Евклидис Цакалотос е новият финансов министър на Гърция

Той бе ръководител на екипа за преговори с кредиторите
Обновена: 6 юли 2015 17:53 | 6 юли 2015 17:46, Бойчо Попов
27
Евклидис Цакалотос е новият финансов министър на Гърция
Евклидис Цакалотос. Снимка: архив, Reuters

Евклидис Цакалотос, ръководителят на гръцкия екип за преговори с кредиторите, е назначен за нов финансов министър на Гърция на мястото на Янис Варуфакис, предава Ройтерс.

За назначението на Цакалотос намекна преди час и бившият финансов министър Варуфакис, който при заминаването си от финансовото министерство заяви: "Тръгвам си. Надявам се утре да ви видим с господин Цакалотос". На въпрос дали той ще е новият финансов министър, Варуфакис отговори само: "Да, надявам се!"

Още по темата

След изненадващата оставка на гръцкия финансов министър Янис Варуфакис в понеделник – въпреки победата на неговата позиция срещу строгите ограничителни мерки на референдума в неделя, анализаторите се чудят дали сега Атина ще успее да финализира сделка с кредиторите си. След новината някои анализатори се надяват, че сега ще може да се стигне до сделка с кредиторите въпреки отрицателния вот през уикенда и петте месеца на провалени преговори.

„Подобно на всички борби за демократични права, така и това историческо отхвърляне на ултиматума от 25-ти юни на еврогрупата бе свързано с висока цена. Поради това от съществено значение е големият капитал, който нашето правителство получи от гласуването с „Не“ да бъде инвестирано непосредствено в „Да“ за правилното решение – в споразумение, което да включва преструктуриране на дълга, по-малко строги икономии, преразпределение в полза на нуждаещите се и реални реформи“, написа по-рано днес в своя блог Варуфакис.

Също днес стана ясно, че гръцкото правителство планира да удължи и след понеделник срока, в който банките в страната ще останат затворени, с най-малко още няколко дни. Това са заявили четирима източници от банковия сектор преди среща по-късно днес между банкерите и финансовия министър, предаде Ройтерс.

Икономически новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали е този или онзи те си имат предначертани и подготвени преговори с ЕС,лицето което ги провежда само е различно това нищо ново не означава.
16
1
 
2
 
! Отговори
Незначителен преди 8 години
Както е казал Горби, комунизмът свърши, време е за работа!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да не са задружни - всички са яли и пили и никой не иска да плаща. Сега дружно ще се редят пред празните банкомати и ще са горди. Докато не им свършат спестяванията :)
14
2
 
12
 
! Отговори
до 18-та анонимка преди 8 години
Прави ми впечатление че гърците в този труден момент са задружни а не се делят на *** и путинофили. Обаче простия булгаристанец е велик.
13
1
 
9
 
! Отговори
Референдум преди 8 години
сега е наред да се проведат демократични референдуми в останалите 18 страни от еврозоната с въпроса : искате ли да се продължи кредитирането на Гърция без болезнени реформи ?
12
3
 
9
 
! Отговори
БУГАРЕ СРАВНЕТЕ преди 8 години
ТИТАНЪТ ВАРУФАКИС С БГ-НИЩОЖЕСТВАТА ДЯНКО ХАМЕРИКАНКО И МРАВОЯД КРАДЕВ!
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както беше казал някой - Комунизмът/социализмът е много хубаво нещо, докато не свършат заграбените от капиталистите пари. След това става весело.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германското правителство не вижда за сега основи за нови преговори.
9
3
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Когато сложат Реформакис -тогава ще им повярвам!!!
8
2
 
16
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Финансов министър ли?За какво им е?!Те нямат финанси.
7
7
 
10
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Варенуфекалис *** ***, намразиха го до дупка всички в ЕС и сега прехвърля, понеже знае, че никой не го е*е за слива на друг. Браво другарю Варенуфекалис, прехвърли топката на друг *** като теб, след като си се осрал до уши. И то не за друго, ами защото ПАК ПРОСИТЕ ПАРИ ОТ МРЪСНИТЕ КАПИТАЛИСТИ, СОРОСИДИ и т.н. Абе как в тоя живот не виодях вднъж капиталиуст да прси пари от комунист/социалист????
6
8
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Нека ядат комунизма на Ципрас! Венсеремос!
5
7
 
8
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
Досега Варуфакис ги факаше , сега Цакалотос ще ги цака !
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банковата ваканция в Гърция е удължена до следващия понеделник
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изяж ги, Евклиде!! Фалирайте целия ЕС хахахаха
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ ГЪРЦИ МАЙ ОТ НИЩО НЕ РАЗБИРАТ , САМО ОТ ЛЕФТА АААААААААААААААА
1
1
 
14
 
! Отговори
8 преди 8 години
ЩО СНЕ СИ ВЗЕХТЕ СИМЕОНЧО ДЯНКОВ,ХОРА,ТА ДА СЕ ВИДИТЕ В ПРИКЛЮЧЕНИЕ?!