Асад призова сирийците към "война в защита на нацията"

"Ще жертваме за теб кръвта и душата си, Башар!"
6 яну 2013 15:54, Елка Василева
226
Асад призова сирийците към "война в защита на нацията"
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад призова днес към национална мобилизация във "войната за защита на нацията", определяйки бунтовниците, сражаващи се срещу него, като терористи и агенти на чуждестранни сили, с които е невъзможно да се преговаря, предаде Ройтерс.

Асад се появи в опера в Дамаск, заобиколен от ликуващи привърженици и произнесе първата си публична реч от юни миналата година, която е и първото му публично изказване след телевизионно интервю през ноември.
Президентът оповести "мирна инициатива за приключване" на 21-месечния бунт. Предложението, което включва и "помирителна конференция", но без участието на "тези, които предадоха Сирия",обаче вероятно ще бъде отхвърлено от противниците на режима.

Антиправителствените сили вече заявиха, че няма да преговарят, освен ако Асад не се оттегли.

Сирийският лидер говори уверено близо половин час пред тълпа ликуващи поддръжници, които често го прекъсваха с викове и аплодисменти. В един момент множеството вдигна юмруци с викове "Ще жертваме за теб кръвта и душата си, Башар!".

В края на речта тълпата се втурна на сцената и обкръжи президента с възгласи "Бог, Сирия и Башар са достатъчни!", докато усмихнатият Асад махаше в ръка и бе изведен от залата.

 "Сега сме във военно положение във всеки смисъл на думата. Тази война е насочена към Сирия и използва шепа сирийци и мнозина чужденци. Така че това е война за защита на нацията", каза президентът в речта си.

 "Днес ние се срещаме, а страданието е заляло сирийската земя. Няма място за радост, по улиците на страната ни няма сигурност и стабилност. Нацията е за всички и всички ние трябва да я защитим", подчерта Асад, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: СирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
28
 
! Отговори
SAA преди 11 години
GOD BLESS SYRIA AL-ASSAD!
58
1
 
29
 
! Отговори
До 93 преди 11 години
Искам силна и богата България където спокойно да гледаме децата си!
57
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2 MILIONA ALEVITI OT KLANA NA aSAD KOMANDVAT 20 MILIONA ubivat iztezavat ,tova li vi e geroya Asad
56
0
 
27
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Ако в 1989та знаехме какво ни се готви на нас, българите, и ние нямаше лесно да се дадем!Сега вече е късно-нито хора останаха, нито армия, нито оръжие.Сега ни остава да гледаме как нацията ни загива.
55
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bashar skoro shte posledva sadbata na Kadafi zabit v g..... kol
54
1
 
26
 
! Отговори
но комент преди 11 години
А кой не знае, че Горбачов е предател?За няколко милиона долара продаде Съветския съюз!
53
1
 
25
 
! Отговори
Христо преди 11 години
Истина е че Сирия води война с ислямски терористи който са финансирани и въоръжавани от други терористи-Сащ,в Сирия всеки ден загиват деца,жени,мъже мирни жители убивани от бандити,но по нашите медии не се показва истината,добре че има Руски тв. където показват репортажи от там,и как в убитите терористи намират турски паспорти и американско, английско, украинско оръжие,браво на Сирийците че все още отстояват своята свобода.
52
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ще жертваме за теб кръвта и душата си, Башар!"Евала хората не искат американска демокрация!Не че ние я искахме но ни я натресаха като за управници са само продажници!
51
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ako ne beshe Gorba4ov sega izto4niq blok shteshe da e kato v Siria,50 godini nqma da stignat za da se vazstanovi Siria
50
1
 
5
 
! Отговори
До 84 преди 11 години
Къде си виждал метал фен да слуша чалга , имаш ли завършен 5 клас, преди 10 години празнувахме редовно двайсти Април велика дата на Велик човек и биехме крадливи ***!
49
0
 
7
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Либералната чума трябва да бъде убивана с камъни където се появи!
48
2
 
38
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Момците дето обичате САЩ и баба Килъри и сте против Башар Асад вижте добре сирийските ученички на снимката. Имат униформи и косите им са вързани с панделки, както бяха някога моите съученички в България. Значи ако сирийските бунтовници съборят Башар и вземат властта тези момиченца ще бъдат увити в БУРКИ И ФЕРЕДЖЕТА, ще ги омъжват на 13-14 години против волята им а училището просто ще го забравят. Сирия от светска страна ще стане ШЕРИАТСКА БЪРЛОГА като Афганистан. Дано имате мозъчец да разберете!
47
1
 
14
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
GORBA4OV IZOB6TO NE ZNAE6E KAKVO DA PRAVI I PRODADE STROQ NAI -MRAZENIQ V RUSIQ 4OVEK.NAISTINA AKO BE6E PUTIN 6TE6E DA SPE4ELI STUDENATA VOINA.USA SEGA SAMI SE POGUBIXA S FINASOVATA KRIZA MRASNI LAKOMNIVI SAMI 6TE ZAGINAT
46
0
 
39
 
! Отговори
NATo преди 11 години
NATo National terrorist organisationБашар е смел мъж и държавник не като половината *** на ЕУ които дават на евреите и САЩ да ги ***. Убий всички терористи пратени от САЩ и НАТО , Смърт за тях .
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горките САЩ такива тежки тумори имат ,че пророчеството за черния президент и края си е вече изпълнено.Агония и страдание.
44
0
 
31
 
! Отговори
чичо Сам преди 11 години
До анонимния *** 24: Ако тогава в Москва имаше такъв като Путин, на твоите приятелчета хамериканците и през ум нямаше да им мине да разбиват Източно Европейския блок. Поклон на такива като него и Милошевич
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64-ти, ти определено си ненормален, Не се чуди що хората ти слагат минуси..
42
14
 
0
 
! Отговори
до статистик преди 11 години
Глад имаше - ако не се пребориш на опашката, оставаха само едни гнусни сухари = глад.
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук един почитател на разлагащите се американци води спор, наричайки другите: ***, ***, ***!!!Боже, прибери си вересиите!
40
1
 
28
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
По-точно сащ и изсраел! Башаре,довършвай ционистките терористи и да се миряса!