В РС Македония нарекоха геноцид политиката на България

Сравниха отношението като това на Русия към Украйна
16 мар 2022 09:39, Елка Василева
150
В РС Македония нарекоха геноцид политиката на България
Кадър: YouTube

Павле Траянов - лидер на Демократическия съюз, който участва в управлението на РС Македония, обвини българската държава в геноцид спрямо РСМ.

Още по темата
Той сравни руската агресия на Владимир Путин с българската политика спрямо РСМ. "Длъжни сме да видим къде е ключовият проблем и това е България, която отрича македонския народ. Това е един вид политика на геноцид", каза Траянов пред местната телевизия "24 вести" и добави: "Ако направим сравнение между това, което каза Путин за Украйна, с малки разлики виждаме, че България има същото отношение към Македония. В Украйна вместо дипломацията в момента говори артилерията. Европа никога не е решавала жизненоважни въпроси."

Според него "в тези трудни моменти за Европа и Балканите… всички очакват България да прояви разбиране за европейските процеси, а това означава да вдигне ветото за РСМ."

Дясната ръка на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски Александър Николоски пък сравни вчера България с руската агресия срещу Украйна.

На извънредното заседание на Парламентарната асамблея на съвета на Европа в Страсбург Николоски каза следното: „Това, което ние подчертаваме е, че украинският и македонският народ имат много сходства. Както оспорват украинската национална идентичност, така България оспорва македонската национална идентичност. Както е оспорван украинският език, по същия начин България оспорва и македонският език. Така както страда украинският народ, така страда и македонският народ“. Николоски и партията му разпространиха и видео с неговото изявление.

БГНЕС припомня, че посланикът на ЕС в Скопие Дейвид Гир преди две седмици официално и публично призова да не се правят подобни сравнения, защото това не отговаря на истината. Въпреки това официални лица и публични личности продължават да сравняват България с руската агресия срещу Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така бе аз като учих история в Австрия и в Румъния, Германия,имахме карти на средновековна Самуилова България където пишеше west Bulgarien,Западна България,а за македоните че са елински народ тоест гърци макар и нечистокръвни,погърчени траки,по време на османците,край вардара според всички сведения на османски архиви,са живели ,турци,българи ,власи,ченгенета,гърци,но никакви македонци,и сега като искаме да не фалшифицират историята ни подскачат,геноцит сме извършвали след като не искаме да лъжем
124
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Αбе на празно изглежда БГ има посолство в МК. Или отлично знае какво става, или си гледа само доларската си заплата. Македонците НЕ обичат НАТО и ЕС. Не искат да са Българи и не са Българи.Те които искат са изключително малко 2-3% от притежаващите български паспорти. Езика българите от България не им го разбират 100%. Имат думи които не са нито сръбски нито български.В БГ има около 20000 хора с македонски паспорти и гражданство.С руснаците са другари щото НИКОГА не са било под тяхно иго,като нас
123
6
 
13
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Македония не е държава, Македония е област о България.
122
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да в БГ хората са Путинисти и лъжа е че са 30%.Те са над 70%.Многомса повече в сравнение със Сърбия и Унгария,единствените които подкрепят войната.В Русия са по-малко в сравнение с нас Путинистите.Голяма промивка с помощ на Българските политици.
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина е подчинен на манипулация от години.Няма как да мисли свободно.
120
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята на Македония е толкова фалшива,които и Българската.Балканците са склонни да лъжат и преувеличават.Похлдднетемпърво нашата история и след това критикувайте другите.Нашаъа е пълна с лъжи и подвеждане.Тя е изменена и преувеличаваща.Както и много от нещата са превърнати от митология в история има и изказвания и мнения на хора превърната в история.Та първо да оправим нашата история.Ветото за Македония е поръчка на Путин и е безспорно.
119
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонци има и в България и България го отрича.Даже Радев ги нарече сепаратисти.Как може да наричаш човек сепаратист за това ,че се чувства различен от теб.Та в България трябва да има сериозна намеса,защото отива в Посока Путиния.В Гърция същото така има много хора ,които са Македонци.А това ,че на Българите ви е вменено ,че Македонците са измислена държава е лично ваш проблем не на Македонците.Колкото Българите са изкуствени толкова са и Македонците и всички други.Истината скоро ще стане ясна.
118
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония е изкуствена колкото и другите държави.Македония даже е малко по-неизкуствена от повечето защото процеса на балканите ги принуждава да станат държава и народа сам решава ,а не великите сили или някакъв цар да направи държава .И да абсолютна истина е че България се държи като Путин с Украина.Македонски език и народ има.А в България мозъците на хората са робски и промити.
117
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално, на всяка една изкуствено направена страна като македония ще бъде оспорван както език така и индентичност, не за друго а защото е ИЗКУСТВЕНА, ИЗМИСЛЕНА, ФАЛШИВА. Как не ви го проумяха манерките незнам.
116
26
 
6
 
! Отговори
Благоевград преди 2 години
България да признае македонският народ в Пиринска Македония и македонското малцинство в България.Българският съд да регистрира македонските Организации в България.
115
4
 
23
 
! Отговори
Заз преди 2 години
Великите македонци да почват да учат албански
114
3
 
9
 
! Отговори
akudд1 преди 2 години
павле ти си нищо повече от сепаратист:) :) :)
113
2
 
15
 
! Отговори
Кон преди 2 години
И ще чакате още 99 години драги ескимоси / граждани на северна държава /
112
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе тва кон ги бръсне за слива. Те там всичко е чао отдавна
111
6
 
24
 
! Отговори
Ортега и Гасет преди 2 години
Тия па изпърдяни несретници къде се слагат,я марш там по чукарите,ще ми влизат те в Европскиот Савез кога анексират Марс
110
8
 
9
 
! Отговори
Баба. преди 2 години
Нашата Украйна! Те ще ни бият с танковете които им дадохме! Сащ ще ги въоръжи!
109
4
 
35
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ДО 115-НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ВИ МРАЗИМ?-ОПРАВЕТЕ СЕ С ПОЛИТИАРИТЕ ВИ.И ОДМАХ КЕ ВЛЕЗЕТЕ.-АМА ДА СЕ ЗАПРАТ ДА ВРЕГЯТ.-НИЕ ПРЪВИ ВИ ПРИЗНАМЕ ЗА ДРЖАВА.ЩО САКАТ?САКАТ ТАТАРИТЕ ДА КАЖАТ ДА?-АМА У БЪЛГАРИЯ ИМА БЪЛГАРИ-НИЕ НЕЗНАЕМ КАДЕ СА ТИЕ ТАТАРИ.-КАЖИ КАДЕ СА И НИЕ КЕ ВОДИМ ПРЕГОВОРИ ДА ВЛЕЗЕТЕ.
108
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да така е България(политиците ни) извършва геноцид над Българите.А политиците на Македония върху Македонците.Това е безпорно.Но нашите се опитват и в Македония да го правят,защото все пак имат повече опит и с в пъти по-добри.
107
55
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора от Македония казват абсолютна истина.Нашите политици се държат даже по-зле от Путин.Политиката на нашите политици е поръчкова и е платена от Путин.Никой не се е държал по-унизително с Македонците от нашите полититци.Даже и Османците било по-справедливи.
106
46
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние Македонците не сме се напикавали пред никой.Нито пред вас ***,нито пред Срби,нито Грци ,а пред Албанци най-малко.Не се плашим от никой.Срам сте Вие за Европа.Единствения проблем при нас ,че са ни продажни политиците е не кокото вашите.Но да си знаете не ни трябвате ама изобщо.