В Македония скочиха: Договорът – за BG националистите!

Документът поставял под въпрос суверенитета на Скопие
30 юли 2017 16:22,
287
В Македония скочиха: Договорът – за BG националистите!
Снимка: Reuters, архив

Четири организации на македонската диаспора заявиха в съвместно съобщение, че не приемат съдържанието на договора за добросъседство между Македония и България, защото смятат, че е насочен против добросъседството, сътрудничеството и европейската интеграция на Македония, съобщава информационният сайт МКД, цитирана от БТА.

"Договорът е неравноправен, задоволява повече българските националистически аспирации, отколкото македонските национални интереси. Той поставя под въпрос суверенитета на Македония и свободите на част от нейните граждани и подронва нейния авторитет като независима и пълноправна държава", се казва в съобщение на ОМО Илинден-Пирин от България, Македонското международно движение за човешки права от Канада, Австралийско-македонския комитет за човешки права и Македонски алианс за европейска интеграция от Албания.В текста се изтъква, че с този договор Македония прави още една крачка към "отказване от македонското малцинство в България". Четирите организации обвиняват всички македонски правителства през последните 25 години, че са нарушавали конституцията, като напълно са изоставили задължението си да се грижат за македонските малцинства в съседните страни и особено в България и в Гърция. По тази причина договорът за добросъседство е и противоконституционен, смятат организациите.

По-нататък те посочват, че договорът създава механизми, чрез които България ще може да поставя условия и да "изнудва" Македония в процеса на европейската й интеграция, да се намесва в независимостта на научните изследвания и свободата на медиите и да налага определения като "език на омразата" за всяко мнение в полза на македонската национална идентичност.

В заключение организациите подчертават, че договорът е "неприемлив, обиден за Македония и македонския народ, безпринципен, срамен и за двете страни и няма да допринесе за добросъседство, а само ще увеличи недоверието и ще създаде истинска омраза против България". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Австралийско-македонския комитет за човешки права..wtf кой членува в подобни измислени организации.
56
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
qjte ega gyza na usa za toz dogovor typaci
55
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега - полжението в Македония след 30 години капитализъм е аналогично на положението в България - както ние имаме носталгия към бай Тошо тка и те имат носталгия към Тито и Югославия. Тоест те по скоро биха се върнали при сърбите отколкото да съживяват някакво спомени от пра пра дядовците си за българския им произход. За съжаление в момента Сорос ни играе като ни залъгва, че ще ни върне Македония, но по скоро ще ни вкара във война със сърбите, при което нищо чудно турците да се възползват
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две части от областта Македония вече са интегрирани в ЕС-българската и гръцката.Тези 'орица "падали" от Марс на които Коминтерна своеволно отцепи земи и им даде за временно ползване БЮРМ,време да отлитат обратно защото си искаме останала част от земите ни.Ако не отлетят,албанците ще ги претопят.
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука каза че договорката е добра, народа подкрепя, останалите лъжат!
52
0
 
23
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Проблемът на ОМО - Илинден е че единият пенсионер е умрял и сега не могат да си играят белота.
51
0
 
22
 
! Отговори
Тъпчо Тъпанаровски преди 6 години
Македонците са много ''умни''. Ако се мислят за някакви античници, защо тогава говорят на развален български, и защо тогава не говорят на античен език който е близко до гръцки? И защо се мислят за славяни, като античните хора който са били по македонските земи не са били славяни, а ромеи......
50
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая каша в момента 70 години след другаря Димитров ни я дробят американците. Това, което Интернационала измисли, сега се узаконява под зоркото око на Сащ и от безволевия ни Премиер.
49
2
 
21
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Бедните Марсианци, "страхуват" се от Бг, от Гърция, от Албания - не без основание, надяват се на Сърбия, но дори и сръбите се стараят да ги държат на ръка растояние!Що ли???Готови са да живеят с местното албанско население в мир, но знаят, че шип---те имат друго на ум и че скоро марсианците ще трябва или да бягат или да воюват, за да съхранят поне част от Македония марсианска.Но, онова, което най-много плаши марсианците, е че вече на никой не му пука - има ли ги или не!
48
1
 
18
 
! Отговори
Бастун преди 6 години
Изпрани мозъци.....
47
3
 
27
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Да благодарим на другаря Георги Димитров който надроби цялата тази каша под зоркото око на Коминтерна. Да благодарим на Бога, че плана им да отцепят половин България за да създадат македонска държава пропадна някъде и отиде по дяволите.
46
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ защо не предложиха на гърците да подпишат такъв договор?Ми щото Ципрас никога няма да се съгласи. Само с нас могат да правят каквото си поискат. Те затова го подкрепят толкова Борисов.
45
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DA BE VASCHINGTON TE NAKARA DA PRAVISCH TOQ DOGOVOR GLUPAKO
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI KATO IGRAEM PO SVIRKATA NA USA I BOQT NI E MALKO.
43
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настройването на БГ срещу Македония и обратно ,чрез ОМО Илинден и други националистически организаций се ръководи от Москва с цел дестабилизация на региона.
42
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ксато ги погледна на снимката - на тия ако им се изпречи българин ще го разкъсат.Бедни, ми бедни българино. И това унижение трябва да преглътнеш.
41
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако пък щат, направихме много отстъпки в този договор, да посмеят да го отхвърлят, тогава трябва да застем твърдо на гръцка страна
40
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-голяма по.мия от български американофил няма.
39
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кое ми е по-смешно... македонски националист или български русофил...
38
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез македонци не мога ги разбера... България беше първата страна която ги призна след като се отделиха, дадохме им оръжия, танкове не знам си какво още... и до ден днешен никой нищо не им е казал въпреки невероятната антибългарска пропаганда...