Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?

Македония българска покрайнина ли е, питат се от опозицията
15 юни 2019 10:20,
308
Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?
Снимка: Pixabay

Бившият директор на Драматичния театър в Скопие Сашо Тасевски реагира на немощта на македонските власти пред ултиматума от България във връзка с датата за отбелязване на паметта на Гоце Делчев, предава опозиционното скопско електронно издание "Република".

Още по темата

В Северна Македония се възражда темата за българския фашизъм!

"Ако напишете Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум като българи, ще трябва да преименувате всички топоними и имена на училища, булеварди, университети, които носят техните имена. А и химна ще трябва да смените. Няма да го има вече онзи стих с Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев... Ще трябва да го пеем с тралала... Делчево няма вече да може да се казва така, а ако му оставите името така ще бъде български град. На село Даме Груев ще трябва да му върнете старото име Гологъзица. Всички паметници с тези дейци ще трябва да ги отстраните, защото няма да бъдат наши. Ако не смените имената, ако останат същите. А тези важни личности ги запишете като България, ще подпишете и че Македония е българска покрайнина. Осъзнавате ли колко сте имбецилни?" – пише Тасевски във Facebook, цитиран от Агенция "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
5
 
! Отговори
Хигиенист преди 4 години
Това да имаш "македонско" самосъзнание е сертификат за невежество и/или невменяемост... жал ми е за такива загубени душици...
231
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И най интересното е че всички не-албанци в Албания са българи,а Сев.Мак. нямало българи...Ето това най-много учудва българите в Албания,чудят се от къде са дошли тези ,,макдоналдци'' по Битоля и Охрид,старите български градове,градовете на българските царе.
230
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ни открадна земята,макетата историята,след 50 години сигурно никой няма да си спомня че е имало българи на тая земля........''.македонска''.
229
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луно Луно земьо македонска ке се тепаме за тебе. Горките нищо не им остана.
228
2
 
10
 
! Отговори
Иро Дякона преди 4 години
Малее Тито когато владееше Велика Сърбия българите си продадоха религията и манастирите в Света Гора сега северна Гърция.Манастира Хилендар е бил български до комунистическа ***.Сега е официално Сръбски и най големият от всички манастири наБалканите.Какво искате от комунисти вяра или господ?Те не вярват в нищо и затова българската история не е точна а промита иИзмислена от комунисти сега гррберунгели и плужаци крадливи.Македония ни го заби веднъж остана и исторически да на изклатят
227
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чи туий макетата са си българи от едно време.Ко искат история като са български дезертьори до един там?Историята е точна наука и има доказателства за всички притенции на макдонското племеКато част от България.
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просветна му истината на господина. Малко трудно.
225
2
 
17
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
Да- Македония е Българска покрайнина!
224
2
 
11
 
! Отговори
Македонец преди 4 години
Това е Русия в контраатака- опитва се да прати Вардарска България при сърбите,за да я откъсне от нас и да спре разширяването на ЕС и НАТО.
223
1
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
До AlexanderНе знам за Тръмп и Джаксън но за Исус мога да ти кажа че е българин. Потърси статията на бгднес.бг от 24.12.2015 "Исус е прабългарин!" ... И то видиш ли от хуно-български произход ако трябва да сме точни. Кой да предполага че когато 1994 крещяха "Господ е българин" са били напълно прави. Но май резила срещу Косово доказва че и той се е отказал от българското гражданство. По логиката че щом Бог е създал всичко и е българин май ще се окаже че и Тръмп и Джаксън са българи.
222
0
 
16
 
! Отговори
PS преди 4 години
България не трябва да отсъпва и сантиметър от позицията че Гоце,ДАме,Гьорче и Яне са българи.Дори и С.МАкедония да остане извън ЕС. Другото би било национално предателство и подигравка с паметта на героите.
221
4
 
12
 
! Отговори
Alexander преди 4 години
За сметка на това Исус Христос, Доналд Трамп и Майкъл Жексон са Македонци
220
2
 
15
 
! Отговори
Тез преди 4 години
като видяха че гърците категорично ги отрязаха за Егейска Македония и Александър Велики, те буквално им заявиха още преди 25 години че никой няма да им краде самосъзнанието! Сега почнаха нашите меки китки, що не крадат история от Сърбия или Албания? СамОил ли е царя?
219
3
 
34
 
! Отговори
Илинденско преди 4 години
преображенското въстание и кресненско -разложкото въстание са организирани от България! Целта е присъединяването на Македония към България! Те не са правени за да се създаде държава Македония, или Северна македония!
218
0
 
13
 
! Отговори
Тоз преди 4 години
сега разбрал! Егати умното маке!
217
0
 
15
 
! Отговори
Jv преди 4 години
Така е, истината боли.51
216
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са си дошле в България! Там са останали истински македонци!
215
23
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Яко са ни прецаквали на времето - България са я имали за махала на Гърция ! Днес нямаме никакво основание за някакви претенции ! А и никакво значение няма дали Даме, Грую, Гоце или некакъв друг ахмак са българи или македонци !!! За мен те са поредната дъвка на некви пишман политици ! Предлагам да пишем македонци Корнелия Нинова, Стойнев-Пелтека , Кире-Контрабандиста , Крумчо Зарков - Лагера , Славчо Велков- Предателя , Румен Гечев-Економов , Ташко Ерменков - Истерията..,а бе всичката пас.мина !
214
13
 
48
 
! Отговори
Сталин ни обра преди 4 години
Македония е България и това е факт.Запомнете го русофили , които се навеждате пред шиптери
213
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който както си го направи братя македонци. Оплачете се на Тито.