Сирия ще използва химическо оръжие при чужда агресия

Генералите ще решат кога и как ще се използва
Обновена: 23 юли 2012 18:43 | 23 юли 2012 18:42, Елка Василева
63
Сирия ще използва химическо оръжие при чужда агресия
Джихад Макдиси. Снимка: Reuters

Сирия ще използва химическите си оръжия само в случай на чуждестранна агресия, заяви говорителят на сирийското външно министерство Джихад Макдиси, цитиран от световните агенции.

"Никакво химическо или неконвенционално оръжие няма да се използва срещу собствените ни граждани. Тези оръжия ще се използват само в случай на чуждестранна агресия. Те никога няма да се използват срещу нашите граждани, както и да се развие кризата", заяви Макдиси на пресконференция в Дамаск.

"Тези оръжия са складирани и охранявани под надзора на въоръжените сили и ще се използват само ако Сирия бъде изправена пред външна агресия", повтори говорителят.

"Генералите ще решат кога и как ще се използват тези оръжия", уточни Макдиси.

Белият дом неотдавна предупреди Дамаск, че на режима на Башар Асад ще бъде потърсена отговорност, ако не гарантира сигурността на сирийския арсенал от химически оръжия, посочва БТА.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там където има евреи има и проблеми.
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел има нужда от съюзник като Русия, Руснаците дърпат конците в разбунтувания арабски свят,Крайната сметка е - Войната е между Америка и Русия. И американци и руснаци търсят да си пробутат старото оръжие на изтока
32
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сирия ще използва химическо оръжие при чужда агресия Това не е ново. садам като разбра че американците влизат в Ирак прехвърли оръжието в Сирия. Сега ако натиснат Сирия ще го прехвърлят в Ливан. *** работа.
31
2
 
26
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Хайде сега, старата песен на нов глас! Нали така говореха и за Ирак: Саддам имал под ръка химическо оръжие, едва ли не и атомни бомби имал в резерв. Накрая се оказа ,че няма нищо в тази страна, освен много нефт. И с Либия стана същото: Кадафи бил тиранин, либийските войски имали химическо оръжие. Втурнаха се американци, англичани, французи, италианци, превзеха страната и ... поделиха нефта. Сега дългият черен пръст на Обама се впери в Сирия и ролята на палач ще изиграе Израел. Чакайте, кой въоръжи тези бойци от сирийската народна свободна армия и формира от тях военни подразделения? Кой ръководи техните действия? Да не стане като в Либия: командосите на горепосочените държави водеха военните действия , а зад тях тичаха неколкостотин въстаници и стреляха с калашницинте пред журналистите, които пък се правеха, че им вярват,че именно те воюват с правителствените войски. А ние пък все се бутаме където не ни е работа и накрая не в Кипър, Франция, ВБр, Италия гърмят бомби, а в Бургас
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма страшно! Сега демокрацията от американски тип ще им донесе убийства в стил "Батман", отпреди няколко дни!
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много наивни и глупави твърдения на участниците във форума. Желаещите за нападение над Иран и то възможно най-скоро са Израел, Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар. Този който ги възпира за сега е Барак Обама, който се страхува, че атака точно преди изборите през ноември в САЩ ще му донесе негативи. Иначе поводи за тази война изобщо не са им нужни, нито им трябва овладяването на Сирия, нито им трябват атентати . В началото на миналата седмица иранския парламент гласува решение за блокада на Ормузкия пролив заповедта за което трябва да бъде дадена от аятолаха. От друга страна Обама нееднократно е заявявал, че всеки опит за блокада на пролива от Иран ще означава война със САЩ. При така стеклите се обстоятелства най лесния начин за предизвикване на конфликт с Иран би било поставянето на няколко мини в Ормузкия проток и при първия пострадал от мина кораб войната ще бъде факт. Смехотворни са умствените упражнения на тема повод за войната с Иран от форумците. Израел не желае да започва самостоятелно бомбандировки на иранските ядрени инсталации защото няма достатъчно капацитет да се справи бързо с иранското ПВО, което е от решаващо значение за ефективността на въздушните удари върху ядрените заводи.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Симпатяга ама тоя Джихад на вид мяза на европеец.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Асад! Поне се показвате като мъже, а не като онези путьовц*, дето на 11.09 се криеха по подземията, защото са много силни! Сирийците тепърва ще плачат от американската "демокрация" и "западните ценности"!
26
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Израел, да живее Християнският свят смърт на ислямиста Башар!
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още една съсипана държава заради имперски интереси! Толкова много кръв, убийства и страдание! Скоро света ще ръкопляска на всяко природно бедствие, отнесло поне един живот в САЩ!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом нямат атомни бомби не са интересни.Имат някаква *** газ.Ще я пуснат,ще духне вятър ще се разсее.Няма да има разрушения почти няма да има умрели.Много по-опасни са едни бомби които във въздуха се пръскат на по-малки които от своя страна се взривяват със хиляди шрапнели.Май им викат клъстър бомби.Или пък ядрените оръжия- първо удря температурата,ударната вълна,облъчването а това е само началото.После горещите частици довършват останалото.Замърсяването отделно.Тва с газта е тетър.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Симпатизирам на Асад и много ме е яд за цирка, в който го вкарват. Подозирам, че и там скоро ще има внесена "демокрация", след като се постараха да го изкарат зъл диктатор, убиващ невинните си граждани (което не е вярно!). Сценарият е все един и същ - първо медиите разясняват колко е нужно да се преборим с диктатора и накрая влиза НАТО на крилете на демокрацията...
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все повече започвам да симпатизирам на сирийското правителство! Още повече, че вече един немски вестник изнесе инфо, че голяма част от убийствата са в резултат на религиозни различия!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още една държава в която ще победи "демокрацията" и като в Египет ще изнасилват репортерките по площадите масово!
20
2
 
29
 
! Отговори
Краси преди 11 години
Фактически в момента Сирия е атакувана от терористи обучавани от САЩ,Турция,Англия чии то лагери са в Турция от където всеки ден бандитите навлизат в Сирия добре въоръжени и избиват невинни хора и целия свят гледа това безумие...............
19
0
 
7
 
! Отговори
Омо преди 11 години
В България си има химическо оръжие.. даже е имало местно производство. Въпросът е, че нз с какво ще се достави това оръжие... то трябва артилерия, а не остана..Абе молете се да не стане война или някоя катастрофа, че няма да ни се вЕрва.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
недостиг на демокрация има там трябва да се внесе
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки има право да защитава страната си така, както сметне за добре!
16
1
 
17
 
! Отговори
12 преди 11 години
То затова Либия сега всеки ден имат атентати!
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не овладеят с пехота територията на Сирия, все едно нищо не са направили. Как иначе ще сложат удобно правителство и ще нападнат Иран? Нали това е крайната цел - Иран и контрола над Азия. Така че заплахата на сирийците си е в прав текст.