По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!

Националните интереси на Гърция са защитени, увери Кодзияс
Обновена: 19 юни 2018 11:37 | 19 юни 2018 11:23, Елка Василева
193
По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!
Никос Кодзияс. Снимка: архив, Reuters

Целта на Гърция е да има приятелска държава или партньор на северната си граница, което е значително по-добра опция от възможността Македония да стане "общност, доминирана от Турция, или тя да се разпадне и да отвори пътя на Велика Албания и Велика България".

Това заяви гръцкият външен министър Никос Кодзияс, цитиран от македонското издание "Фактор".

Още по темата

Правителството на Гърция взима предвид всички възможни опции за развитие на ситуацията, а националните интереси на страната са защитени, увери Кодзияс.

Той уточни, че подписаният със Скопие договор ще влезе в сила едва след приключване на необходимите конституционни промени.

Кодзияс подчерта, че проблемите на външната политика са много сериозни и коментира, че някои "говорят, без да мислят за последиците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
12
 
1
 
! Отговори
Бай Марин преди 5 години
Уважаеми коментиращи, кво се плюнчите над гръцки, македонски и български политически простотии. Оправихте си вашите животи, че и за политика се захванахте... Има си хора които взимат заплати за тия неща. От парламента ви дават процент, че вършите тяхната работа ли?Не се занимавайте с неща над длъжностните ви характеристики, че да ви е мирна главата...
132
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ТОЗИ Е УГОЕН КАТО НАШИТЕ ТРИ ПРАСЕТА, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО С ТРИМАТА *** (според Марешки)
131
1
 
14
 
! Отговори
На тоя нагъл грък преди 5 години
На тоя нагъл грък пожелавам да му се спука шкембето и скъсат гласните струни щом му се иска България да е слаба. Няма нация от македонци и те няма да прокопсат като държава като не щат да признаят,че са си чисти българи.
130
1
 
22
 
! Отговори
Солидарни а??? преди 5 години
Като бяха в криза тия гърци, карахте българите да сме солидарни с тях.Виждате ли колко ни обичат. А тъ**па*кът Бойко ще ги поздравява за смелите му действия. Толково *** премиер като Балканския Тиквун няма.България разедини, Балканите да обедини.Нема друг като него.
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече знам, ако един ден стана журналист, за какво да пиша, та да събирам коментари и рейтинг. Или за Македония, или за ваксини!
128
1
 
9
 
! Отговори
ОТ ВЕКОВЕ преди 5 години
Никос да внимава какво говори,защото може да се появи нов Крум и да каже едно наздраве с нова чаша.Да си припомним какво са правили византийците след разгрома на ПЛИСКА-ВРЪЗВАЛИ СА ДЕЦА НА ЗЕМЯТА И СА ПУСКАЛИ КАМЕННИ БЛОКОВЕ ДА ГИ СМАЖАТ.
127
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прародината на сърбите е Лужица.Те се заселват на балканите като федерати на Византия-варвари,получили разрешение да се заселят в западната Римска империя.Те са грабили български територии и добре,че им се върна заради поразиите,които са правили и правят в западните покрайнини.
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По- добре е гърците да сгъват чаршафи и да не са фалирали, че немците да се чудят какво да ги правят ама на....
125
27
 
2
 
! Отговори
Сърбоман преди 5 години
Македония е свещенна земя сръбска. Както Косово, Черна Гора, Босна, Херцеговина, Хърватска, Словения че дори и България. Време е Гърция и Сърбия да сключат нов съюз срещу старите врагове - България и Албания.
124
0
 
10
 
! Отговори
Малка вметка преди 5 години
До Анонимен 129Комичното в случая, е и че Василий 2 е реално от гръцка Македония. Тоест, ако има македонци в случая, то това са тези, които са се били срещу Самуил.
123
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се,защо Василий 2 е наречен ***,защото е окьоравил армията на Самуил ?Ако беше макядонски цар,требеше да му каживут мекеутрепец...
122
1
 
12
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Да живее велика България. Миналото се знае ако се незнае ще се научи но бъдещето никой незнае не се знае как ще се врътне колелото.
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 127,Това, докато не са дошли германците на острова. След това май българите сме били за предпочитане!
120
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моя позната, родом от о-в Крит, ми е разказвала как са карали майка й да яде като малка със заплахата, че иначе ще я дадат на българите. Тъй като ВСЯКА балканска държава си чете историята по различен начин и забравя да спомене за своите издевателства, докато разказва за тези на съседите. Та, през втората световна при окупацията на Гърция доста гърци сме избили, за да направим Северна Гърция малко по-българска. Разбира се, гърците пък не са учили, че те са избивали българи няколко години по-рано.
119
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонскиот язик е изчанчен бугарски.Един език поне да им бяха измислили историчарите.
118
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, какво казва Никос Козиас да живее Македония и долу България . Ич не ве бригат , ама вие си дрскайте и мечтайте.То историята е доказала за кой ли път , че винаги когато протягате ръце към Македония ще губите територии .
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите управници да не се правят на разсеяни, защото ако макетата влязат в ЕС и НАТО, след това антибългарската истерия там ще стане открита. Ще се устройват провокации на българи, местни и туристи и те ще лежат в затворите. Когато Ж Е Л Е В безумно ги призна те веднага започнаха антибългарската си кампания.
116
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1991 година националната доктрина на Сърбия предвиждаше да върнат Македония на България. Сърбите политици като Шешел казваха официално по медиите че като изкъпеш един македонец от него остава *** вода и чист българин. В Македония местните титовисти останаха без подкрепа и се уплашиха, половината започнаха леко да казват че са българи. Тогава дойде изключителното национално предателство под нечия диктовка на презедента Ж Е Л Е В, той ги призна безусловно и повлия наРусия.Макетатаизнагляха
115
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КифладжиятаНе вярвам и аз да е само мутация причината, а и естествен подбор поради различни причини. Иначе, има доста публикации подкрепящи теорията за мутации. Не чакай на готово: google scholar: white skin mutation, 544 000 научни статии, чети си.
114
2
 
8
 
! Отговори
Ципрас преди 5 години
Ципрас го каза. От 7 век прото мскедонците се изселват в днешна Гърция и се заселват по тия земи българи.