нали някои Дебел Минджевци твърдят, че са наши хора.
62
3
 
17
 
! Отговори
На А.Дж. преди 9 години
Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.
61
14
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До АнонименКазвам му браво за смелостта да каже истината.
60
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофил = Антибългарин!
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Част от терористите имали боен опит от Близкия изток! Нали някои твърдят, че тези същите били протежета на Москва. Как така сега действат срещу техните хора?
58
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стихове от Джамби, виден патриот, платен:Албанците са наши братя,наша плът и наша кръв.Кат Косовария няма вторатъй могъща на света;тя е нашата опора,тя е нашта висота!Долу Балканската Северна Корея!
57
13
 
3
 
! Отговори
*** преди 9 години
Това е истински националист. Не го интересуват нито руснаци нито никой. Само България.
56
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО РУСИЯ ОСВОБОДИ ВКЛЮЧВАШЕ И МАКЕДОНИЯ"Някога съществувала ли е "Санстефанска България"?Този договор не е договор! Това е проектодоговор, даден на наивните българи, за да им се замажат очите и да им се вмени, че ще си имат държава, каквато трябва. Да, ама не!Обясни тогава, защо Русия е против Съединението?
55
11
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Джамбазки,Знаеш ли, че за първи път от много време ти казвам БРАВО !
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Д-р ИвановВ другите държави ЧУЖДОфилите ги наричат 5-та колона, и КОЛАБОРАЦИОНИСТИ !
53
1
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Това ВМРО на Каракачанов и Джамбазки е пълен та.шак!Мятат се от коалиция в коалиция като *** от креват в креват!Много бързо забравиха приносът си за националните катастрофи на България!Русия ли накара Фердинанд да бълнува за влизане на бял кон в Цариград или ВМРО подкрепи тази безумна идея?Русия ли накара късогледото българско ръководство да остави македония и беломорието на сърби и гърци и да се перчи на Източния фронт!После ВМРО пак подкрепя Фердинанд за предварително изгубената междусъюзн
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да благодарим на Коминтерна, че ни е оттървал от тази размирна територия.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Защо не спонаваш кой финансира албанските терористи и кой разцепи балканите на малки слаби държавици?"Лека-полека всичко ще си кажеш. Ще си кажеш, че си от платения отбор на Кремъл и си милееш за изкуствено създадената държава Югославия, която е създадена от Русия като контрапроект на Германия и България. Където всякакви народи (то се вижда сега кои са) са претопявани и изтезавани от сърбите, за да може някой ден да се казва "Српска Република Югославия". То затова сърбите искат да са ментори!
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"демократът-патриот е особен вид нискоинтелигентен индивид, ***/ моинархист/ демокрад/ реформатор нагаждач-мошеник по произход и разбирания, по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фанта
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъмните сили бяха лишени от възможността на 9-ти Май да ударят Русия и затова се задоволиха с Македония. И още една цел - прекъсване на тръбата.
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това *** се оказа просто печалбарче! Жалко, че по едната родова линия е потомък на унищоженото българско село Булгаркьой в Източна Тракия през 1913 г.
47
3
 
8
 
! Отговори
На Джамби преди 9 години
"Едно разхвърлено легло. Една възглавница накривал, с едно посърнало тело с едно тъй искащо тело. Играеше си ти фалшиво. А ти играеш няма как. Заплащаха ти за играта и се презираш за това че си продаваш свободата. Мръснико беден жиголо от малък мислиш за парите. В едно разхвърлено легло ти младоста си проигра и тялото си и мечтите. Но ти играеш няма как. Заплащаха ти за играта и се презираш за това че си продаваш свободата. Мръснико беден жиголо от малък мислиш за парите"
46
13
 
5
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Такава наглост може да има само др. червен *** . Неговата партия БКП-БСП 50 години целува з----е на Съветските другари и сега продължава с Руските другари . Изведнъж Джамбазки му виновен , че не целувал товарищите както те искат . Г. Димитров искаше България да стане част от Югославия , а Тодор Живков подписа решение на Политбюро България да стане 16 република на СССР . Това обаче не е предателство. Жалки хора .