Сирия е разтърсена от протести заради обсаден град

При разпръскване на протестите в Хама загинаха най-малко 29 цивилни
7 юли 2011 11:20, Елка Василева
6
Сирия е разтърсена от протести заради обсаден град
Снимка: Reuters

В редица сирийски градове през нощта започнаха протести в знак на солидарност с жителите на град Хама, който е мишена на драконовски мерки за сигурност, предаде ДПА, като се позова на активисти на сирийското протестно движение.

Протести тази нощ е имало в град Ал Хаджар ал Асуат близо до столицата Дамаск, както и в редица населени места в провинция Хомс, в източната част на страната. Демонстрантите настояват частите на армията и полицията да вдигнат обсадата на Хама.

При разпръскване на протестите в Хама загинаха най-малко 29 цивилни. Градът бе арена на масови демонстрации срещу режима на Башар ал Асад миналия петък.
ДПА посочва, че разказите на очевидци обикновено трудно се поддават на допълнителна проверка на истинността на фактите.

Още по темата
Сирийското правителство не допуска представители на чуждестранни медии на територията на страната.

Според официалната версия на сирийското правителство частите на армията и полицията са навлезли в Хама, за да възстановят реда и сигурността в район, в който имало блокади по пътищата и опити за саботаж.

Особено силно е присъствието на армията и полицията в район от Хама, в който се намира местното представителство на управляващата в Сирия партия БААС, съобщи телевизия "Ал Арабия",цитирана от ДПА.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Сирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
do N5 преди 12 години
PROSTO NE SAM SAS"MUSULMANSKITE BRATQ"...........NATATAK TRQBVA DA TI E QSNO..........
5
2
 
0
 
! Отговори
az tam преди 12 години
каква е причината да защитавате обикновен диктатор, син на диктатори платено ли пишете навсякъде едни и същи двама души :) за какво се продадохте
4
0
 
4
 
! Отговори
princes преди 12 години
do 2 i 3.taka e i az tova povtarqm ot kakto po4na tozi problem,ama na6ite medii ne samo ne 4uvat ,ami prodaljavat da rasqt laji i gluposti za sajelenie.
3
1
 
9
 
! Отговори
Лъжци преди 12 години
Тези хора на снимката подкрепят Башар. Вие си извъртате новините , както на вас ви е удобно. Това е отново медийна помия, промиване на мозъци. В подкрепа на Башар хората излезнаха на улицита със сирийско знаме дълго два километра. И ако в Сирия 10 000 души протестират сръщу режима , то 29милиона си искат президента . НАТО и Евро съюза нищо не могат да направят . Просто са с пръст отзад. Някой внася революция отвън, но хората не искат тази революция и не искат *** им демокрация
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kam avtorite na tazi statiia:tazi snimka koiato ste slojili niama absoliutno ni6to ob6to sas statiata vi.horata koito nosiat tova zname sa ne stre6ty ,a v podkrepa na rejima.za6to obarkvate po tozi na4in horata neznam?tova sa okolo 2 000 000 siriici,koito obiavivat podkrepata si kam prezidenta.
1
8
 
1
 
! Отговори
първи преди 12 години
Да се избиват ! Трябваше и в Либия да ги оставим да се избият ! По малко араби - по добре!