Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!

Кметът от Южна Сърбия за идеята за обединяване на Албания и Косово
Обновена: 21 апр 2017 10:17 | 21 апр 2017 10:14, Елка Василева
131
Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!
Снимка: архив, Reuters

Кметът на община Буяновац в Южна Сърбия Йонуз Муслиу заяви, че официална Тирана има пълната подкрепа за „обединяването на Албания и Косово“, ако те бъдат лишени от европейска перспектива, но не и без Прешевската долина /така албанците наричат южносръбските общини Буяновац, Медведжа и Прешево, в които те са мнозинство/.

Муслиу заяви, че подкрепя заявеното по-рано от албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за обединяване на Албания и Косово.

Още по темата

„Съюз на Албания с Косово без Прешевската долина, без Медведжа, Буяновац и Прешева, е безсмислен. Сега е ключовият момент Албания и Косово да покажат на Сърбия, че това е част от Албания, която не бива да пипат“, каза Муслиу, цитиран от РТС.

Той твърди, че Прешево, Медведжа и Буяновац са съставна част от държавата Косово, от която са насилствено разделени.

Муслиу каза още, че съзнава, че това няма да се хареса на Сърбия, както не й хареса по думите му отцепването на Косово.

„Без Ниш това не е „Велика Албания“ и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина“, каза Муслиу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
май скоро пак ще имаме обща граница с Унгария
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
карай ние ще го вземем и без това сърбия е само областа шумадия
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да напомня на г-н Муслиу, че до руско-турската война от 1877/8, Ниш и околностите му са с преобладаващо българско население. Обезбългаряването на Нишко започва след като Великите сили, под натиска на руския император, подаряват областта на Сърбия през 1878. Същата съдба има и Северна Добруджа. Реципиент е Румънското кралство.
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 107==============Твърдението, че старобългарската литература се изчерпва с Азбучната молитва е крайно интригуващо, с оглед на творби, като "За буквите", Манасиевата хроника, Шестоднева и още десетки други! В кое отделение на психиатрията Ви лекуват, ако не е тайна? Всъщност - има ли вече терапия срещу озло.бяла тъ.пота?
99
0
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 6 години
Ефенди, унищожени са и това не го казват български автори, това го казват западни пътешественици и руски дипломати. Унищожени са първо, от турците, второ, от гърците, по заповед на патриаршията, която е отказвала да изпрати свещеник в селото, ако не изгорят всички славянски книги и трето, от самите български попове, които в голямата си част са невежи и са използвали пергаментите за покриване на делвите със сладко.
98
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Ако ще и към Великата Британия да минат, тези които не са признали Косово пак няма да го признаят, ното пък обединението с Албания. Да видим богата Албания с какво ще ги нахрани....
97
2
 
2
 
! Отговори
До 105 преди 7 години
Е, не, ще ме умориш от смях. Сума ти и книжовник школи, а книжовно наследство- нула. Къде са титаничните български автори? Освен една азбучна молитва от от анонимен автор друго няма. Не ми излизай с номера, че всичко е унищожено. Как в Истанбул се е запазило почти всичко от византийските автори, а от великите български литературни апологетите нищо няма. Хайде слез на земята малко. Във всичките световни университети се изучава османистика. Случайно ли?
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И между другото,Византия и България,не само са били много по-развити в културно и друго направление от османците,ами дори те са били центъра на света в Средновековието и специално Византия,били са по-развити и от Западна Европа,които се развиват едва в късното Средновековие.Да не говорим,че там науката е била дълго време подтискана по религиозни причини.И имат късмет,че балканските народи изтощават и спират нашествието на османците към Европа.
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОсманците незнам каква хигиена са давали,но знам,че стотици години преди идването на османците на Балканите,в българските дворци е била изградена водна система,а градовете били опасани с водна система служеща не само за къпане,но и за много други дейности.За образование пък изобщо да не спорим,след като царете Борис+Симеон строят маса школи и книжовни центрове из почти половин Европа.Къде са били вашите книжовни школи?
94
3
 
24
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 7 години
До Анонимен 103Всички страни, неуважаеми господине с ограничена грамотност, незавиден интелект и със съмнителен произход, които са били на нивото на България през 1393 година и които са се сравнявали с България сега са процъфтяващи демокрации. Второто Българско Царство е царство на древна култура, на духовност, държава с крепости, дворци, църкви с великолепни стенописи, изпреварващи с векове европейския Ренесанс. За съжаление 500 години едно диво варварско племе съсипва всичко това.
93
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дадохме им прогрес,западна култура и ценности ...Я пак?Тогавашният ти прадядо е бил закрепостен към местният болярин който му е смъквал по десет кожи от гърба. Опъвал е тогавашната ти прабаба и всичките и сестри. Нямал е нищо освен кожената препаска. Дал бил прогрес и западна култура и ценности.Османецът ти донесе хигиена, образование и закони. Даде ти парче земя и възможността да си изхранваш семейството. Освободи те от военна повинност за да се плодиш и развъждаш, а не да умираш за васала
92
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че Османците навлязаха по тези земи преди векове! Дадохме им прогрес,западна култура и ценности ,....АХАХАХАХА
91
7
 
9
 
! Отговори
ДО Мюсюлманина преди 7 години
Ама аз не съм Атеист .Вярвам в себе си.Моя бог се казва по същия начин както се казвам аз! Вярата не е лошо нещо.Лошо е когато те окове в окови, и почне да контролира живота ти! Когато в нейно име почнеш да правиш неща които иначе не би направил! Това е лошото във вашата вяра.Вие слугувате на вашата вяра докато Моята вяра слугува и работи за мен!Усмисли това !
90
10
 
2
 
! Отговори
От Мюслюманина. преди 7 години
До ДО Мюсюлманина; Аз казах мнението си за такива атеисти като тебе,няма да ти отговоря защото просто не си заслужава.Само ще кажа, че не си прав, това ми е в задължението.А бъдещетоще покаже,всичко се променя с времето. А времето е добър показател.Само знам една истина,че от бомбите(всякакви) няма да умират само Мюслюманите и в Средиземно море няма да се давят само Мюслюмани. Докато в Афганистан, Сирия, Ирак, Либия, Палестина, Сомалия...няма мир, няма да има и в държаави"омиротворители". Това е
89
0
 
5
 
! Отговори
истината преди 7 години
4е кметът на буяновац не е тоз муслиу или брус лиу а се казва шаип камбери... толкова сте *** вие от дневник бг 4е просто нямам думи ... само глупости си пишете !!! информирайте се правилно бе човечета...
88
5
 
12
 
! Отговори
ДО Мюсюлманина преди 7 години
Човече! Исляма го създадохме ние Християните и Юдеите ,най-вече вторите за да спрем развитието ви.Защото бяхте напраднала цивилизация.Персия,Месопотамия ,Египет ,между реките Тигър и Ефрат.Представлявахте технологична заплаха за нас.Затова ви вкарахме в главите Алах ,да ви контролира и води към нищета .Но сега вече ще трябва да преосмислим съществуването на тази религия защото почва да вреди и на нас самите!
87
2
 
17
 
! Отговори
от 96 преди 7 години
Иначе съм съгласен за някой неща.Преди да се появи Мохамед наистина бяхте цивилизация .От тогава до сега НИЩО ама НИЩИЧКО не сте дали на тоя свят освен Тероризъм и Фанатизъм
86
7
 
9
 
! Отговори
до 94 преди 7 години
Само примитив може да вярва че има някой висш горе на небето и трябва да го слуша и да му се клана.Преди 1000 години и ние Християните бяхме фанатици като вас .Но еволюирахме! А вие сте спрели с развитието си още преди 1200г когато се появи Мохамед.Той няма ионтерес вие да еволюирате защото сте усетите че сте живели в заблуда.Той има интерес да ви държи Невежи и такива ще си умрете!И неми говори за науки защото Питагор и Аристотел (основателите на Математиката) за живели много преди да имаАраби
85
2
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 7 години
Много преди ние Българите да пожелаем вашето Геноцидиране целия свят ще го желае .С нашата смешна Армия няма какво да направим НО когато целия Запад е зад нас ....... Направо ако съм на теб ще ида още сега при Попа да си сменя вярата!
84
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 92; От атеисти, бежбожници, ***, ***, *** които мислят,че те са създали света мнения, акъли, предложения и критики не приемам. Ти си си спечелил пъкала. Няма смисъл и аз да слизам на твоето ниво и да печеля грехове. Ти си върви по своя път. Така или иначе пътят ти пак ще свърши при(както ти се изразяваш) "измислиния Бог". Ислямът е дал на света медецината, астрономията, математиката и аритметика. Поради тази причина числата се наричат АРАБСКИ. ПУ-НКО ПРАЗНА ГЛАВА.ГЛАВОЧ..