По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!

Националните интереси на Гърция са защитени, увери Кодзияс
Обновена: 19 юни 2018 11:37 | 19 юни 2018 11:23, Елка Василева
193
По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!
Никос Кодзияс. Снимка: архив, Reuters

Целта на Гърция е да има приятелска държава или партньор на северната си граница, което е значително по-добра опция от възможността Македония да стане "общност, доминирана от Турция, или тя да се разпадне и да отвори пътя на Велика Албания и Велика България".

Това заяви гръцкият външен министър Никос Кодзияс, цитиран от македонското издание "Фактор".

Още по темата

Правителството на Гърция взима предвид всички възможни опции за развитие на ситуацията, а националните интереси на страната са защитени, увери Кодзияс.

Той уточни, че подписаният със Скопие договор ще влезе в сила едва след приключване на необходимите конституционни промени.

Кодзияс подчерта, че проблемите на външната политика са много сериозни и коментира, че някои "говорят, без да мислят за последиците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До проф.Александър ФолРазгледай в нета снимки на бербери и ще ти падне шапката. Бели, светли има и със сини очи и като се знае, че Вандакия се е простирала в Испания и Северна Африка нещата се изясняват а Тервел навремето е искал от Юстиниян кораби за да прати войска на вандалите за да им помогне срещу арабите. Юстиниян отказва естествено. Тервел е смятал вандалите за свои. Българите сме траки и славяните са траки и са СЛОВЕНИ от хора говорещи един език едно слово, от тук словени.
152
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VELIKA BALGARIA,LI?NE.VELIKA BEDNOTIA.
151
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРимската империя е унищожила и всички други древни народи на Апенинския, Иберийския полуостров и е унищожила Дакия-------------Глупости.
150
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велика Албания , Велика България. Така става решаваш и взимаш територия. Много ни мразят тия гърци ..
149
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските земи са на голям кръстопът, който не е минал оттук, той не е оставил семе. Така че, не си мислете кой знае какво за гените си
148
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 152За разлика от теб аз имам познания с които мога да оспорвам професори и академици. Факт.
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тоест трети, или започваме да броим от нулева позиция ?"Много си умен, браво. Толкова че да спориш с Херодот, така ли?
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До проф.Александър ФолПрочети двете последни изречения пак! Подишай малко свеж въздух, после помисли! А после прочети какво САМИЯТ професор е казал, а не тълкувания на неговите думи от някой друг! Айде със здраве и не чети всичко буквално!
145
6
 
5
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
"- Народите може да изчезнат, но натрупаният духовен потенциал- не. Изследвайки траките- изследваме себе си. "То тука май ти си тоя който не разбира. Последното изречение очевидно трябва да ти бъде тълкувано, въпреки недвусмислената си простота. Така че - улево. Или на прайда. Все тая, ясен си на всички.
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВЕКОВЕИстината е, че тогава всичко е ставало по благоволение на владетеля и са били диви времена. Ако си мислиш, че не е имало и български царе и боляри, който са избивали само за спорта ... Ами лъжеш се.
143
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пак са си втори по популация след индийците. И Китай разбира се"Тоест трети, или започваме да броим от нулева позиция ?
142
1
 
3
 
! Отговори
България на 3 морета преди 5 години
А за мен ... Забравихте ли ?
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПрез 1991 година националната доктрина на Сърбия предвиждаше да върнат Македония на България.-----------Нещасник, през 1991 г Сърбия не можеше да върне нищо на никого, защото всичките бяха равноправни републики. Някой те е хванал за канарче и ти е напълнил главата с талаш, понеже си прос.
140
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александър Фол, вашият идол казва: - Етносът е територия на културата, а не биологично понятие- Народите може да изчезнат, но натрупаният духовен потенциал- не. Изследвайки траките- изследваме себе си. Вие тотално опровергавате тези негови твърдения, тъй като май капацитетът Ви не позволяза да разберете какво е имал предвид и не четете между редовете! Може ли да не скверним паметта му като му приписваме твърдения, които той не е правил!?
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До """"""проф.Александър Фол""""""""Абе научи се да имаш историческо мислене. Херодот да не е правил преброяване на Индия. Тоя не е излизал от Гърция.
138
2
 
5
 
! Отговори
:-) преди 5 години
До проф.Александър ФолАбе умочко, какви 95 процента тракийски фенотипове на Балканите те гонят. Виж картата на Тракия, Македония, Гърция и Илирия. Стига си сквернил с фалшификациите си името на лека му пръст професор Фол. Тиси професор соро со Транда Фор
137
3
 
9
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
ГРЪЦКИЯТ ГЕНОТИП КАТО ФИНИКОСЕМИТСКИ НЕ ПРИНАДЛЕЖИ И НЯМА НИЩО ОБЩО С ДОМИНИРАЩИЯТ НА ПОВЕЧЕ ОТ 95% НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ ТРАКИЙСКИ ТАКЪВ! ГЪРБАВИТЕ НОСОВЕ И КАФЯВАТА КОЖА ПЛЮС СЪСКАЩОХЪРКАЩИЯ ЕЗИК СА ПРИСЪЩИ НА АРАБИТЕ И БРАТЧЕДИТЕ ИМ ОТ ИЗРАЕЛ. ВИСОКИТЕ, СНАЖНИ, СВЕТЛИ И КРАСИВИ ХОРА СА ДРУГА МАЯ. ТЕ СА АВТОХТОННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ТЕЗИ ЗЕМИ ОТ ПОНЕ 30 000 ГОДИНИ.
136
4
 
2
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
"Какви са антропоморфните черти на българина? Защото аз като изляза на улицата на който и да е град виждам ниски, високи, слаби, едри....."Пак ставаш смешен и дори жалък. В коя нация или държава всички са еднакви като от калъп, а? Излагаш се като радомирски бозаджия и демонстрираш сходни познания.
135
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от най-красивите и супер атрактивни региони в света е с супер изостанала икономика точно заради това псевдобалканско мислене на гърци, макета , албанци и прочие.. аман от Велика Албания, Велика Сърбия, Гърция или както този празноглав гръцки политик се изказва, че сме щели да правим Велика България..Достатъчно земя имаме всички народи в този регион да живеем добре, ама на гърчолята и тем подобните им дай повод за хлопане в гърдите, те и за това бавно потъват.
134
5
 
6
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
"Какви траки и македонци там - Римската империя е унищожила и всички други древни народи на Апенинския, Иберийския полуостров и е унищожила Дакия"Рим е избил около един милион даки, така е, но да кажеш че е избил всички траки, които още тогава са били според Херодот "най-многобройните след индийците" си е направо смешно. Славяни няма. Затова и днес наследниците на траките са около 500 млн. (всички така наречени славянски държави). Пак са си втори по популация след индийците. И Китай разбира се