Сирия ще използва химическо оръжие при чужда агресия

Генералите ще решат кога и как ще се използва
Обновена: 23 юли 2012 18:43 | 23 юли 2012 18:42, Елка Василева
63
Сирия ще използва химическо оръжие при чужда агресия
Джихад Макдиси. Снимка: Reuters

Сирия ще използва химическите си оръжия само в случай на чуждестранна агресия, заяви говорителят на сирийското външно министерство Джихад Макдиси, цитиран от световните агенции.

"Никакво химическо или неконвенционално оръжие няма да се използва срещу собствените ни граждани. Тези оръжия ще се използват само в случай на чуждестранна агресия. Те никога няма да се използват срещу нашите граждани, както и да се развие кризата", заяви Макдиси на пресконференция в Дамаск.

"Тези оръжия са складирани и охранявани под надзора на въоръжените сили и ще се използват само ако Сирия бъде изправена пред външна агресия", повтори говорителят.

"Генералите ще решат кога и как ще се използват тези оръжия", уточни Макдиси.

Белият дом неотдавна предупреди Дамаск, че на режима на Башар Асад ще бъде потърсена отговорност, ако не гарантира сигурността на сирийския арсенал от химически оръжия, посочва БТА.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vas i bez tova shte vi iztrepat ,pyskaite tia ximii da mrat bre,kvo chakate.da vi obesiat kato saddam li.........
53
3
 
3
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
ДО 44. един такъв синеок се взриви във бургас!!!! проблемът приятел нее във сините или черните очи и във цвета на кожата им а във религията им така нереченият ислам!!
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
обаче *** усещат , че обръча се затяга и са следващите за клатене :)))
51
0
 
2
 
! Отговори
do56 преди 11 години
Пиши грамотно , *** !
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сайта на SANA не се отваря от 3-4 дни...
49
10
 
5
 
! Отговори
азз преди 11 години
в действителност,израел притежава най модерните. (супер) оръжия!зад израел стой сащ,англия,франция,германия(колкото и да не и се иска..)за това не се налага държавата израел да напада,просто посочва с "пръст" една държава,нарочва я за антисемитска,терористическа,и останалите скачат да я разбият!страхотен филм ще бъде война между западните алианси и русия!победител за виняги-еврей!
48
4
 
4
 
! Отговори
turkiye преди 11 години
а бе то и Саддамчо заплашваше, през 91, че ще унищожи Израел с химическо оръжиеegasi makoumnika irak ne e zaplashval a tochno obratnoto izrael i usa tvirdyaha che sadam e svetovna super sila a vsichki razumni hora znaeha che sadam nyama nishto druga osven AK sega pak sishtiya nomer virtyat i ti si po-zle dori ot sharan to pone kilve samo na striv
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dosega da bix go pysnal tova ximichesko orajie izobshto ne me interesyva kolko shte izmrat ,prosto sa statistika.samo tva shte vi opravi ximikala.
46
10
 
23
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Дано по-скоро с обединените усилия на Русия, Китай и Иран гнусната ционистка *** да бъде навряна там, където и` е мястото.Бог да пази Сирия -- земя на светии!
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 47 Пич,от къде имаш тази информация...да не се присъствал на заседание на еврейският Ген щаб.....или си служил в тяхната армия.....голям си мозък-що не одиш там да си живееш...!!!!
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоз Джихад не ви ли прилича на Барозу на млади години?
43
1
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Това е част от истината. САЩ и Турция са пред избори, време неблагоприятно за започване на военен конфликт.Това време се използва за обработка на общественото мнение и ... други подготовки.
42
3
 
9
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Ходи им помогни или си отдел ционистка пропаганда.
41
9
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Нямам никакви съмнения относно подготовката на Израел. Затегнаха собствената си въздушна отбрана, включиха две нови батареи Железен купол в централен Израел. Както е известно те са с ефективност над 90% срещу ракети със среден и малък достъп, както срещу ракети град така и слещу тежки минохвъргачки. Имат отлична система Ароу срещу ракети с далечен обсег и балистични ракети. Друго което направиха е още две нови свръхмодерни германски подводници Долфин с по 16 установки за ракети със среден и далечен обсег, а също и крилати ракети. Освен това в Гърция с гръцките С300 отиграха защитата срещу руската ПВО С300 която е пенкилер система срещу всякакви ракети и самолети и сега с електронно заглушаване отклоняват ракетите и. Друго което направиха е да отремонтират старите и да построят нови скривалища във всички по големи селища на страната. Падготвени са да посрещнат над 150000 хиляди ракети от всички страни на Израел, дори са изчислили загубите на не повече от 500 души и са се допитали до главния равин какви погребения следва да се направят за тези неминуеми жертви. Но въпреки това твърдя, че не могат да се справят самостоятелно за по малко от 72 часа с иранската ПВО.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там където една малка част разполагат с пари и живеят охолно а народа мизерства последиците са едни и същи
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аууу Израел щял да атакува България щото имало терористични групи . Ще си набелязва обекти и...бум
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма част от народа в днешна Сирия е с европейски корени. Така е и в Йордания, Ливан и Израел. Нищо, че говорят на арабски и се пишат араби. Вярно е, че има и черни, *** и по така, жълтички но повечето са светли и доста са и синеоки. Няколко стотин годин в тоя район са командвали европейци-кръстоносци. Преди тях византиици също европейци, а преди това римляни също европейци. Последи господари са британците а преди тях турците, *** елемент е доста малко. Израел са си европейци на вид
37
3
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
А какво общо видя между ционоталмудизъм и християнство,още повече,че сирийските християни подкрепят правителството,което ги защитава,а радикални терористи гонят християните от врата на врата.
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази година ще има война, но на евреите вече не им се мре заради скапани каузи. Арабите не искат държавата Израел. Тя им пречи. Стои на пътя между арабския свят и християнския в Европа
35
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо! НАТО! Намерихте ли опасните оръжия на Саддам или само под кревата му още не сте търсили:) Само съсипвате живота на хората по света! Където е минало НАТО след това жертвите се удвояват!