Сирия ще се защити, ще сме победители, убеден е Асад

В Дамаск разчистват бомбоубежищата и се запасяват с хранителни стоки
Обновена: 29 авг 2013 19:39 | 29 авг 2013 19:33,
203
Сирия ще се защити, ще сме победители, убеден е Асад
Башар Асад. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад обяви, че страната му ще се защитава от евентуална агресия и ще излезе победител, съобщи Ройтерс.

"Заплахите от пряка агресия срещу Сирия само ще увеличат нашата обвързаност с дълбоко вкоренените ни принципи и независимата воля на нашия народ. Сирия ще се защитава от каквато и да е агресия", заяви Асад пред делегация от йеменски политици, цитиран от държавната телевизия в Дамаск.

Още по темата
Той се зарече, че Сирия ще излезе като победител от евентуална конфронтация със САЩ и техните съюзници.

"От началото на кризата ние чакаме да се разкрие нашият истински враг. Това е историческо противопоставяне, от което ние ще излезем като победители", убеден е Асад.

Междувременно жителите на сирийската столица се запасяват с хранителни стоки, готвейки се за евентуална извънредна ситуация, която може да възникне след западни удари, съобщи ИТАР-ТАСС. Сирийският премиер  Уаел ал Халки заяви, че правителство "е мобилизирало всички ресурси, за да осигури населението с хранителни стоки, лекарства и стоки от първа необходимост в случай на възникване на извънредна ситуация". Халки съобщи, че всички държавни служби, отговарящи за снабдяване на населението, работят в извънреден режим. Взехме мерки, за да предотвратим недостиг на продукти и да избегнем затруднения, "на което разчитат враговете ни", каза той.

Доброволци са снабдили с всичко необходимо бомбоубежища, разчистени са боклуците от мазетата, разказва цитиран от агенцията сирийски лекар, учил в Русия.

В армейските бази в околностите на Дамаск се извършва частична предислокация на личния състав и бойната техника.

Около ключови ведомства и партийни офиси пък са поставени допълнителни бетонни заграждения.

Тази сутрин в някои от централните квартали на Дамаск даже е бил изпробван сигнал за въздушна тревога, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
21
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Началото на 20век в Русия, малки, но многобройни въоражени групи атакуваха държавата,свалиха и убиха царя и построиха комунизма = болшевишката революция.Началото на 21 век в Сирия някои вижда ли разлики ???Няма как, тъй като и в двата случая спонсорите са Уолстрийтските банкови сатанисти, масони, окултисти и зионисти.
28
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Големите хамериканци в Ирак и Афганистан им свалят "апачитата" с пушки от балканската война, Сирия има много повече от едни пушки, успех Башар.
27
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То се вижда кой милее за сирийския народ! Този, който подготвя провизии за населението или тези, които готвят бомби!
26
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мачкай Башар !Бегай да жижееш в Сирия тогава
25
7
 
37
 
! Отговори
До 23 преди 10 години
Хахаха, бил "клекнал руския лилипут". Не бяха ли Камерън и Обама, дето допреди 2 дена разправяха как щели да нанасят удари, а сега се ослушват като мишоци ? :)
24
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дръжте се Сирия, ние сме с вас!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mnogo voenni spezialisti tuka be. nai-dobre e mirno da se razre6i vyprosa za6toto nito asad nito obama 6te sa na fronta. pak bednia narod 6te go otnese kakto navsiakyde.
22
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слава на теб братко Асад - Аллах сили да ти дава в борбата със Злото.
21
22
 
13
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Смятах, че догодина Башар ще поздрави Станишев за 70 години комунизъм в БГ!Ама не се знае дотогава къде ще е Асад!
20
9
 
11
 
! Отговори
.... преди 10 години
До 19И ти със смешките :) Те потрошиха Белград вие още 100 години ще се хвалите със един свален самолет :))))) Велика, велика сърбия...Хората даже и пилота си прибраха, ей така на...заради ПВО-то на Сърбия...Кацнаха и си вземаха пилота :))
19
11
 
49
 
! Отговори
Червена Зора преди 10 години
Пожелавам успех на Асад срещу сатанистите от империята на злото , но без Русия или Китай едва ли ще издържи дълго , просто армиите на бесовете са много .
18
4
 
3
 
! Отговори
Нико преди 10 години
ДО 19:Не бе не свалиха ли В2 дето е Вуйчо Ваньо сирене с леб.
17
35
 
12
 
! Отговори
Оня преди 10 години
До първия глупакКаква авиация ве мушмурок? :) Ще го бият от 2000км разстояние. Какви авиации какви неща дрънкаш? А между другото последната информация е че Русия иска спешна среща още днес на СС на НАТО. Дали пък не е клекнал руският лилипут?
16
8
 
30
 
! Отговори
единствените преди 10 години
Предлагам сърбите да осигурят противовъздушната отбрана на Сирия. Все пак те са единствените, които успяха да свалят през 1999 много невидимия американски бомбардировач F-117.
15
2
 
25
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Пълни лъжи са приказките за използването на хим. оръжие от Асад, гринговците просто си търсят повод да изтрелят "Томахавките" и да покажат, кой все още е свет. полицай. Асад не разполага с модерната версия на С-300, а именно С-300 ПМУ2 Фаворит, да не говорим за С-400 "Триумф". "Панцирь", "Тор" и "Бук" са ЗРК-та с малък и среден обсег на действие и са ефикасни срещу летящи на малка височина бомбандировачи, така че най-добре е да укрие техниката си в първия етап - действието на КР-ти.
14
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се стигне до война с масонските ***, това ще е връх на тиранията и заблудата на човечеството!Асад е мой колега, доктор е човекът, и му пожелавам успех в борбата с въоражените финансови ***!
13
2
 
60
 
! Отговори
крилати ракети преди 10 години
Знаете ли, че Обама е изстрелял повече крилати ракети, отколкото всички останали лауреати на Нобелова награда за мир, взети заедно?
12
48
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Този филм с победата на тиранина сме го гледали , първо Милошевич се тупаше в гърдите ща е сърбин все е юнак а свърши в затвора , после Садам се перчеше а висна на бесилото , преди 3 години Кадафи също се печеше на целия свят а го застреляха като куче , Асад можеше да се спаси преди 2 години но се подведе по руската подръжка и сега и него го чака същата съдба , съдбата на тирана
11
9
 
58
 
! Отговори
Нобеловата награда преди 10 години
Обамата трябва веднага да върне Нобеловата награда за мир. Защото той е същият убиец в Ирак, Пакистан, Афганистан и Либия, както и предшествениците му. Нали обеща да изтегли войската от Ирак и Афганистан? Нали обеща на закрие незаконния затвор в Гуантанамо? Само лъжи! С лъжи дойде и с лъжи ще си отиде!
10
7
 
67
 
! Отговори
Мачкай Башар ! преди 10 години
В Сирия няма нито една империалистическа военна база. Докато нашата страна навсякъде е покрита с американски бази, в Сирия няма нито една американска база.Сирия няма никакви дълговеВ Сирия петролът е народна собственост. Не е обект за експлоатация. В Сирия здравето и образованието за народа са безплатни. Целият народ, независимо от етнос и религия, има равни права да използва тези продобивки.В Сирия няма империалистически монополисти. Никакви империалистически фирми не могат да въртят търговия там. Сирия е светска държава В Сирия има местни народни организации и тези на