Сърбия и НАТО – мисията невъзможна!

Вучич: Смъртта на цивилни винаги ще бъде престъпление
25 мар 2019 06:54, Александър Попов
51
Сърбия и НАТО – мисията невъзможна!
Снимка: Reuters

НАТО извърши престъпление, когато бомбардира Сърбия и тя никога няма да се присъедини към алианса, заяви сръбският президент Александър Вучич вчера, на 20-ата годишнина от интервенцията на НАТО срещу Югославия, за да спре кръвопролитието в Косово, предаде БТА.

Още по темата

"Смъртта на 2500 цивилни, на 79 деца, опустошаването на страната, щетите за десетки милиарди долари винаги ще бъдат престъпление за нас", каза Вучич на церемония в град Ниш, на която присъстваха около 20 000 души.

"Ние бяхме сами срещу най-голямата военна сила в света. Целта беше ясна: да ни победят и унижат, а след това да дадат част от нашата територия на другиго", продължи Вучич, цитиран от Франс прес.

От 24 март 1999 г. НАТО започна да бомбардира Сърбия и Черна гора, по онова време републики в бившата Югославия, заради репресиите, с които Белград отвърна на бунта на албанците в Косово. Във войната в Косово (1998-99 г.) загинаха над 13 000 души, повечето албанци.

След операцията на НАТО, продължила една година, бившата сръбска провинция Косово, населена с албанско мнозинство, бе поставена под администрацията на ООН, а през 2008 г. обяви независимост, която Сърбия не признава.

Според неотдавнашна социологическа анкета на Института по европейски въпроси - местна неправителствена организация, 79 на сто от сърбите са против присъединяване към НАТО, а едва 10 процента са за членство на Сърбия в алианса, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Сърбиянато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
8
 
! Отговори
Спор за шофинисти.. преди 5 години
Тях нищо не ги интересува ни преселения ни войни ни други държави ,съседи те са се вторачили в една историческа точка която за тях е някакво национално постижение ,за тях да избиват цели етноси няма значение те са си прави ..ако има възмездие другите са агресори и убиици ,а това ,че никнат навсякъде масови гробове те пак не са виновни убитите сами си били виновни---трябваше натовците да влезнат в Сърбия и да закарат обикновените хора насила да видят какво са правили техните войници и четници..
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам тука една Върба ...та да вукич мукич ама като свобо
15
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Вучичу, легендо!Држи тако!Не боимо се!
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До8. Много фантазираш. Това е невъзможно. Защото всички са в НАТО /ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ, РУМЪНИЯ/ ОСВЕН ТОВА ВСИЧКИ СЪСЕДИ СА ЗА ЕС.
13
6
 
6
 
! Отговори
НАТО преди 5 години
Да нечувам тролски плач че ще повторим
12
6
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 5 години
Щеше да си прав ,ако Б-я беше федеративна република-- след разпада на СФРЮ се водят войни за територии който са сменяли собствениците си многократно, но в момента не бяха населени със сърби --все едно Б-я да води войни със съседите си за да си върне земите на цар Симеон....Докато тука границите са признати като никой няма претенции към територията на Б-я и на която и да е европейска държава с цел повече да не се повтаря ВСВ за ПЪРВИ път Русия нарушава суверенни граници който сама е признала...
11
10
 
22
 
! Отговори
Обеднен Ур$ан преди 5 години
Още умират хора от обедненият ур$ан, има улица в Сръбско село именувана "Улицата на Смъртта".БГ не само че получи доза от приятелският у"ран, а и даде въздушен коридор за "престъпление срещу човечеството и геноцид".Италиански миротворци заболяха от различни видове рак и осъдиха САЩ за обезщетения.Рано или късно държавите виновни за този геноцид ще бъдат съдени, документите се пазят, между тях е БГ.След Сърбия последваха Ирак, Йемен,Сирия, Афганистан, Пакистан-дронове.На път е Венецуела!
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** .Ами бсп пак ще загубите изборите
9
13
 
14
 
! Отговори
Исторически.. преди 5 години
Врага на моя мраг е мой приятел--- за да може Б-я да си получи изконните нейни територии,,западни покрайнини,, Сърбия трябва да бъде НАКАРАНА да преговаря и с готовност да ги върне--така че каквито и да са по-религия албанците ни помагат изключително много---не става въпрос само за Цариброд --македоннците който са чисти българи са сърбизирани по всякакъв начин най--вече с тормоз и психически и физически до степен мразене на българите само от сърбите това е сръбският почерк към нас !
8
9
 
7
 
! Отговори
НАТО преди 5 години
ако се дурлят Ще ги дадем на Българите и Хърватите ще се молят само с бомби да минат
7
14
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
До минусописачитеЩе ми е интересно - ако у нас Кърджали...Шумен...Разград....Търговище решат да се отцепят, и придобият автономия .... и НАТО прати ракети и бомби .... какво ще мислят минусописачите
6
18
 
21
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Исторически - сърбите винаги са били враг...но в случая - са прави.Алаходупниците - бяха подкрепени от НАТО ...
5
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя сръбски шовинист речта му е писана в Москва.....
4
23
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако още не са осъзнали грешката си... - може профилактично да ги набомбят допълнително...
3
13
 
24
 
! Отговори
Ниш е България преди 5 години
Сърбия да върне на България Западните покрайнини, Нишко и да признае Македония за българска. Само така може да изкупи 10% от греховете си към България.
2
16
 
22
 
! Отговори
Да живее НАТО преди 5 години
Сърбия уби най-много цивилни!Сърбите избиха много българи, хървати, бошанци, албанци и много други
1
17
 
20
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
И сърбия ще влезе в НАТО и русия ще се разпадне. Ама бсп няма да спечели избори