Вучич: Ако Украйна признае Косово, ще загуби всичко

Сръбският президент коментира призив на Олександър Мережко
55
Вучич: Ако Украйна признае Косово, ще загуби всичко
Снимка: БГНЕС

"Ако Украйна признае Косово, тя ще изгуби всичко, което е имала", заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от N1.

По-рано Олександър Мережко, председател на Комисията по външна политика в украинския парламент заяви, че във Върховната рада на Украйна има народни представители, които подкрепят признаването на косовската независимост и направи предложение за откриване на бюро за връзка с Прищина.

Хърватският вестик „Index” пише, че тази стъпка на Вучич е следствие от писмото, което група представители на САЩ, ЕС и Великобритания изпрати в края на миналата седмица до основните западни дипломати. Към последните беше отправено искане да осъдят публично Сърбия за опитите ѝ да наруши демократичните избори в Косово, припомня БГНЕС.

Олександър Мережко, председател на Комисията по външна политика в украинския парламент, също постави своя подпис под призива за преразглеждане на политиката спрямо Белград и Прищина.

Вучич каза в отговор на инициативата, че „Бог е свидетел“ на усилията му да привлече внимание към проблемите, които имат сърбите в Черна Гора и, че е определян като дестабилизиращ фактор "само защото не желае да признае Косово за независима държава".

"Създавам нестабилност в региона, тъй като се застъпвам за правата на сърбите в Република Сръбска, Босна и Херцеговина и Черна Гора. Ако това е моята грешка, то аз се гордея с нея", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най добре Косово Албания и западната част на РСМ да направят една държава Албания и да се сложи край на язвата Косово
42
0
 
3
 
! Отговори
Сърби преди 9 месеца
Дори ние сме по интелигентни от сърбите....
41
4
 
6
 
! Отговори
Крим Говори: преди 9 месеца
До Анонимен 37 - Украйна отдавна е признала Крим за своя територия, която беше незаконно узурпирана от беззъби и златнозъби отпускарски джуджета с терористични уклони.
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Косово го признаха всички
39
5
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Случаят с Косово няма общо с Крим.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Двойни даже тройни и четворни стандарти. Европа на две скорости. Само на източна Европа натррисат проблемите на Украйна мухлясалото жито за сега и дълговете чакат плащане и те нас чакат...
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой освен двама трима нито чете нито пише но има рестрикции въпреки това че сме коректни.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето защо трябва мирен договор. Ако украйна признае косово трябва да признае крим и за нас се отнася същото.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи признаване косово за самостоятелно но не признаваме Донбас. Да не говорим за кюрдите защото признаваме техните проблеми в Ирак и Сирия но не и в Турция. Ами ние правим каквото каже посолството което е обидно но най вече не правилно.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чудно е че България за съжаление е признала Косово отцепено от малка югославия с войната на САЩ световния джандарм. Румъния и Словакия не са. Но българия се опитва да помага на украйна. Тук Бг действа точно обратно на логиката при Косово. Нашата политика е неясна и се определя от интересите на САЩ който няма работа на Балканите.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боби Боби що за объркан човек си ти. Това да не е твоя личен дневник. Тук е сайт. Четат много хора. Трябва да имаш цел и посока. Дипломация а не да драскаш каквото ти хрумне. Повечето хора особено на мобилните комуникации изобщо не виждат нито кавички нито нищо. Всичко приемат за чиста монета и мисля че не те разбират но това е твой проблем може това да ти е целта объркване...
32
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Паню Баирски Ако признае Казуса Косово - ЛНР , ДНР, Херсон и Запорожието както и Крим се отделят от Ъкрайна по признат от властите казус - тоест Легитимно - и рухва цялата политика построена на "Завоевателната политика на Москва"
31
6
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
какво ще изгуби Украйна, извинявам се за грешката!
30
8
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Този паток и недоубит комунист няма право да казва какво ще спечели и изгуби Косово, да отива при убиеца Путин!
29
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На мода в някои балкански страни е да се служи на руската пропаганда под предлог за опазване на националния суверенитет без да се замислят, че десетилетия наред са мачкани от руския империализъм. Русия насажда само раздори и конфликти на Балканите.
28
9
 
12
 
! Отговори
Положението преди 9 месеца
Е цунг-цванг. Затова Китайците излезнаха с тоя план за Украйна, а Американците гледат да бягат от отговорност. Щото ако признаят Косово ще трябва да признаят новопридобивките на Русия, а ако признаят границите от 1991, както иска Зеленски , НАТО трябва да се върне до Берлинската стена.
27
9
 
9
 
! Отговори
Bugarin bosilegrad преди 9 месеца
Най голями престъпници са сърбските шиптари които държат цяла сръбия затова военопрестъпника вучич го плаштат да говори глупости
26
10
 
12
 
! Отговори
za Serbia преди 9 месеца
Братята-сърби много сме ги били...............Сръбско-българската война.........БГ-капитани с/у сръбските генерали.............пак можем да ги набием сърбите,колкото и да е слаба България.......даже само със запасняците ще ги набием............те не са ни сериозен противник!!!
25
0
 
16
 
! Отговори
Албания преди 9 месеца
вече има трии държави...........първата-самата Албания, втората-Косово, третата-С.Македония..................България граничи с Велика Албания!!Сицилианската мафия ...........ряпа да яде пред албанците!!!
24
11
 
19
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
Как може да защитавате косовските мафиоти???Хашим Тачи-Змията.........мафиот, търговец на оръжие, дрога и човешки органи.......спа с оная дърта вещица Мадлин Ол-Брайт.......американката и тя лобира в ООН да бъде призната държавата Косово...........откъсната незаконно от Сърбия!!!