Над 5 300 здравни работници в Гърция в принудителен отпуск

Причината – отказали да се ваксинират
10 сеп 2021 20:30, Красимир Ангелов
68
Над 5 300 здравни работници в Гърция в принудителен отпуск
Снимка: БГНЕС

Решения за принудителен неплатен отпуск досега са получили 5 305 неваксинирани здравни работници в Гърция, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага.

Лекарите в болниците са 447 от общо 21 000, медицинските сестри са 2 700 от общо 40 000, а от административния персонал – 879 от общо 11 960, каза Гага.

Още по темата
Решенията засягат 5,8% от общия брой служители в системата на здравеопазването, което по думите на зам.-министъра не е много. Министерството е в постоянен контакт с всички болници, за да се решат евентуалните проблеми с недостиг на персонала, съобщава БГНЕС.

От 1 септември в Гърция влезе в сила решение за задължителна ваксинация на здравните работници и за всички служители в държавните и частните болници. Ако някой от тях откаже да се ваксинира, ще бъде принуден да излезе в неплатен отпуск за неопределено време.

Министерството на здравеопазването внесе изменение, което вече е одобрено от парламента, с което се дава възможност на неваксинираните здравни работници да се върнат на работа, ако имат първа доза ваксина, при условие, че ще завършат имунизацията си.


68
Още от Балкани
Месец след огнения ад: Как се чувстват жителите на остров Евия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прави се с цел сплашване, защото дори ваксинирани ще продължат да заразяват . В Испания ваксинираха в старческите домове всички пенсионери и почти всички работещи, и като взеха да се заразяват на ново и казаха " ама то имало 2 санитарки дет не са боцкани и те са виновни."
66
1
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 седмица
Няма страшно от Афганистан ще дойде квалифициран медицински персонал,те не само имат две дози ваксинирани,Ами за по сигурно си ударили и трета че щама Делта го иска.Мислят за по-сигурно и за следваща че щама Му го иска
65
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До тия които смятат че бройката е малка. Задали ли сте си въпроса колко от лекарате са се ваксинирали, не защото вярват във ваксините, а за да не си загубят работата си и хляба за семействата си? Замислете се нещастници! Или след ваксиниране тази функция мислене, атрофира?
64
21
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 седмица
Отказали да се ваксинират? Бе там полиция и армия нямат ли?
63
11
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 2 седмици
В такава грешка си че свят ще ти се извие. Никога повече комунизъм и богомилство. Марш в Афганистан или Северна Корея ако не ти харесва европейски капитализъм.
62
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Забележително е как хората вярват в конспирация там където я няма а истинската конспирация дори и да им я кажеш няма да повярват. По скоро е като някакъв инат - протест от който няма полза за никого даже вреда затварят бизнеси фалират и не се вижда краят за съжаление. При всяка ковид вълна ще се пълнят болниците и ще го влачим с години заради ината на неразумните маси.
61
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лекарите неваксинирани са само 447 от 21 000. Най- много административен персонал отказва. Колко си по-образован, по-голямо желание за ваксинация . Нормално!
60
38
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Като нямат акъл,ще стоят без работа.Недопустимо е здравен работник да разпрострянава заразата сред пациентите си.Правилно решение.
59
31
 
14
 
! Отговори
Kruger преди 2 седмици
Ако някой иска да изследва синдрома Дънинг-Крюгер трябва да дойде в България. Тука симпатягите колкото са по - прости толкова за по - умни се имат.Може би сме най - простата нация на земята. Полуграмотни и полузнаещи, в главата каша, ГМО, РНК, конспирации, обаче той си мисли че знае и даже ъкъл дава. А тоя ***, не може ли да прецакат българите щото имали апартаменти. Могат и го правят и то кой ли не. Българите са много алчни хора, не духовни, но са прости и не могат да правят пари.
58
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гърците са бита карта.
57
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
54. Българите са духовен народ създали са Богомилството, Православието, Бялото братство. Живот = пари е противно за голяма част от българите, точно за туй тука капитализма няма да потръгне, ние имаме друго ДНК.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Германец от село Козарево
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Германеца е много запознат с изкуството да пишеш глупости
54
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
52 - съгласен съм и точно за това си мисля, че това ще им изиграе лоша шега. Западноевропейците са промити мозъци - шубе ги е да не им вземат единственото нещо, което има значение за тях - да си пекат задните части на някоя екзотична дестинация. Българите няма как да ги прецакаш, защото ние сме минали през какви ли не неща, не ни пука за ресторанти, не ни пука за почивки, не ни пука също и за работа в някоя вмирисана фирма, защото имаме собствени апартаменти и села, приятели и семейство!
53
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Лекарите в болниците са 447 от общо 21 000".... Около 98% от лекарите са ваксинирани. Съвсем нормално. Нали не смятате наистина, че съзнателно ще се инжектират с отрова или някой ще им позволи да си издават фалшиви сертификати?
52
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хората не се третират като свободни, индивидуални личности, а като елементи от системата. Роботи, които трябва да бъдат изхвърлени ако не могат повече да изпълняват задълженията си. ЕС е най-великото нещо на света.
51
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нека и в Бг по добре да ни пуснат 1 месец неплатен(платен за тези които имат) .И няма да се навираме един в друг!!!По няма да има болни.
50
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега и полицията си нека да изгонят. Със задължителните им ваксини. Демокрацията се базира на съвестта на хората. За да имат съвест хората трябва да са СЪС Свободна Воля.
49
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом лекари отказват ваксини, значи са вредни.
48
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами да си стоят без здравни работници, като им е толкова важно. За справка. Не съм срещу ваксините, дори ги намирам за смислени, но намирам за още по-смислени правото на свободна воля и уважението към човешкото достойнство. За това съм срещу задължителната ваксинация, каквато се опитват да наложат.