Монасите в Света гора започнаха да се ваксинират

Четирима монаси починаха, а мнозина бяха лекувани в Солун
23 мар 2021 09:48, Елка Василева
19
Монасите в Света гора започнаха да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

Започна ваксинацията срещу COVID-19 на монасите в Света гора. Първите 120 дози от ваксината на Пфайзер-Байонтех вече бяха поставени на монаси и цивилни работници на Атон. През април се очакват и още дози от ваксината в монашеската република.

Още по темата
Съобщава се за засилен интерес на монасите към ваксинационната програма, която се провежда в столицата Карея.

На Света гора имаше десетки случаи на заразени с коронавируса, като най-малко 4 монаси загубиха живота си, а много други бяха лекувани в Солун, припомня БНР.

За предотвратяването на нови случаи и разпространението на вируса достъпът на поклонници до Света гора беше забранен, а монасите и работещите там, които го напускат или се връщат там, се подлагат на бързи тестове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Иван Георгиев преди 3 години
До АнонименГръцката църква винаги се е грижила за вярващите и е им помагала с каквото може. Няма как да знаеш нещо, което не си видял лично с очите си, ти просто съдиш без да знаеш фактите.
17
1
 
2
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 3 години
До ...Това, че Бог ги пази, не означава, че не могат да се ваксинират. Едното няма логическа връзка с другото.
16
3
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Монасите не трябва да се ваксинират. Ако са нужни на този свят началникът ще ги пази и ще ги задържи там, ако не ще ги повика да отчетат дейността си.
15
7
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
Е тях нали Бог ги пазеше? Що ще се ваксинират? Малко им е вярата май, а?
14
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Това, че тези монаси не са истински такива, не значи, че това, което проповядват не е истина. По-скоро проблема е, че те не са праведни.
13
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
Света гора не е това, което беше. От 2005 година не съм ходил там... Предполагам, че българските монаси няма да се ваксинират.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Сравни данните за България и Гърция, в частност смъртните случаи, и после философствай. Браво на монасите. Излязоха по-разумни и отворени към света от тукашните "конспиратори"."Ако можеш да обясниш с какво вкарването в тялото на неизвестна сусбстаниция, която предизвиква смърт, и това е факт, те отваря към света?Виждам, че яко са ти промили мозъка. Да видим какво ще излезе от него като ми отговориш.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно монасите се страхуват от смъртта... :) ... А уж били вярващи. Нали ако са праведни ще отидат в рая, тогава защо ги е страх да умрат? Може би не са праведни или самите те не вярват в това, което проповядват... :) ... Бих посетил Света гора някой ден, но ако това за ваксините и монасите е вярно, то не бих повярвал на нито един от тях, че е истински вярващ. Пожелавам им да четат по-често Библията, но и да разбират какво пише вътре, защото иначе само си губят времето.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гръцката църква реално май никога не е била насочена към Бога, а към самата църква (парички, това онова)... :) ... Не случайно има толкова войни между България и Византия през Средновековието, заради вярата, а не толкова заради друго. Дълга и сложна история, но за мен гърците не са вярващи, а са религиозни. Това да палиш свещ на всеки празник не те прави вярващ. По-добре нахрани някой гладен, който те е помолил за помощ и ще бъдеш много по-вярващ отколкото по 469 пъти в годината да палиш свещ.
9
10
 
10
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Монасите трябва да се молят усърдно и Бог ще ги пази. Не трябва да получават ваксини.
8
10
 
0
 
! Отговори
ОняОтГоре преди 3 години
Еретици!
7
19
 
5
 
! Отговори
Глобалист-Сатанист преди 3 години
Медицината е дар от Сатаната!
6
14
 
2
 
! Отговори
Сатанист-Глобалист преди 3 години
Муахаха, само така, Ваксините са от Господ!
5
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Нали Гърция от 5 месеца е в локдаун"Сравни данните за България и Гърция, в частност смъртните случаи, и после философствай. Браво на монасите. Излязоха по-разумни и отворени към света от тукашните "конспиратори".
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умни хора!Всеки истински вярващ в Бог разбира, че човеколюбивия Бог е създал човек с ум и възможности да лекува себе си, да сътворява необходимото за своето спасение!!
3
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това толкова смешно :) да отдадеш целия си живот в името на литературни герои от стари книги :)) трябва да си сериозно ментално прецакан.
2
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно тези богове не ги пазат..
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Гърция от 5 месеца е в локдаун и едва ли не това било спасението. Какъв ковид , какви пет лева?