В Гърция се плашат: Вървим към българизация!

Зам.-шеф на парламента описа положението в мрачни краски
Обновена: 9 юли 2015 14:22 | 9 юли 2015 10:57, Елка Василева
327
В Гърция се плашат: Вървим към българизация!
Снимка: Reuters

Първият заместник-председател на гръцкия парламент от партията СИРИЗА Алексис Митропулос описва в мрачни краски ситуацията в Гърция, смятайки, че тя е резултат от жестоките искания на кредиторите.

Още по темата

"Ние сме в трагична ситуация... дилемата, която кредиторите, за жалост, са сложили на масата, е или насилствена българизация на гръцкото общество, или излизане или прекратяване на отношенията с нас", казал през телевизионния канал Мега заместник-председателят на парламента.

Той добавил, че срещата на 28-те в неделя е свикана, за да бъде унизена още повече Гърция и да бъдат сплашени държавите-колонии, които са извън еврозоната.

Нещата са изключително трудни, в никакъв случай аз не съм "за" излизане на Гърция от еврозоната, дори и в състояние на фалит, казал още депутатът, като призовал премиера Алексис Ципрас да воюва по възможно най-добрия начин за своя народ, посочва БТА.

Окончателното решение за кризата в Гърция се очаква да бъде взето в неделя от ръководителите на 28-те страни от ЕС.

Атина връчи вчера на еврозоната официално искане за нова спасителна програма, а премиерът Алексис Ципрас обеща да бъде представен "надежден" план за реформи. Без нова спасителна програма Гърция рискува да излезе от еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
4
 
34
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
..." И ако не слушкаш Алексейчо, ще те дадеме на българите "...Вече официално сме плашилото за европейците. Чудя се случайно ли ? Или просто на богаташите им трябваше една ушамарена страна с един смачкан народ, за да има с какво да плашат непослушните...
161
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българизиран византиец = Приятен човек
160
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са друго тесто, няма никаква опасност да станат като нас!
159
6
 
31
 
! Отговори
последнадупканаколан преди 8 години
Нема се пуашите гръци,ние нямаме стигане!
158
4
 
10
 
! Отговори
kk преди 8 години
Kupona svar6i,da si stqgat zadnizite i da rabotqt,ne moje da har4i6 pove4e otkolkoto izkarva6 bez nqkoi drug da ti pla6ta smetkata.Nikoi ne e dlajen da gi hrantuti a tova 4e obiknovennite garzi ne bili videli ni6to ot tezi milqrdi onq maznik Zipras da gi razpravq na nqkoi drug,nqma kak da potdarjat takav visok stantar bez tezi zaemi.I sega kogato im sprqha kran4eto faliraha nali sa mnogo veliki da se opravqt sami sega bez zaemi
157
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля ви, БЪЛГАРИЗИРАЙТЕ ВИЗАНТИЙЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
156
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, не към българизация, към русизация!Е тогава ще и се такова майката на гърчулята
155
4
 
17
 
! Отговори
ристю преди 8 години
Брей, нашите политици се скъсват да се хвалят колко добре е България, колко похвали имаме, колко сме сериозни и стабилни ,а гърците-ще станем като българите?!?! Сега остава да си зададем въпроса-гърците ли са прави или нашите политици? Като гледаме цените, тока, ци*анизацията-няма как гърците да са прави, нали тъй?
154
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Гърция мине под руско влияние,а Турция е партньор ,на който от десетина години не може да се разчита,НАТО губи всякакъв контрол върху проливите.Много отдавна парите са просто една шума,която,ще бъде напечатана в изобилие за Гърция.За нас не,ние сме никои.
153
4
 
26
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
те хората като чуят за нас и изпадат в паника,пък тръгнали сме да разправяме колко били зле
152
2
 
23
 
! Отговори
Опитен преди 8 години
Ми, че то си е страшно, как да не се плашат?
151
10
 
20
 
! Отговори
До антиЕС преди 8 години
Това което написах е, че ако СЕГА сме извън ЕС мизерията ще е още по-голяма! Да попитам тогава с колко заплати се купуваше кола и каква? и защо имаше КОРЕКОМ??? Сегашното състояние на държавата е ченгеджийски продукт и ЕС е този който слага спирачка на по-лошото развитие на държавата!!!
150
3
 
22
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Защо ли виждат в нас символ на апокалипсиса?
149
5
 
12
 
! Отговори
знайко преди 8 години
ще стигнете България когато едно яйце стане 10_сет евроцента,а не 70_сет! Ама не искате щото и доходите ви ще паднат 7_дем пъти,и няма да има с кво да плащате на Българските роби ***
148
16
 
17
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
до 191отиди се прегледай.По време на комунизма не бяхме толкова зле ,колкото сме сега
147
4
 
17
 
! Отговори
мдааааа преди 8 години
това ви чака , и няма да е както при нас постепенно ами от раз от германски стандарт -> към балкански то бива , то може , ама вашата наглост е извън пътя
146
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В един нормален германски град живота след 20.00 е почти замрял./говоря за работни дни/. В гърция "живота" започва след 22.00. Музика, сиртаки, узо....до зори. Е няма как да гуляеш всяка вечер и да работиш като германците.....Не става.
145
7
 
31
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
A, га ядоха кифтетата не риваха.
144
10
 
18
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Понеже се пишат небивалици искам да споделя, че ако България не беше член на ЕС мизерията щеше да бъде в пъти по-голяма. А гърците, те просто не са имали комунизъм и по случайност не са попаднали в руската сфера на влияние! Византийци са и смятат това за достойнство, но в днешно време вссеки който се помисли за по-голям от големите - получава разсипия - пример Сърбия, днес е далеч от това което беше едно време. За троловете да спомена, че и там не е имало истински комунизъм като нашия!!!
143
11
 
13
 
! Отговори
лека хипербола преди 8 години
Цял свят пише на мазния тефтер с вересиите,които никога няма да се връщат,само ние ровим по казаните,да връщаме на Тикваров милиардите.