Заради Северна Македония: Оставки в гръцкия кабинет

"Независими гърци" излизат от коалиционното правителство
13 яну 2019 15:56, Красимир Ангелов
41
Заради Северна Македония: Оставки в гръцкия кабинет
Панос Каменос. Снимка: БТА

Министърът на отбраната на Гърция и лидер на партията "Независими гърци" Панос Каменос обяви, че неговата партия ще се оттегли от коалиционното правителство, след среща с премиера Алексис Ципрас, съобщи агенция АНА.

"Срещнах се с премиера, имахме доста дълъг разговор. Имахме сътрудничество, което продължи цели четири години в правителство на националното единство. Ние успяхме да извадим страната от меморандумите. Първата цел бе постигната. Но темата за Македония не ми позволява да не пожертвам поста си", отбеляза Каменос.

"Благодарих на премиера. По националния въпрос това сътрудничество не може да продължи. "Независими гърци" се оттегля от правителството", заяви военният министър на южната ни съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зарида това ,че България никога не стои зад българите си в този район,оставка на българският парламент и правителството...Докога ще се продавате и п изоставяте българщината предатели...,
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако признаете,че това чудо "древна държава Македония" изобщо никога не е съществувало,а е измислица на фанариотите от 17-18 век,няма да има караници!И това е самата истина,не е съществувала държава "Македония" в античността на Балканския полуостров,нито "македонска" столица е имало,в античността само едни полудиви племена са се разхождали из Балканите и не са имали чувство за етническа и държавна принадлежност,а за родовообщинска!
31
3
 
1
 
! Отговори
90403 преди 5 години
До АнонименТова много повече ми прилича на гръцки манталитет. Имах една колежка в МЕИ София от семейство бежанци след преврата в Гърция по онова време и еднократен контакт с потомка на гръцки емигранти в САЩ. Окончателното ми заключение от тези два случая е да избягвам контакти с тях колкото мога. Нямам такова решение относно никоя друга нация.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северните макци няма да бъдат нация, ако ще и Папата да им подпише. Те са такива, каквито им е угодно. Летяхме с едни с БГ паспорти и вторият ни полет от Варшава беше отменен. Висяха ми на главата докато им превеждах да им заверят следващ полет, а след това се правеха, че никога не са ме виждали. ***!
29
3
 
7
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Нашият Борисов се нареди плътно до Г Димитров и останалите от социнтернационала.........
28
6
 
4
 
! Отговори
хм преди 5 години
самата Гърция като държава никога не е съществувала в историята. Самото гръцко възраждане е на основата на римско-византииското наследство, а не Древна Атина или Спарта и тн. Затова е спора с Македония, защото се претендира за наследството на Византииската империя. Но самите коренни елини са против римско-имперския комплекс. Оттам цялата драма на дучета като Каменос. Честните гърци, народа е с Алекси!
27
4
 
5
 
! Отговори
Delfi преди 5 години
Ami na iztochna Macedonia kak e novoto ime?
26
3
 
14
 
! Отговори
до27 преди 5 години
ако не си присвояват нашата история, ако искат и марсиянци да са, все ми е тая. На всички макефонци които нямат постоянно пребиваване в Бг не по малко от три месеца в годината да им се отнеме паспорта.
25
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е най-после да се осъзнае, че македонците не са българи, или поне не вече. Работя в Средно-европейска страна, където и пълно с македонци, много от които даже с български документи. Е, няма ДОРИ ЕДИН, който да се чувства българин, или дори да харесва България.
24
6
 
11
 
! Отговори
Ястребител Щурмовак преди 5 години
Интересно! Преди седмица турският външен министър каза на Гърция: "Иматае едно разглезено дете за министър на външните ви работи. Малко му дръпнете ученцето, защото много се *** по Егейско оре, та да не стане някоя беля!"
23
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Вие си отивате, а заедно и с вас и продажното ви русофилство !Не стига че сте погребали България под съветски паметници, а и жадувате и Македония да е гробница на руския Гулаг !
22
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Каменос отдавна трябваше да се разкара от Правителството!Изпокара Гърция с всичките и съседи!
21
17
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 21: Помним и прегръдката на нашия брат Русия. Не помниш само ти и други са живели през соца,че дори и по царско и сега. От трите вариянта избирам смело сега.
20
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19..Чудиш се.Защото си на малко години! -:)Освен " демокрация"! И Америка.Друго не знаеш! Е ние живеехме и бяхме живи И преди " демокрацията" Която ви замъгли и проми съзнанието ви!И запомни.Че медала има 2 страни! Ти виждаш само едната страна! А ние и 2 те страни видяхме! Русия е наш брат! А Америка.Далечна и чужда нам държава! Та няма как лицемерно.Да " гушнем" Америка!-:)
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nova sasedka na bg .....merkellada....
18
37
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България се задушава от русофилство. Русофилите злорадсват към всеки опит Македония да се присъедини към цивилизования Свят, само защото това не е угодно на руския Гулаг !Колко сте жалки, едва ли ще го осъзнате на този Свят !
17
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Северна Македония повече и подхожда да е Източва Албания. Натам вървят нещата.
16
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От какъв зор Гърция ще определя името на Македония? Кога най после.Всеки сам ще определя и етноса И името на държавата си? В случая. Къде е " демокрацията" в Македония????
15
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙТО НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА НА ЦИПРАС, СЕГА ДАНО РАЗБЕРЕ.ИДВАТ ИЗБОРИ, ЦИПРАС НЯМА ДА ГИ СПЕЧЕЛИ. ДОГОВОРЪТ ОТ ПРЕСПА НЯМА ДА БЪДЕ РАТИФИЦИРАН И СЕВЕРНИТЕ МАКЕДОНЦИ ЩЕ ОСТАНАТ С ПРЪСТ В Г,ЪЗ.
14
21
 
9
 
! Отговори
ДО атина преди 5 години
Млъквай бе византиска подлого! Откраднахте името Македония стига си въобржавате че сте нещо специялно...поредните мижави мишки и турците ако искат ще ве размажат за 2 часа *** такива!