Да видим! Кои храни и услуги поскъпват в Гърция

ДДС ставката скача от 13 на 23%, но по хотелите остава
Обновена: 15 юли 2015 15:27 | 15 юли 2015 14:02, Елка Василева
208
Да видим! Кои храни и услуги поскъпват в Гърция
Снимка: архив, Reuters

Десетки храни по супермаркетите в Гърция ще поскъпнат, тъй като ДДС ставката скача от 13 на 23 на сто. Промените произтичат от постигнатата договореност между Атина и нейните кредитори, постигната в Брюксел.

По същата причина скок на цените ще има и на билетите за градския транспорт.

Още по темата

Наред с това цените на десетки други категории храни в Гърция ще останат непроменени, тъй като за тях се запазва досегашната ДДС ставка от 13 на сто, съобщават гръцките медии.

По-специално с 8 на сто се очаква да поскъпнат захарните изделия, безалкохолните напитки, соковете, консервите, шоколадовите изделия, кафето, растителните масла, маргарините и маслата от животински произход, а също таксите за обучение, ремонтните услуги и други.

С 23 на сто ДДС ще бъдат обложени също и билетите за градския транспорт, таксиметровите тарифи, билетите за влаковете и самолетните билети за вътрешните дестинации.

Непроменени ще останат цените на други стоки и продукти, които ще продължат да бъдат облагани с досегашната ставка 13 на сто ДДС. Това са: селскостопански животни, месо, риби, растителни семена, зехтин, вода, електроенергия, природен газ, товарни превозни средства, противозачатъчни, ортопедични пособия, оборудване, селскостопански, социални и погребални услуги, а също престой в хотели, паркинги, къмпинги и т.н.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе *** би ли ми казал колко милона щяха да останат ако нямаше изходни визи и бодлива тел ,сигорно само политбюро
119
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгласен съм, че шведите са построили отдавна социализма. Казвам го защото съм живял 8 години там. Системата е направена така, че в центърът й е човекът, обикновеният, средният, каквито са 85-90% от шведите.Всичко е насочено за благото на човека и той да живее, работи и се чувства добре.Няма грижи за образование на децата си. Държавата поема почти всички разходи по здравеопазването, което е на изключително високо ниво. Ние просто сме едно корупционно блато. Не може да става и сравнение.
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чебурашкаами като нема други ..те ще го градят ...каде са капиталистите ни демократите ни ...нали Реституираха ...нали върнаха земите им ...ама то като си не стааа си не стаа ?Немож иска от дребен сметкаджия държава да управлява ...та така с нашите нео-капиталисти
117
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как па сте забравили режима на ток в края на осемдесете полу празните магазини в които имаше само бира с партали и яйца и като пуснаха портокали беше празник . А на другаря да му припора че московеца си беше шпионаж от запада а жужи си беше копие на фиат но лошо копие . И понеже западните бяха лоши си ги караха само червените толупи .кажи че небеше така
116
5
 
10
 
! Отговори
НАРОДА АСВАЛТ НЕ ЯДЕ преди 8 години
Нормалните българи слабо ги ентересува какво ше поскъпне в Гърция защото едвам свързват дват края в България. Само богатите софянци който живеят на гърба на цяла България имат пари да ходят по Гърция да пият и да играят с мързеливите гърци по таверните. Ама те лентяйте и разбоиниците си се надушват и се събират.
115
7
 
15
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Българино! пада ти се да си на този хал, щом си забравил как си живял.За 25 години след 1944 народа живееше все по добре и по добре, по безгрижно и сигурен в утрешния ден. 25 години след 1989г народа живее от зле по зле, не е сигурен в днешния камо ли в утрешния ден. Изчезна му усмивката от лицето, психиатрите станаха най търсените лекари. Какви? О лекари като и тях ги направиха търговци. През 1989г България и Гърция бяхме по 9 милиона.Сега те са 11 а ние сме по малко от 7милиона.И до кога?
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 166да само дето 90% от фирмите са субсидирани от държавата ...някой директно ..други индиректно ....
113
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КомунизЪма другари, е едно недоносче !
112
1
 
9
 
! Отговори
до 173 преди 8 години
Разбира се, с удволоствие.НЕО - означава НОВ.ЛБЕРАСТИЯ е нещо като една друга - РАСТИЯ дето дефилират с ръзноцветни знаменца, панделки и финтифлюшки.Най общ превод на български, думата означава НОВОПЕДАРАСТИЯ.
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 163"необлиберастията"?!?.Понеже съм за разлика от ваз многу ***, бихте ли ми *** превели туй нещу
110
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чебурашканяма нищо общо с младоста ..чиста статиситика и пресметливост !
109
4
 
10
 
! Отговори
до 166 преди 8 години
Това в Швеция и отчасти в Дания и Финландия си е точно ИСТИНСКИ СОЦИАЛИЗЪМ.Такъв, какъвто го беше планирал Маркс и какъвто в България не се осъществи никога.Но опира и до народопсихология и колективно чувсто за отговорност.Българинът винаги си е бил Бай *** и Андрешко, който все гледа как да излъже съседа си и как да открадне от общото.Това е и основната причина за провала на СОЦИАЛИЗМА у нас.Дето се вика - лош материял.
108
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоптой се прави ...виж фолемите европейски държави ...Швеция , Дания , Германия , Австрия ....те го правят вече ...но го наричат "държавен капитализъм" ...където държавата играе силно регулативна роля в икономиката ....И при нас ще дойде ....ама след 30-40 години сега !
107
2
 
3
 
! Отговори
до 163 преди 8 години
Другарю къпя си се достатъчно. А пък ти научи, че се пише не чинИЙ, а чинИИ.Ама липсата на грамотност също е една от отличителните черти на необлиберастията.
106
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от 155Ами къпете се бе другарю, къпете се по често, че с 4 кубика на месец не могат само чиний да се мият,камо ли къпане и пране. Не живейте като дядо си в землянки и не се озъртайте я агне да откраднете, я мандра да изтарашите.
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 160 на някой все *** им се привиждат ! Вие не разбрахте ли че нит БСП-то нито ГРБ ...нито която и да партия не би плащала на някой нещо да пише по подобни ми сайтовя ...Особенно пък сега когато няма избори ..или пък под подобни заглавия !
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изхождайки от статията под която червените *** се изхождад, да попитам като е било толкоз хубаво под комунистическо робство /което още продължава,щото порите пак са в тях/, защо фалиралите и мързеливи гърци живеят с пъти по добре от нас ? Защото червения ботуш не ги е газил !
103
3
 
6
 
! Отговори
от 155 преди 8 години
Не ми стигна мястото и да напиша, че парното за 4-те радиатора в апартамента ми беше около 8-9лв за месец, а сега за 1-ия неизключен радиатор плащам около 120лв (в това влиза и топлата вода - около 4 куб.м месечно)
102
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е не само на улицата и е в гората ги караха и по остроеите и то собственият си народ ,а забравих че комуниста няма родина ..то ако сега тука имаше руски танкове бързо щяхте да си спомните как се прави
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 151аз съм рзказвал бая визове за Т.Живков ...даже с началника ми се майтапехме ...в затвор не съм бил !ти имаш ли 16 години ?