Турция няма намерение да води война с никого!

Арънч: Ще действа само съгласно международното право
Обновена: 25 юни 2012 21:24 | 25 юни 2012 21:22, Елка Василева
337
Турция няма намерение да води война с никого!
Бюлент Арънч. Снимка: архив, Reuters

Турция няма намерение да започва война с никого и ще действа само в съответствие с международното право, след като неин самолет беше свален от Сирия миналата седмица, заяви вицепремиерът Бюлент Арънч на пресконференция след заседание на правителството.

Каквото е необходимо да бъде направено, определено ще бъде направено в рамките на международното право. Нямаме намерение да започваме война с когото и да било. Нямаме такова намерение, подчерта Арънч, цитиран от Ройтерс.

Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обаче е говорил днес за възможност за "европейска" и "международна" намеса в Сирия, без санкцията на ООН, съобщи медийната група Ер Те Ел. Рейндерс е направил тези коментари след завършилото днес в Люксембург заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

По неговите думи ЕС следва да втвърди тона срещу Дамаск. Той не изключва международна намеса в Сирия и отбелязва, че тази възможност вероятно ще бъде обсъдена на срещата на групата Приятели на народа на Сирия в Париж на 6 юли.

На днешния съвет министърът на външните работи на Германия Гидо Вестервеле е заявил необходимостта от незабавно намаляване на напрежението, а колегата му от Холандия Ури Розентал е посочил, че не се обсъжда предприемането на военна намеса.

Същевременно Рейндерс е заявил, че ако няма промяна в следващите дни, ще бъде необходимо Приятелите на народа на Сирия да предприемат стъпка. В случай, че блокадата в Съвета за сигурност на ООН продължи, ще трябва да се видят възможностите за намеса извън тази рамка, е посочил той, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо до 304 преди 11 години
за всяко нещо си има време ...ще дойде времето когато ердоган ще си пие кафето в Шам като завоевател,рано или късно Есет ще плати за това... целта на Турция е друга сега...като икономика с всеки изминат ден расте след няколко години ще е сред десядката в цвета..първата цел на Турция да завладее Европа като икономичиски...сега ако нападне Сирия икономически най малко 50 години ще иде назад ...точно това иска ЕС, но няма да дойде на тяхното искане ....и Саркози искаше много неща за Турция...
233
0
 
2
 
! Отговори
Ефрейтор до 320 преди 11 години
Не ти оспорвам качествата г-н Конструктор, смятам обаче, че много лапета и т.н. офицерки искат война и скачат като палета, без да знаят за кво иде реч. Опитвам се да кажа, че война не се почва щото някой нарекъл друг ***- помежду другото имидж, който самите българки си докараха...защо сръбкините нямат такъв имидж? Иначе агония на умиращ човек в бойни действия не съм виждал, нито съм бил на война, но и прав под масата не съм бил, когато мацката е била на студентски начала в ШЗО Плевен.
232
0
 
3
 
! Отговори
Че преди 11 години
те много са го обрали отката. Още от 70-те години. Програмата Абакан.
231
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
продължение от 319:това всъщност ми бяха хобитата в армията - елиминация на различни видове войски (включително и ловци на снайперисти). А всъщност съм конструктор - реших им векторното уравнение на руснаците на автомат Калашников и те... дори не прочетоха труда ми. А бях обрал отката нагоре. Моята модификация и на АК-47 и на снайперска винтовка Драгунов ги връща на въоръжение в 21 век.
230
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
309, ефрейторе, дето се пишеш много начетен. Танковете си копаят окопа сами, малко го развърташ наляво-надясно и той сам се е окопал. И това го правят от Т72 натам. Още нещо ще ти кажа - бил съм се с превъзхождащ противник и съм видял смъртта в очите. Смърт, каквато по тв не показват, а именно - агонията, в която изпада тялото. Стрелял съм с много неща - от малокалибрен снайпер до 50-ти калибър (прав изстрел 1800 м.). Стрелял съм и с Гюрза и съм дупчил ронирана жилетка с 2 титанови плочки...
229
1
 
2
 
! Отговори
agata преди 11 години
Abe mnogo pishete i mnogo se derete tuk, segashnata partiya na spravedlivosta e kukla na Usa, kakto vash Boyko, ne im stiska da voyuvat, samo govoryat, inak nito Siriya nito rusnatsite tam mogat da sprat armiyata ako rekat da vlyazat. Ama nali generalite v pandiza a tozi tehen muhlyo segashen glavnokomandvasht , ha vashite voenni ha toy, ne znae otkade strelya tanka. A vie se pregledayte:) kakvo imate ako vi napadnat? Usa e vrag na vsi4ki, prokalnata darjava ot indiyansko oshte.
228
1
 
7
 
! Отговори
ВВС преди 11 години
Сваленият самолет е част от планирано нагнетяване на обстановката около Сирия.Всички турски държавни мъже не спряха нагло да се пулят по световните медии и да търсят права и да надуват мускули.Още повечве-тестват и НАТО и ООН ,и нервите на Русия и Китай!За разбиращите-самолета е РФ-4Е,което по всички стандарти означава ,че е разузнавателен самолет ,оборудван със средства са радиоелектронна борба ! Чий го дири там?Ами ще ви кажа-тествал е ПВО на Сирия
227
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе нали от първи юли Кипър поема председателството на Европейския съюз? Анадолските *** нещо заплашваха с с бойкот ЕС. Да замразят временно отношенията си. Чува ли се нещо по този въпрос или май са решили да си налегнат въшливите фесове?
226
0
 
11
 
! Отговори
Аммммиии! преди 11 години
''Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му ще помогне на албанските си братя, дори и във военно отношение, ако е необходимо, и каза, че албанците имат право на самоопределение и формирането на по-голяма държава...'', пише Bota sot.
225
7
 
7
 
! Отговори
кафе без захар преди 11 години
всичко е пределно ясно - сирииците си позволяват да свалят самолети, защото знаят че все още има руска база в Сирия. И руснаците нямат сметка да не подкрепят режима, понеже все още си я искат тази база. Знаят, че Русия все още ще им дава въздух и няма да покрепя удари срещу режима и затова си позволяват каквото си искат. Ама как така някой ще влиза да снима със самолет - чакай да го свалиме, че да не ни гледат резила и да не са документирани изродщините.
224
1
 
7
 
! Отговори
пфф преди 11 години
до 314:въздушното пространство се нарушава често. Въобще не е наглец. Скромен е даже. Над нас нерагламентирано са летяли гръцки и израелски самолети и то дълбоооооко навътре над Република БГ
223
0
 
3
 
! Отговори
do 319 преди 11 години
Ajde - mrtet za umna - kedej da se vyrzvash na gluposti pisani ot qwni prowokari - m,i towa sym siguren che ne sa turci...
222
2
 
6
 
! Отговори
Ефрейтор преди 11 години
Офицерке, ти пипала ли си някога оръжие, влизала ли си в БТР, стреляла ли си с РПГ, копала ли си окопи за танкове, или само си учила как се сгъва палатка и как се оказва първа помощ? Поне веднъж хвърли ли една граната ? И кога по-специално си завършила ВУ, какъв профил и кое от всичките, които бяха навремето? А тия глупости, ако вярно беше завършила ВУ , щеше да знаеш, че се пишат от пичлемета, основно ***, макета-които си висят тука постоянно, и по-рядко от помаци и БГтурци.
221
5
 
11
 
! Отговори
До 319 преди 11 години
Ефрейторе, аз съм офицер - запасняк. Сгъвала съм палатки, когато ти сиходил прав под масата.Разбира се, че не е добре да има война, но защо не се върнеш назад в коментарите и не прочетеш псувните на някои никове за България и българите, как щели да ни превземат за 30 сек., как искали да .... българки, как българките сме били само ***????? ТОВА ЗАЩО НЕ ГО ВИЖДАТЕ , М? АКО НАПИША В ТУРСКИ САЙТ, ЧЕ ВСИЧКИ ТУРКИНИ СА МАГИСТРАЛНИ ***, КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТ *** ТУРЦИ?
220
3
 
19
 
! Отговори
Ефрейтор преди 11 години
Войната е много кофти нещо, въпреки че хлапетата тука дето си мечтаят за война не са държали и 1 ден автомат в ръцете си. Молете се да не почне война, защото там няма лаптопчета, смартфончета, няма готините коли от тати, мадамки, кръчмета и дискотеки. Тука от едно земетресение всички напълниха гащите, ами ако почнат бомбардировки???
219
1
 
5
 
! Отговори
! преди 11 години
до 305Оле малееееее пич ти какво ползваш, че си толкова нагоре в небето?! Говориш все едно турция са зависими от нас икономически. Наистина ми писна от хора които си живеят във своя собствен Matrix........
218
2
 
8
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Големи разбирачи тука! Кой бил от мит кой от цру, кгб и т.н. Успяхте да разгадете конспирациите в България, а сега тръгнахте и на близкия изток проблема да разгадавате. Прекалено много американски еншън филми гледате господа :))))))))))))))
217
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЪДЕ СА СЕГА НИК "-ЯСТРЕБ-', НИК "***" И ВСИЧКИ ДРУГИ СЪТРУДНИЦИ НА МИТ- ТУРСКИТЕ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СЛУЖБИ, ПАК ДА ПИШАТ КАК ТУРЦИЯ ЩЯЛА ДА ПРЕГАЗИ БЪЛГАРИЯ ЗА 30 СЕКУНДИ? ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ, БЕ, МЕКЕРЕТА? ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ОБЯВАТА НА МИТ ГЛАСИ, ЧЕ СЕ НАБИРАТ "ТУРЦКИ ГРАЖДАНИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, ЗНАЕЩИ ПИСМЕНО И ГОВОРИМО БЪЛГАРСКИ, ХЪРВАТСКИ, СРЪБСКИ И ДР. ЕЗИЦИ";) НАЛИ ИСКАХТЕ ДА *** БЪЛГАРКИ- АМА НЕ ВИ ДАВАТ АМЕРИКАНЦИТЕ;) ТУРСКАТА АРМИЯ Е МНОГОБРОЙНА, НО Е "КУКЛА НА КОНЦИ" НА САЩ:)
216
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Съюзниците от НАТО изразиха силното си осъждане на този напълно неприемлив акт", каза генералният секретар Андерс Фог Расмусен. Той допълни, че сигурността на НАТО е "неделима", но член 5, според който атака над една държава е атака над всички в алианса, не е бил обсъждан. ХАХАХА- НЕ ИМ МИНА НОМЕРА НА ТУРЦИРТЕ- АКО ИСКАТ ВОЙНА СЪС СИРИЯ СЕГА, ЩЕ СИ Я ВОДЯТ САМИ- БЕЗ ДА СЕ КРИЯТ ЗАД "ПОЛАТА' НА НАТО!:)ХАХХА- ТУРЦИТЕ- *** С ДРЪПВАНЕ НА ЮЗДИТЕ ОТ САЩ:) СЕГА СЪТРУДНИЦИТЕ НА МИТ ЩО НЕ ПИШАТ НЕЩО
215
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
....Сирия настоява, че изтребителят F-4 Фантом е бил свален в сирийското въздушно пространство. Турският премиер изрази гнева си от решението на сирийските власти да свалят Фантом-а. Краткотрайно нарушаване на границата не може да бъде претекст за атака, каза той...." ЕГА СИ НАГЛЕЦА! КАРТКОТРАЙНО НАРУШАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА, А? ЗНАЧИ - ФАКТ Е ПРЕМИНАВАНЕТО НА ТУРСКИЯТ САМОЛЕТ В СИРИЙСКО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО, А НЕ В МЕЖДУНАРОДНО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО! ЕРГОГАНЕ,ВОЙНОЛЮБИВ АГРЕСОРЕ,ВЪН ОТ НАТО