Пендаровски: Малки са шансовете за включването на българите в конституцията

Той нарича френското предложение преходен компромис
10 юли 2022 16:55, Нели Христова
101
Пендаровски: Малки са шансовете за включването на българите в конституцията
Снимка: БГНЕС

Малки са шансовете да се постигне две трети мнозинство в парламента за исканите от България промените в Конституцията, заяви президентът на РС Македония Стево Пендаровски в интервю да гръцкия в. „Етнос”.

„Що се отнася до френското предложение, то обяснява следващите стъпки, които биха последвали по пътя към ЕС. Вече го нарекох вид преходен компромис съд заложена блокада по пътя. Именно ние ще започнем преговорите и това е най-голямата полза от френското предложение, ще започнем преговорите след 17 години чакане. Но има една предпоставка за продължаване на преговорите и това е промяната на конституцията, за да включим българите в нея. Имайки предвид дълбоката ни политическа поляризация, има малък шанс някой политически субект да събере две трети парламентарно мнозинство, за да подкрепи промените”, казва президентът.

В интервюто Стево Пендаровски говори още за забавянето на Преспанското споразумение“, за решението между Скопие и Атина, руското влияние в региона, войната в Украйна, как Северна Македония гледа на отношенията между Гърция и Турция колко често посещава Гърция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те татарите са мюслюмани от 13 век.Колко монголоиди има из Турция и тук сред тях.
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След бруталните фалшификации на българската история и цивилизация,с перманентното насаждане на омраза,лишаване от произход милиони българи насилствено преди 70 г. е няма как без ревизия на историята ,реабилитиране на жертвите,публично извинение и т.н.да се очаква 2/3 сега.Но не е късно,не спряхте с лъжите,с фалшива болшевишка идентичност,това извращение да го тикате като приоритет.Мицковски е същия измамник накичил се с организация на македонските българи и други но само български революционери
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до До Ти красив ли си? Дай снимка, ама да не е на Брад Пит, ако обичаш.
46
4
 
1
 
! Отговори
Безплатно ви уча ! преди 1 година
Не знам какви физиономи си видял във добруджа ,но там има много мюсулмани .Свиващата се турска империя е направила много лошо за нас рокадо изнесла е цялата област във пределите на тогавашната Ръсия ,а е внесла огромна част мюсулмани останали във Руска територия !!! ЗА това във Б-я най вече мюсулмани има във североизточна България и родопите там са останали и ( помаците )
45
3
 
15
 
! Отговори
Да втасват преди 1 година
В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Oф, тия не могат да изпълнят и най-нищожните ни искания, какво остава за история, какво остава за език... въобще - да се отказват сами от ЕС и да не ни занимават повече с дребната си територия и народ. Да си се съюзяват там с халбанците и да са щастливи заедно. Как можем да сме в един съюз с тях?!? ЕС - 27 съюзни държави, ЕС след приема на БЮРМ: 28 съюзни държави с един предател...
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са толкова македонци,защо говорят български с някои преместени ударения?!!
42
1
 
7
 
! Отговори
До преди 1 година
Забравяш готите.Готите са тук преди славяните!Всички красиви хора са наследници на готите тук!
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има карма. Поддържаме украинците, които постъпват с руснаците също както макетата с нас. Между друготопо време на войните макетата са бегали към Бг да си опастрят животеца и аз съм наполовина маке. Срам и позор!
40
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте Пендаровски-евро физиономия.Вижте нашия Радев-черкезин.
39
0
 
6
 
! Отговори
Безплатно ви уча ! преди 1 година
Нашата история която официално се изучава също има проблем ,тя също има нагаждане за да бъде приемлуива за съветската историография ,един от съществените въпроси е дали славяните са основното население или българите ,няма да влизам във спорове но и ние сме били принудени да манипулираме във посока пан славинизъм ,Търсена е спойка за Вършавски договор СИВ и население ( славяни ) Братушки ,братушки ,ама може и да не сме ептен братушки и едните православни и другите пък и славяни ,абе един н
38
3
 
19
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
Лъснаха им изкривените от злоба и сръбски инат лица!!Никога не са имали истински намерения да се присъединят към ЕС защото са разглезени от титовизма и са надъхани,че са повече от Българите и част от останалите балканци!!Като дете съм ги наблюдавал,когато около 40 души дойдоха да строят един завод в родният ми град!Ходеха демонстративно с големи коси и чарлстони,псуваха ни и демонстрираха западни стоки и дрехи.Личеше,че са комплексари,необяснимо тогава за мен защо!Сега вече знам какъв е проблема
37
17
 
4
 
! Отговори
До преди 1 година
Всички грозни хора в бг са потомци на татари и ц...ни.Впрочем *** из Добруджа и особено в Добричко.Там рядко ще видиш други освен монголоиди.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приемете ги. Тогава ЕС ще стане безпощадна сила. Люти макета, бойни и нашлякани с безсмъртница в смелите редици на натовска армия. Завидуем и скорбим.
35
14
 
1
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Няма защо да се бави приемането им в ЕС . Постоянното отлагане е вредно за всички от Западните Балкани . За Русия това е добре . Затова смешно да се приемат и паралелно с това да се спазват и контролират договорените отношения с икономически и финансови правила
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия национализми.Уж искате ЕС да ви хрантути пък големи националисти сте всички.Като падне един ден ЕС ще гледате кой да ви напълни хладилника.
33
3
 
17
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
Без да изтъквам заслуги и да изразявам мнение дали е добре,че се съгласихме с френското предложение или наопъки,е зле че се съгласихме,но виждате какъв вой в двора на макетата когато им подадоха топката и им казаха,хайде да ви видим що за футболисти сте!Те нямат намерение да са нормални хора,не разбират от добро и човещина,затова на такъв луд македонски кон,дълго въже,да мята къчове и цяла Европа да му гледа сеиря!!До сега те били много добри,но бугарашите им пречели,че не им давали топката!?
32
0
 
20
 
! Отговори
Безплатно ви уча ! преди 1 година
Аз знам откъде идват глупостите че сме татари ! Но и знам какво става със нахлулите татари във България във средните векове който са се установили във част от нашите земи и главно са грабили и плячкосвали типично за конен народ .Нека македонските Историци да кажат какво е останало от татарите тука , България е била и 200 г под византиско иго но не ни викат византици щото много ще се издигнем !Историците им търсят определени исторически извадки и се възползват от тях да променят цели историче
31
1
 
17
 
! Отговори
българина преди 1 година
малко сте се на с рали никакъв ЕС за ВАС!
30
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е наистина да си проучим историята и да спрем да четем детски книжки наречени учебници по история. Нашите корени са от земите на Русия, които са безкрайни. Стигат чак до Персия, днешен таджикистан. Оставете макетата, те са гърци, даже и гърци не са, анякакви измишленяци.