Сръбската армия тръгна към Косово?

Ситуацията в страна се влошава
Обновена: 25 сеп 2023 14:57 | 25 сеп 2023 14:57, Нели Христова
147
Сръбската армия тръгна към Косово?
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин военни камиони са потеглили, натоварени с бронирани коли, по пътя от Кралева към Рашка, съобщава "Перископи“.

Това е още едно доказателство, че ситуацията в северно Косово е извънредна след вчерашните стрелби в село Банска край Лепосавич, където косовски полицай и трима сръбски нападатели бяха убити.

Сръбският „Блиц“ публикува снимки на колона от военни камиони, натоварени с бронирани коли по пътя към Рашка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Сърбиякосовоконфликт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 102Първо Косово винаги е било автономно, дори в границите на Югославия! Чак през 2008 е независима държава)))Лъжеш се в края на 80те, Милошевич отне автономията на Войводина и Косово под претекс, че сърбите в БиХ и Хърватско нямали автономия.
102
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тука некой поменва, защо бомбандирали Косово? На този въпрос много добре отговаря Вук Драшкович (има го в Ytyde) който беше в правителството на Милошевич. Отговорноста изцяло я хвърля на Милошевич и комунистите.НАТО предлага на Сърбия да върне автономията на областа и да я разшири, като само военните обекти и границата да бъдат под контрола на Белград. Милошевич отказва. Сега Сърбия мечтаее за такъв вариант, даже многократно го предлага. Но вече е късно да са мислили навреме.
101
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кьонигсберг. 1945 година - над 90% немци. 2023 година - под 1% немци? Как става това? Убийства, изнасилвания, гулаг, сибир. След това заселване на руснаци в Кьонигсберг. Крим. 1944 коренното население кримските татари е изселено в Сибир. Голяма част бива убито. След това десетилетия наред заселват руснаци. 2014 отново татарите бягат. Украинците също бягат. След това 9 години заселват руснаци. И сега ми обяснявате, че било справедливо Крим да е руски? Ще поощряваме съветските античовешки методи?
100
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Лаик. Веднага ще ти обясня обективно и без пропаганда защо НАТО бомбардира Сърбия. По международното право резолюциите на Съвета за Сигурност на ООН са задължителни. Резолюция 1199 заповяда на Милошевич в точка 4 подточка а) да си изтегли армията от Косово. Милошевич вместо да изпълни разпореждането игнорира ООН и се превърна в престъпник. Това наложи полицията в ролята на международна коалиция да влезе и да му начука канчето докато не изпълни заповедта на ООН.
99
6
 
5
 
! Отговори
До 88 преди 7 месеца
Първо Косово винаги е било автономно, дори в границите на Югославия! Чак през 2008 е независима държава! Това какво общо има с бомбардировките по време на гражданската им война и кланетата на Саво?
98
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тръгват към Косово,щото Фащ не е това което беше през 90-те а най вече Русия не е това което беше през 90-те.
97
3
 
9
 
! Отговори
Наско ментата преди 7 месеца
Сърбия през последните години купи много оръжия от Китай ,ескадрила миг 29 и беше подарена от Русия,от Иран купи дронове, произвежда собствени самоходни гаубици Нона ,и сега когато Европа и САЩ са изцедени от към оръжие и политици се опитва да си изиграе Косово знае че САЩ ,НАТО и ЕС за затънали в Украйна и всячески ще се опита да дразни сърбите и да се разпали нова война.
96
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сърбете не си научиха урока 90те. Отново тръгнали да прочистват...няма да ги чакат отново 4г...
95
12
 
6
 
! Отговори
Пешо Z преди 7 месеца
Сърбия,България и Русия ще се съюзят.
94
9
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 7 месеца
Събитията в българската област Косово напоследък така се развиват, че веднага след войната в Украйна България завинаги ще се отърве от изконния си враг Сърбия, която ще изчезне от картата на Европа...
93
11
 
5
 
! Отговори
СТОЯН преди 7 месеца
стига сте лаяли за крим и украйна. вижте как сърбия тръгна към косово .и недай си боже да стане някаква пакаклама.няма да се учудя ако сърбите се обърнат и към българия.тогава не виждам как ще ни пази пасито с тази счупена армия и с това пробито нато.загиваме.толкова недалновидни се оказаха новите ни самоуверени и *** управници.
92
2
 
5
 
! Отговори
Жиката преди 7 месеца
Идва ред на Додик да обяви сливане със Сърбия.
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дали сърбите ще се намесят пряко, като Путин? Запада е зает с Путин. НАТО ще прави ли втори рейд над Белград? Да ги ударим, жалко, че още нямаме самолети, да ударим едно рамо на НАТО.
90
5
 
6
 
! Отговори
До 89 преди 7 месеца
Значи НАТО не защитава някакви общо валидни принципи, а както му е угодно. Можеш ли да се довериш на такава организация да те защитава
89
2
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 7 месеца
Дъното си ти! И всичко, което не е на твоето мнение ти се струва дъно. Не го мисли, няма да ме разбереш!
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До 88. По-глупав отговор едва ли можеше да изломотиш. Това общо взето е дъното.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 83. Тая нова история откъде я измъдри ? В периода на руско-турските войни за Крим Украйна къде се вписва в съществуването си ?
86
3
 
4
 
! Отговори
До 88 преди 7 месеца
Защото може да си го позволи!
85
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лаик съм, някой може ли да обясни защо НАТО бомби Сърбия когато Косово искаше да се отделя, а подкрепи Украйна когато Донбас искаше автономия.
84
1
 
5
 
! Отговори
Прости хора ей преди 7 месеца
До Анонимен Абе *** Турция не е съществувала тогава Държавата Турция е създадена през 1923 г