Зоран Заев се "хвана" на руски комици

Двамата се представили за Порошенко и Столтенберг
Обновена: 10 юли 2019 08:21 | 9 юли 2019 18:52, Елка Василева
15
Зоран Заев се "хвана" на руски комици
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е разговарял с руските комици Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, известни като Вован и Лексус, убеден, че говори с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с бившия украински президент Петро Порошенко, съобщава информационният сайт Плусинфо.

Засега няма коментар от правителството на Северна Македония.

В клипа, публикуван от комиците в YouTube, те твърдят, че са говорили със Заев три пъти - в края на август миналата година, през януари тази година и на 20 април. Те посочват, че до публикуването на клипа Заев наистина вярвал, че е говорил със Столтенберг и Порошенко.

В един от разговорите с "Порошенко" се включва допълнително и "Столтенберг" и тримата водят дискусия.

На видеото се чува, че Заев и комиците разговарят на различни теми - за ситуацията в Македония преди референдума за новото име на страната, за Косово и Сърбия, както и дали Русия има влияние в Северна Македония. Споменава се и това дали тогавашният президент Георге Иванов получава подкрепа от Владимир Путин.

В разговорите се засяга и темата за афтокефалността на македонската православна църква. Мнимият Порошенко казва на Заев, че е успял да осигури автокефалност на украинската църква като резултат от солидните си връзки с вселенския патриарх Вартоломей, но е платил за тази цел 150 хиляди евро. "Порошенко" предложил на Заев да му съдейства пред патриарха за македонската църква, и то с "отстъпка" само срещу 100 хиляди евро.

"Порошенко" казал на Заев, че учени от Украйна са открили, че има връзка с гените на Александър Македонски, и сега можел да представя като "Петро Македонски", на което Заев отговорил, че историята може да сближи украинския и македонския народ.

Трите разговора продължават общо 54 минути.

Заев не е единственият, който е разговарял с Вован и Лексус, пише БТА. По-рано те са си правили подобни шеги с френския президент Еманюел Макрон, с бившия британски външен министър Борис Джонсън, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с няколко американски конгресмени и с други световни политици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Oo7 преди 4 години
Рачков и Зуека веднага да се обадите в Кремъл!!!
13
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски шантаж!
12
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги призная за пичове, ако звъннат в Кремъл! Ама надали са толкова хумористично настроени....
11
9
 
0
 
! Отговори
ссс преди 4 години
тоя казал оня казал...да чуем записите(ако има такива)...
10
1
 
12
 
! Отговори
safe преди 4 години
нашта тик ва е имун щото не разбира английски
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петро Македонски хаа...ха.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А българския на сръбските .....
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво на пичоветене всички руснаци имат само бомби и танкове в главата.
6
3
 
19
 
! Отговори
баба Сийка преди 4 години
И в крайна сметка не разбрах след 54 минути телефон, колко пари е хвърлил Заев през терасата?На мен ми се обади инспектор иванов от полицията и след 5 минути хвърлих 10 хиляди през терасата.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш ББ как не са го подпукали още. Или пък прецедента. Голям майтап ще стане.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Порошенко" казал на Заев, че учени от Украйна са открили, че има връзка с гените на Александър Македонски, и сега можел да представя като "Петро Македонски", на което Заев отговорил, че историята може да сближи украинския и македонския народ."АХАХхахХАХхахХАХхахахАХха
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На никой не му пука, важното е че Европа си изяде рибата и сега искат да изядат рибата и на Македония, а българина масово джаса фалшиво сирене. Путин си лови риба на Арктика и си я хапва печена със две чеши руско руйно вино.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години бяха натролили яко и Ердоган.хохо
1
2
 
17
 
! Отговори
от Вятово преди 4 години
Можело да му дадат банкови сметки, да преведе малко помощи за НАТО, за Украйна и за победата на демокрацията по света и у тях.