Още тела са открити в Дарая недалеч от Дамаск

25 000 души са загинали от началото на конфликта в Сирия
Обновена: 27 авг 2012 15:11 | 27 авг 2012 14:20, Елка Василева
18
Още тела са открити в Дарая недалеч от Дамаск
Нови 14 тела са открити в селището Дарая край Дамаск. Снимка: Reuters

Нови 14 тела са открити в селището Дарая, на 7 км южно от Дамаск, където през последните дни загинаха стотици хора при голяма операция на войските на сирийския режим. Това предаде Франс прес, като цитира Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

14-те тела са били открити вчера в Дарая. Преди това СЦНЧП съобщи за 320 намерени тела в Дарая, чието население е предимно сунитско.

Опозицията заклейми новото ужасяващо клане на режима и качи в интернет снимки на десетки тела в джамия и в траншея, превърната в масов гроб.

Още по темата

Обвиняван редовно в кланета от началото на конфликта, режимът на президента Башар Асад оповести в декларация, разпространена от агенция САНА, че армията е прочистила Дарая от терористи наемници, извършили престъпления срещу населението.

От няколко седмици в Сирия все по-често биват откривани тела на хора, екзекутирани без съд и присъда, особено в Алепо и района на Дамаск, посочва АФП.

От началото на бунта през март 2011 г. срещу режима на Асад, прераснал в гражданска война, в Сирия са загинали 25 000 души, сочат данните на СЦНЧП, цитирани от АФП.

Над 6000 сирийци, бягащи от сраженията са преминали границата с Ливан рано тази сутрин, съобщи пред ДПА служител от ливанската гранична охрана. Контролно-пропускателният пункт Маснаа е задръстен от автобуси и коли, повечето пълни с бягащи жители на Дарая, добави служителят.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ДамаскСирияДарая
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЪПИТЕ ФРАНСЕТА НЕ СЕ ЛИ ЗАПИТВАТ ЗАЩО ТЕЗИ МАСОВИ ГРОБОВЕ СЕ ОТКРИВАТ ЧАК ТОГАВА, КОГАТО АРМИЯТА ВЪЗСТАНОВИ РЕДА В ТЕЗИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА? МНОГО Е СТРАННО КАК ТАКА УЖ АРМИЯТА ИЗБИВА ЖЕНИ И ДЕЦА, А ПОСЛЕ ВИКА МИШКИТЕ ОТ РОЙТЕРС ИЛИ ФРАНС ПРЕС ДА СНИМАТ. ХАЙДЕ НЕ НИ ВЗЕМАЙТЕ И НАС ЗА БАЛЪЦИ!!!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще дойде време и америка ще гори в огъня страшно ще бъде възмездието няма и следа да остане от нея
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
охует тая *** капиталистка каво е надробила
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано светът поумнее и се отърве от сащ и израел -сатаните
14
1
 
9
 
! Отговори
морски преди 11 години
Колко още невинни сирийци трябва да умрат, за да спрат САЩ да финансират тероризма.
13
1
 
9
 
! Отговори
inostranec преди 11 години
Съгласно изследване на Разузнавателна служба за САЩ за Близкия Изток, публикувани тези дни, държавата Израел към2025г ще престане да съществува.
12
6
 
29
 
! Отговори
Ахмадинеджад преди 11 години
Заедно ще смачкаме плъховете ,Башар ! Велика и Могъща Персия е с теб ,приятелю наш !!
11
3
 
27
 
! Отговори
Пачо преди 11 години
В Косово подобни масови гробове на сърби ги представяха за избити косовари от сърбите.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се загледах в снимкта,но сега като видях ми стана лошо. Не разбирам от политика и не знам за кй съм - за Башар ли,за САЩ ли, но знам че не трябва да умират хора.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
usa vinagi sa finansirali teroristi v svoi interes samo ne znam koi she gi zapali s jadreno orajie RUSIA,KITAI,ILI KOREA
8
1
 
19
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Ето как бунтовниците налагат нов несоциалистически строй. Това е сграда на поща, а опит за летене правят обикновени пощаджии. Единственото им прегрешение е, че са били на работа в държавната социалистическа поща:ютюб.ком/watch?v=Vy6oE8XGy-wПосле ги складират някъде и викат западната преса да снима
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето защо САЩ и арабската компания блокираха работата на наблщдателите от ООН и направиха всичко възможно да ги изгонят от Сирия. Точно наблюдателите не потвърдиха клането в г. Хула и косвено обвиниха сирийската опозиция. Те пречат да бъдат фабрикувани кланета и приписвани на Асад.До момента всички масови убийства са извършвани доказано от т.нар опозиция. Създадена и финансирана от Израел. Които са създателите на Мюсюлмански братя.
6
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на снимката до къде води демократизацията по американски
5
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При положение че армията едвам смогва да прочиства градовете от тези главорези, които Запада покрепя, и да се занимава с "масови убийства" на цивилни е най-малкото нелогично! Но явно репертоара на "бунтовниците" е към привършване щом отново започнаха да екзекутират мирни жители и да го приписват на армията. Сега остава единствено театъра с химическото оръжие и така чакания повод за война. Ние мислещите хора обаче не можем да бъдем излъгани. Ние знаем истината!
4
2
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Имаш интелект на празна войнишка манерка!Ето ги твойте приятели, дето им пречи социализма:ютюб/watch?v=eXllLIzRpwMВикай и ти "Allahu Akbar!"
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как все ги намират тея "бунтовници" тея масови гробища ?? Интересно... Иначе не казвате за 12-те хиляди сирииски християни блокирани от "бунтовнически" снайперисти, които стрелят на месо по всичко живо дето се появи в сирииския град Раблех близо до Хомс. Вече 2-ра седмица те са без храна и каквото и да е жинено важно за тях... УВИ ЗАПАДЪТ МЪЛЧИ КАКТО ВИНАГИ :D
2
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е реалноста където има социализъм особено комбиниран с ислям.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бси ужаса , може ли да поствате тия снимки, допровръща ми се