Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни

Танковете и войниците напускат обсадения досега град Хама
10 авг 2011 17:56, Елка Василева
184
Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни
Град Хама, Сирия. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган изрази надежда днес, че Сирия ще предприеме стъпки към реформи до 10-15 дни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Анкара предаде ясно послание на Дамаск да прекрати жестоките репресии срещу продемократични демонстранти, даде да се разбере Ердоган.

Турският премиер съобщи още, че посланикът на страната му в Сирия е посетил днес обсадения от силите на режима град Хама в централната част на страната и е видял, че танковете и войниците напускат града. Ердоган направи връзка между започналото изтегляне и вчерашното посещение в Дамаск на турския министър на външните работи Ахмет Давутоглу.

Журналист от АФП видял как десетки военни автомобили напускат тази сутрин Хама.

Сирийската армия навлезе в бунтовния град на 31 юли. В операцията за потушаване на размириците в града загинаха близо сто души.

Още по темата

Турският външен министър разговаря вчера повече от шест часа със сирийския президент Башар Асад.

Неразрешени посещения на френския и американския посланик в Хама миналия месец бяха разкритикувани яростно от сирийския режим. Те дадоха повод за демонстрации срещу посолствата на САЩ и Франция в Дамаск, които бяха белязани от насилие, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СВЕТА 4АКА ИЗДИГАНЕТО НА ДВОИНО ПО ВИСОКАТА КИТАИСКА СТЕНА ПО ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА С ПЪРВОБИТНОПРИМИТИВНАТА АЗИАТСКА КО4ИНА ТУРЦИЯ
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Анкара предаде ясно послание на Дамаск да прекрати жестоките репресии срещу продемократични демонстранти, даде да се разбере Ердоган." Що така Ердогане това е присъствие. Може ли тъй да гониш гостите.
6
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те затова кюрдите гледат се повече кам комунизма щото турчина на кюрда и вии сте мюсюлмани и нии сме мюсюлмани ама зад гарба на кюрда турчина си вика може и нии да сме мюсюлмани и те ама аз сам турчин а тои е роб кюрд затова кюрдите ше онищожат турция
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре де ако кадафи вярваше в зелената книга що не го направи комунизам тогава резолиуцията на оон щеше да баде спряна от китаи и русия как да спрат такава резолюция като кадафи хем е полу комунист хем е полу мюсюлманин ако направи тая грешка асад и с него е сваршено или закрива религиите ако има дупе е такива като турския премиер ше си разиграват коня и ше го заплашват я с нато я с мюсюлмански братя асад трябва да пойска безпрекословна подкрепа от русия и китай щото мюсюлманитев ше го изклатят
4
10
 
11
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Турция, като смозабравили се диваци дават акъл н САЩ, че и на израел!? Значи сами си форсират края.
3
16
 
17
 
! Отговори
дипломат преди 12 години
И ние очакваме от турция реформи до 15 дни . Примерно ,да се саморазпусне като държава - щото съществуването и е безсмислено !
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е лесно асад не е лесно турция да ти обяснява кое е правилно и кое не се пак сирия нее в нато като турция и от тая гледна точка има принципна позиция и не е обивала мюсюлмани в афганистан ,ирак и кюрди затова се пита в задачата с какви очи турския премиер ше обяснява на асад кое е правилно и кое не