След 5 месеца локдаун Гърция е в най-критичния пик на заразата

Властите мобилизират частни клиники и лекари на частна практика
18 мар 2021 12:34, Елка Василева
74
След 5 месеца локдаун Гърция е в най-критичния пик на заразата
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция регистрира рекорден брой новозаразени от началото на пандемията. Властите мобилизират частни клиники и лекари на частна практика, за да се овладее натискът върху здравната система.

Не достигат леглата в COVID отделенията във всички държавни болници в Атина. Пренасочват за  хоспитализиране към частни клиники, предаде БНР.

Още по темата
Правителството е в готовност още днес да мобилизира лекари с частна практика, за да увеличи медицинските екипи в COVID отделенията на болниците. Необходими са поне двеста лекари със специалности за болните от COVID-19, съобщават от здравното министерство.

Властите констатират, че в рамките на 17 дни са хоспитализирани в тежко състояние 7500 пациенти с вируса.

В същото време не стихват протестите на гърците срещу различни проблеми от пандемията. Управляващите обвиняват опозиционната СИРИЗА в призиви  към протестни демонстрации, които са голям риск за заразяване.

"След пет месеца локдаун страната е в най-критичния пик на заразата", заяви лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас.

Критично е положението не само в Атина. От днес на остров Лерос влезе пълна забрана за напускане на домовете. От утре на същия режим поставят остров Миконос и град Кастория.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че от следващата седмица ще има облекчаване на мерките в области с нисък брой на заразени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Бил Гейтса преди 3 години
Локдаун но няма полза от него да се заведът веднага дела срещу политиците въвели тая глупост!
67
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ето вижда се от гърците.локдауна не работи.с него и без него все същата.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54 както българин се е родил,ромът се уплаши
65
0
 
1
 
! Отговори
Ши ми едеш де довия преди 3 години
г,н ко ши ям
64
4
 
7
 
! Отговори
Един888 преди 3 години
До Поручик Ржевски 60А може би целта е именно съсипването на бизнеса и довеждането на по-голяма част от населението до състояние да се съгласят да получават помощи ( в какъвто им е определен размер и при определени условия?). Подготовка за безусловен базов доход ?
63
0
 
3
 
! Отговори
Edin888 преди 3 години
До Анонимен 64По принцип има видеа в Ютуб относно този тип събития. Един канал, който обръща внимание на такива прояви, мисля, е RT (Ruptly). За съжаление май в Германия ще му отрежат финансирането. Причините изглеждат очевидни.
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така сте се разсеяли, та в дописката сте допуснали изречението:"В същото време не стихват протестите на гърците срещу различни проблеми от пандемията"Я гледай ти, значи в Гърция имало било отдавна протести?И що тогава в нашите медии - нито думичка?! Бълвате по 100 новини всеки ден за ковид, а за протестите, бунтовете и недоволството (както в Гърция, така и в цяла Европа) целенасочено мълчите? Въпросът ми, разбира се, е риторичен.
61
0
 
2
 
! Отговори
Светла преди 3 години
В Гърция правят 50-60 000 теста дневно. Ваксинирани до преди 2 дена бяха 1 300 000 души.
60
4
 
10
 
! Отговори
Плъх преди 3 години
Здрави мерки , смс -и, вечерен час. И така месеци наред. Много ваксинирани . И на финала - колкото повече се стяга въженцето - толкова повече заразени! Честито ! Смисъла на локдаун ,който неминуемо води до НОКДАУН за хората е налагане на диктатура и отнемане свободите на хората . Заробване и загробване! Пък нека има конспиратори уж. Каквото е казано това е станало. Справка : предстоящото затваряне за изборите! Прогнозирано още през август миналата година . Със здраве
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо тогава е нужен локдаун? Пълен фарс е всичко.
58
7
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Всички политици копират едни и същи неработещи мерки - маски, локдаун. Само съсипват бизнеса БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА ЗА ЗДРАВНИТЕ СИСТЕМИ.
57
5
 
14
 
! Отговори
baiui преди 3 години
Локдаун ама децата и семействата на гости,протеси през деня фабрики работят хората се прибират при семействата и се разнася заразата в семейна среда.Така че локдаун е само ако е пълен ,а за това трябват доста пари което е невъзможно
56
4
 
28
 
! Отговори
anonimous преди 3 години
Вече ЕДНА година опит, наблюдения, изследвания, мерки, без мерки, затваряне, отваряне - и какво - НЯМА ефект от затваряне.Само аз ли мисля така -5 месеца ПЪЛНО затваряне и тепърва идва пик...как,при условие,че тези хора не общуват?! Определено това не е работещо решение, освен очевидния мотив-да сринат психиката на хората и икономиката...Да изтощят, омаломощят, обезверят хората, и...ваксини до откат.И тяхната майка не е права
55
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такааааа, и какво показва това... Че от пикливите ви мерки няма никаква файда. Вируса не е паяк да го уловиш. Пускайте хората, вируса така или иначе ще изчезне все някога......
54
2
 
21
 
! Отговори
Така преди 3 години
Защото увеличават броя на ваксинираните. Вижда се, че мерките не помагат
53
1
 
1
 
! Отговори
до българин преди 3 години
ами пик може да е 1000 на ден ,но може и 4000 все е пик ско си почнсл от 400 като при нас.
52
3
 
17
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
Когато гъркът се родил, евреинът заплакал.Без коментар...
51
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемията следва собствен ход.И малко се вълнува от човешките действия.
50
4
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 38Така е, абсолютно си прав за Маркс!При постоянни локдауни и ограничителни мерки човек се асоциализира, прекъсват се връзки, разделят се приятели. Нещо повече - нараства домашното насилие, семейните скандали. Децата изпадат в депресия с това т.нар. дистанционно "обучение", което е всичко друго но не и обучение!Накрая не знам докъде ще стигнем, но финалът ще бъде трагичен... страх ме е да си го представя - предпочитам да се разболея от коронавирус пред мрачното бъдеще!!!
49
2
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Не се боите, братя гърци! Още 5 години пълен локдаун и нещата ще се оправят. Имайте търпение и вяра в юдео-масонската върхушка!