Асад призова сирийците към "война в защита на нацията"

"Ще жертваме за теб кръвта и душата си, Башар!"
6 яну 2013 15:54, Елка Василева
226
Асад призова сирийците към "война в защита на нацията"
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад призова днес към национална мобилизация във "войната за защита на нацията", определяйки бунтовниците, сражаващи се срещу него, като терористи и агенти на чуждестранни сили, с които е невъзможно да се преговаря, предаде Ройтерс.

Асад се появи в опера в Дамаск, заобиколен от ликуващи привърженици и произнесе първата си публична реч от юни миналата година, която е и първото му публично изказване след телевизионно интервю през ноември.
Президентът оповести "мирна инициатива за приключване" на 21-месечния бунт. Предложението, което включва и "помирителна конференция", но без участието на "тези, които предадоха Сирия",обаче вероятно ще бъде отхвърлено от противниците на режима.

Антиправителствените сили вече заявиха, че няма да преговарят, освен ако Асад не се оттегли.

Сирийският лидер говори уверено близо половин час пред тълпа ликуващи поддръжници, които често го прекъсваха с викове и аплодисменти. В един момент множеството вдигна юмруци с викове "Ще жертваме за теб кръвта и душата си, Башар!".

В края на речта тълпата се втурна на сцената и обкръжи президента с възгласи "Бог, Сирия и Башар са достатъчни!", докато усмихнатият Асад махаше в ръка и бе изведен от залата.

 "Сега сме във военно положение във всеки смисъл на думата. Тази война е насочена към Сирия и използва шепа сирийци и мнозина чужденци. Така че това е война за защита на нацията", каза президентът в речта си.

 "Днес ние се срещаме, а страданието е заляло сирийската земя. Няма място за радост, по улиците на страната ни няма сигурност и стабилност. Нацията е за всички и всички ние трябва да я защитим", подчерта Асад, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: СирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
TOVA ZA TOQ IMAM E SAMATA ISTINA I AZ GO 4ETOX PRIZOVAVA KAM IZNASILVANE.E GOLEMI GADOVE SA TIQ SAUDITI AMERIKANCITE ZA6TO NE NAPADANAT TIQ *** NEZEMNI NAI MRASNITE I GADNI ARABELI SA SAUDITITE.ZNA4I USA PODDARJAT TAZI TEZA ITE SA PTESTAPNICI
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целият текст е от пост 211 до 208.
137
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Саудитски имам позволи изнасилване за джихад22.12.2012Влиятелният саудитски Имам Мохамед ал-Арифи се е загрижил от липсата на земни удоволствия за "ислямските войни" които се борят в Сирия от страна на опозицията. Той отбеляза, че две години на джихадистите им липсва интимност с жена и издаде специална фетва която значително опростява сексуалните проблеми.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сунитският имам реши да вземе на заем от "еретичните шиити" така наречената практика на краткосрочни бракове ("джаваз мутаа"). Фетвата на "ал-Арифи дава възможност на ислямистите да се оженят за ограничен период от време - няколко часа, каза mignews. След това "съпрузите" се развеждат за да може жената да "ожени" за следващия страдащ "войн на пророка".
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заедно с фетвата ал-Арифи призова сирийските самотни жени и момичета да изпълняват "задължението на джихада пред войниците на исляма", което обещава да ги доведе до рая. За сключването на "краткосрочния брак" са необходими три неща: тя трябва да бъде най-малко на 14 години, тя трябва да бъде облечена според ислямските канони и "бракът" следва да бъде сключен в присъствието на свещеник.
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Критиците изтъкват, че фетвата на ал-Арифи не е нищо друго а легализиране на изнасилването на жертви на конфликта. С един замах от предградията на Дамаск, в един от приютите войнстващия сирийски военни откриха харем от 13 момичета (8 от тях сирийски) и 20 момчета, докладва postskriptum. Една от задържаните, която все още не е на 16 години, плачейки ми каза, че баща и я жертва "за джихад", защото той не може да вземе участие в бойни операции с муджахидините.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поради ограничения на броя на символите трябваше да копирам превода на два пъти в предните два коментара. Статията да се чете от горе на долу - пост 206, пост 205. Оригиналът беше на руски език, преводът е мой защото Гугъл преводача продуцира пълна безсмислица. Благодаря на пост 201 за линка, хубаво е човек да прочете малко информация за това какво правят "борците за свобода" в Сирия, защото е хубаво човек да мисли с главата си при събрана информация "за" и "против'
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Саудитски имам позволи изнасилване за джихад22.12.2012Влиятелният саудитски Имам Мохамед ал-Арифи се е загрижил от липсата на земни удоволствия за "ислямските войни" които се борят в Сирия от страна на опозицията. Той отбеляза, че две години на джихадистите им липсва интимност с жена и издаде специална фетва която значително опростява сексуалните проблеми.Сунитският имам реши да вземе на заем от "еретичните шиити" така наречената практика на краткосрочни бракове ("джаваз мутаа"). Фетвата на "ал-Арифи дава възможност на ислямистите да се оженят за ограничен период от време - няколко ч
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заедно с фетвата ал-Арифи призова сирийските самотни жени и момичета да изпълняват "задължението на джихада пред войниците на исляма", което обещава да ги доведе до рая. За сключването на "краткосрочния брак" са необходими три неща: тя трябва да бъде най-малко на 14 години, тя трябва да бъде облечена според ислямските канони и "бракът" следва да бъде сключен в присъствието на свещеник.Критиците изтъкват, че фетвата на ал-Арифи не е нищо друго а легализиране на изнасилването на жертви на конфликта. С един замах от предградията на Дамаск, в един от приютите войнстващия сирийски военни открих
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Саудитски имам позволи изнасилване за джихад22.12.2012Влиятелният саудитски Имам Мохамед ал-Арифи се е загрижил от липсата на земни удоволствия за "ислямските войни" които се борят в Сирия от страна на опозицията. Той отбеляза, че две години на джихадистите им липсва интимност с жена и издаде специална фетва която значително опростява сексуалните проблеми.Сунитският имам реши да вземе на заем от "еретичните шиити" така наречената практика на краткосрочни бракове ("джаваз мутаа"). Фетвата на
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен защо да си го е заслувил "Баяарчо" дефлориране? Защото народа му живя що-годе добре допреди година и половина? Дашаш ли си сметка какво правят "опозиционерите"? Те правчт ГЕНОЦИД срещу Сирийците. Ако предпочитая хора който режат глави пред човек избран на избори си истнински ДЕМИКРАТ
128
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До kirezaКирезчо, малоумко, нали знаеш какво е казал хан Крум - като не щеш мира, на ти секира. Твоя Башарчо го чака дефлориране с дуло на калашник. Може и с бирено шише. Това си е заслужил психопата.
127
0
 
14
 
! Отговори
kireza преди 11 години
newsland/news/detail/id/1095347/Идете на този линк и ще видите най дивашката мерзост от хиляди години насам,която и НАТО тихомълком подкрепя!!!Саудитските върховни имами азрешават на бандитите в Сирия да изнасилват непълнолетни момиченца,защото "горкичките" вече много време не топвали ония си работи във ***,от кланета нямали време да прескачат до родните си страни....Абсолютна диващина на "демократичните натовски бандитски революционери"...БИЙ ГИ АСАД,ИЗТРЕБИ ГИ ДО 9 КОЛЯНО!!!
126
1
 
14
 
! Отговори
морски преди 11 години
Бий Асад по терористите!!!
125
1
 
11
 
! Отговори
bg преди 11 години
Da si pojelaeme prez tazi godina Turcia da oplete koncite.
124
0
 
16
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
"Сега сме във военно положение във всеки смисъл на думата. Тази война е насочена към Сирия и използва шепа сирийци и мнозина ЧУЖДЕНЦИ". --------------------------------------------------Това изречение обяснява цялото положение в Сирия.
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SEA Leaksing Soon. ‎SEA | Leaks is an operation carried out by the Syrian Electronic Army to expose the countries that tried to destroy Syria. This operation included penetration of most ministrys mail systems of said nations including the Ministries of Defense and Defense Industries. The operation also included hacking of the League of Arab States mail system and the Ministries of Foreign Affairs and the Ministry of Interior, and other countries. leaks.syrian-es.org
122
0
 
18
 
! Отговори
SAA преди 11 години
Руснаците натовариха химическото оръжие на Башар, пиндосите си взеха 2-та кораба и си отидоха. Сега на уахабитските помпачи на кози им тече лотарията. Воят на Запада е със затихващи функции. Обама разкара организатора на метежа в Сирия ген. Петреъс. Английските педове имат проблем с Аржентина за Фолклендските острови и то голям. Този път ще им ги вземат. А Китай си иска парите от САЩ - онези 1млрд с лихвите отпреди 100 години. Доларът заминава в средата на месеца. A познайте сега дали Сирия пaда
121
0
 
25
 
! Отговори
BG преди 11 години
BALGARIA E NA STRANATA NA BASHAR ! TURCIA SI UMITA OT YAD....TOVA E DOBRE....
120
0
 
24
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Ще смачкаме плъховете,Башар !!