В Хърватия: Пречупен кръст начертан на дъното на река!

Най-известният случай е свастиката на футболно игрище
3 сеп 2019 13:11, Елка Василева
139
В Хърватия: Пречупен кръст начертан на дъното на река!
Снимка: Dalmacija danas

Пречупеният кръст е омразен символ по цял свят, като в някои страни използването му е забранено. Но в Хърватия свастика се появява неведнъж – на футболни игрища, по стени, пейки, а сега и в... река, пише порталът Dalmacija danas.

Нацисткият символ в река Ядро е забелязано от читател на портала, който е изпратил снимката. Кой, кога и как го е начертал на дъното, не е известно.

Най-известният случай със свастика в Хърватия е този от стадион „Полюд“ в Сплит от юни 2015 г., когато неизвестни лица бяха изгорили тревата под формата на пречупен кръст преди мача между Хърватия и Италия.

Съд в Сплит осъди миналата година на първа инстанция Хърватския футболен съюз и тогавашния му изпълнителен директор Дамир Върбанович като отговорни, защото като организатор на мача не са извършили контрол на терена. В края на май обаче Висшият апелативен съд отмени присъдата и делото беше върнато на съда в Сплит. На заседанието през юни тази година Върбанович не се яви в съда и съдийката отложи делото, а давността изтече на 10 юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: свастикаХърватия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да забраним капитализма заради стотиците военни конфликти, които е започнал само през 20-ти век, както и всичките геноциди преди това в Америка, Индия, че и Европа....
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранете и петолъчката тогава и пентаграма .Ама те не са ли символ на масови убийства и лагери където изчезваха хора .Да забраниш нещо е като да го направиш модерно сред младите .Забранете и секса с животни .
75
0
 
10
 
! Отговори
Символа е Слънце преди 4 години
Да ва светна сквастиката е символ на слънцето и съществува в много предмети от хиляди години като символ на слънцето . Този символ го има в египедските пирамиди ив цяла Индия и Америка от времето когато континентите са били едно цяло паче острани с океан. Появява се през 1930 една социалистическа крайна партия която краде готов символ от векове а именно СЛЪНЦЕТО като сила и планета .Та нищо не са измислили германците по тоя символ от векове все ползван от хората .
74
3
 
9
 
! Отговори
Едно не разбирам преди 4 години
обратното на нацистчетата, патриотчетата и тем подобната *** не са ***, двуполови и т.н. Обраното са хора с айку >50. А те имат адблокър и немат вземане даване с рекламодатели. Капиши?
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Едно не разбирам Друго е да инвестираш пари за импресии на *** ,двуполови ,наркомани ,алкохолици ,п .драси разни ?
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на токата на колана ,открит в Калоянов гроб ,има свастика . Що ли не ,омразен, на дедите ни ?
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега хърватските бранители получават високи пенсии и питат другите с обикновени пенсии:"А ти къде беше през 1991 година?"
70
0
 
9
 
! Отговори
mnenie преди 4 години
ГОляма новина! Чак пък да прескочи граници. ЦЦЦ.В България има навсякъде. Хора се снимат с такива тениски и се качват във ФБ. Боже...
69
7
 
1
 
! Отговори
ako tova ti e преди 4 години
До Стратегsimvola na slanceto ...znacghi si slanchasal !!! Vremeto na fashizma e edin ot nai -tamnite periodi v choveshkata istoria !!!Nabii si go tova n prostata kratuna !!!Ako li ne togava dano da ispitash fashizma na sobstvenia si grab ,che da ri ovri prostata kratuna !!!
68
3
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
..za malko hora e tainba ,che neo liberalnata demonokratsia e blagodatna pochva za vazrajdane na fashizma I podobni nemo ideologii !!!
67
7
 
24
 
! Отговори
А Г преди 4 години
Защо да е омразен символ? Кой символ петолъчките на червените кхмери или на еврейските гъзчета са любими?
66
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живеят усташите!
65
5
 
2
 
! Отговори
Mittlerer Hasenpfad преди 4 години
По тънък лед се движиш друже.
64
8
 
0
 
! Отговори
до Циник преди 4 години
абе ти продължавай с болните си тези, пък все някой ще те обади където трябва. Май имаше тука един дето те познава кой си и не ти е фен.
63
12
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 4 години
ДО 52:СЛАВЯНИТЕ БУДИСТИ ЛИ СА ЧЕ ДА СА АРИЙЦИ? ЕДИНСТВЕНИТЕ АРИЙЦИ СМЕ НИЕ БУДИСТИТЕ!!!!! АРИЯ ИДВА ОТ САНСКРИТ И ОЗНАЧАВА БЛАГОРОДЕН!!!! АРИЕЦ Е НАШИЯ ГОСПОД БОГ БУДА(ГАУТАМА СИДХАРТА ОТ КАСТАТА НА АРИЙСКИТЕ БРАХМАНИ) И ОТ ТАМ НАСЕТНЕ ВСИЧКИ БУДИСТИ СМЕ СЛЕДОВАТЕЛНО И АРИЙЦИ!!!!!!
62
0
 
8
 
! Отговори
Циник до 62 преди 4 години
Ъхъм... Ти води твоето... Ако изобщо си се развъдил... На Бробек Маунтийн... Токувиж решило най - сетне какъв пол да бъде.*** какъвто и да избере... Ще е ръб - като татко си!
61
10
 
0
 
! Отговори
до Циник преди 4 години
Това викам и аз. Никакви филми от Холивуд на синчето. Само Марлене Дитрих. Ако пита що -- тезата за евреите. Ще те надмине и тебе по скудоумие.
60
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е виновна свастиката.За всичко са виновни англетата.За всичко лошо случило се на тази земя.
59
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Олгинчетата почмаха да цвъкат минусчета не им хареса на пияндурите истината за руската им ***
58
1
 
4
 
! Отговори
Циник 14 88 преди 4 години
:-)