Разкриха контрабанда на надуваеми лодки на "Капитан Андреево"

На шофьорите са съставени актове
20 юни 2024 20:00, Красимир Ангелов
12
Разкриха контрабанда на надуваеми лодки на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Общо 20 надуваеми лодки задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверки на товарен автомобил и на микробус. Случаите са в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите, съобщиха от Агенция "Митници".

На 9 юни на МП „Капитан Андреево“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представил пред митническите служители документи за превозвания товар - лично имущество, от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е насочено за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол са открити 16 големи пакета, в които са били установени надуваеми гумени лодки с размери 3 на 8 метра.

Контрабандната стока е иззета. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

При друг случай, на 31 май, по време на тридневно практическо обучение с участието на служители от различни правоприлагащи институции на Великобритания по съвместна програма за обмен, фокусирана върху засилването на граничната сигурност, са открити още четири лодки.

На пункта пристига товарен микробус с турска регистрация, водачът - български гражданин, декларирал, че превозва 45 колета, описани в митническите документи като стоки, доставени по море и въздухоплавателни средства, от Турция за Франция.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. В хода на контролните действия в товарното помещение са установени 4 спасителни лодки тип капсула - надуваеми спасителни плотове за 16 човека с нето тегло 130 кг. В представените митнически документи надуваемите спасителни плотове са били декларирани под друг тарифен код, при което възниква съмнение, че се прави опит да се избегнат въведените национални ограничения относно противодействието на организирани групи за нелегална миграция, които използват за престъпната си дейност гумени лодки с извънбордови двигатели.

На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит за митническа измама с цел да бъдат избегнати забрани и ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от НОТИФИКАЦИИ
Намушкаха мъж пред мол в София и го обраха
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Та те задържали цяла ескадра,сигурно са били за Христо Иванов и Ивайло Мирчев,за новия десант ,"Росенец 2"
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знаех , че лодките са контрабанда стока .За въдиците как стои въпроса ?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да му мислят мамлигарите. Мигранти щурмуват Дунав...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Митничаре юнаци.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Контрабандата на надуваеми лодки, крие голем риск за националната сигурност, само вижте колко служби са били ангажирани в тази операция, все пак да попитам, надуваеми пояси открити ли са?
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хехе военните ни от флота да ходят да си вземат лодките и да не се правят на луди тия безброй адмирали трябва да плават на нещо
1
2
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 3 седмици
То по времето на Бойко и Пеевски ,митницата беше. Златният гьол на Таки и минаваха всички наркотици и контрабанда , те сега хванали надуваеми лодки.