Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието

Ракетният крайцер "Москва" ще поеме ролята на флагман
Обновена: 4 сеп 2013 17:05 | 4 сеп 2013 16:21, Елка Василева
134
Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието
Ракетният крайцер "Москва". Снимка: архив, Reuters

Ракетният крайцер на руския черноморски флот "Москва", наричан от НАТО "убиец на самолетоносачи", вместо към първоначално планираната си дестинация в порт Минделу (Кабо Верде) се отправя към Източното Средиземноморие. Това съобщи агенция Интерфакс, като се позовава на военно-дипломатически източник в Москва.

Още по темата

Ройтерс посочва, че това става в момент, в който САЩ готвят въздушни удари по Сирия.

Очаква се крайцерът да достигне Източното Средиземноморие до десетина дни. Там той ще поеме от големия кораб за борба с подводници "Адмирал Пантелеев" ролята на флагман на оперативното съединение на руския военноморски флот в района, допълва агенция Интерфакс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
4
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До Hi-Tec KillerАми да ги запалят тия долари - американците ще отпечатат нови. Не всекиму е дадено да може да печата парите на света. Това, което сега правят китайците се правеше от Япония преди 40 години - както се вижда, Америка не бе изкупена от японците, няма да се изкупи и сега нито от китайци, нито от руснаци. И хайде стига погребвахте Америка - от 70 години насам само това правите и вие, и преди вас един с мустачки, а преди това бяха бандата болшевики-превратаджии от 1917-та. Не става!
93
5
 
5
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До Hi-Tec KillerНяма какво да се залъгваме - вижте броя на авариите в руските подводници (като почнем от жалкото им представяне в Карибската криза, когато горките се задушават вътре и са принудени да се покажат на повърхността и свършим с Курск) и ги сравнете с американските. Съмнявам се руския флот да е сравним дори с британския, какво остава до флота на САЩ. Историята го показва категорично. Русия никога не била значима морска сила.
92
3
 
3
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Той тоя убиец тръгна от Северния Атлантик още преди седмица, доколкото си спомням, и вече трябваше да е тук, обаче се разсеял накъде Кабо Верде...явно не бърза да става свидетел на побоя. Но пък ако имат някаква договорка, може да го изчакат, преди да почнат.
91
7
 
9
 
! Отговори
Hi-Tec Killer преди 10 години
До Претория - ЮАРАко Руснаците и Китайците изкарат на площада половината долари и ги запалят - американците няма да имат пари да заредят AIR FORCE 1 за да избяга Обама :)
90
6
 
7
 
! Отговори
Hi-Tec Killer преди 10 години
До Претория - ЮАРАз искам да ти посоча - подводници клас " Тайфун " . от 60 години хамериканците не могат да измислят аналог и ги е страх ама...... опитаха се да откраднат данни от "КУРСК" ама нещо не успяха .
89
5
 
4
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До явеяв До някъде правилно, но руските двигатели са от седемдесетте години на миналия век, та защо НАСА работи със толкова дърта технология?
88
4
 
30
 
! Отговори
явеяв преди 10 години
Не съм русофил, но като че ли знанията на децата в този сайт се основават на някви коментари по форуми и сайтове вместо в/у учебници и книги. Чета че технологията на Русия била 50 години назад, знаете ли че всички спътници и совалки на Щатите се изстрелват с руски двигатели и гориво купени чрез договор м/у НАСА и Русия. И двете страни са равносилни технологични просто всяка е по-напред в даден сегмент на оружия, технологии....
87
38
 
11
 
! Отговори
Влади-Миp преди 10 години
От какъв зов Путин харчи грешни пари да разхожда това корито и да става за посмешище, не е ясно. Ходи да се мотае в краката на хората, когато се опитват да свършат сериозна работа.
86
12
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Другите са американците, защото те могат да си напечатат колкото си искаш долари, а ги плаща целия свят("международната общност")
85
12
 
6
 
! Отговори
MMMMMM преди 10 години
Едни от тези които имат най-голяма сметка от война в Сирия, са руснаците! Цената на петрола ще скочи.
84
2
 
13
 
! Отговори
ТоранагаСама преди 10 години
Айдее, уйде "Саратога" у ряката.
83
2
 
24
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието"Колкото и иронично и подигравателно да звучи, наистина е "убиец на самолетоносачи".Първо корабът е флагман, второ корабът е гвардейски, трето(най-важно) корабът се казва "Москва" и не се знае точно кои от тия 16 тръби съдържат 350 Килотона(15 Хирошими). А истинските убийци плават под него.
82
6
 
35
 
! Отговори
Spas преди 10 години
Ало, Претория, ти мериш ли си редовно температурата? Няма по-голям майтапчия от теб! Голям си веселяк. Единствен шанс за човечеството при ядрена война имат руснаците! Само там някъде, може да остане в горите Телелейски, живо същество!! Ядреният потенциал само на едната от двете супер сили е достатъчен да разцепи земята на стотици парчета!!! Каква Америка какви 5 лева???? Руснаците само да си самовзривят потенциала и я НЯМА ЗЕМЯТА!!!! БЕЗ ДА НАСОЧВАТ РАКЕТИ КЪМ САЩ!!!! Мери си и кръвното! ???????
81
6
 
12
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Сигурно хамериканците вече са се одрискали от страх...Идат руснаците..."Нищо чудно?!? Имаше такива случаи, когато руснаците посещаваха родното място на Сталин-Грузия(Джорджия, който по случайност е И щат в северна Сомалия ), ако не ме лъже паметта имаше и един министър през шейседте......, а и (пояснение)-не са се одрискали, ами просто скачат през близкия прозорец;-))
80
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
комици 2 *** руснаците се спасиха с зимата ама този век на технологги 6е гризнат дървото
79
8
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието"пп Има още и 6(шест) БДК-та заредени с памперси за 6-ти флот;-))пп "Пияните" руснаци, май този път са замислили, не да ги убиват самолетоносачите, ами направо да си ги абордират.(като гледам записа от 12.02.1988)Всичко е възможно;-))
78
6
 
18
 
! Отговори
случайно така, леко преди 10 години
Атомный подводный ракетоносец Юрий Долгорукий заступил на службу-3 сентября в 16.00 стратегический атомный подводный ракетоносец Юрий Долгорукий, головной корабль проекта 995 Борей, покинул завод Севмаш и убыл к месту постоянной службы на Северный флот!К-535 Юрий Долгорукий российская атомная подводная лодка стратегического назначения, относящаяся к 4-му поколению. Головной корабль проекта 955 Борей. На своем борту ракетоносец несет 16 ракет типа Р-30 (SS-NX-30) Булава.
77
3
 
25
 
! Отговори
до 63 преди 10 години
Нападне??!? Тук говорим за унищожение приятелю, не ги изтрият от пустинята няма смисъл да почват, саудитите са евреите на мюсюлманския свят, тях другите страни от арабския свят ги мразят почти колкото чифутистан....познай защо?
76
2
 
5
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
TAKA E MIURA TE DREBNITE KAMY4ETA OBRY6TAT KOLATA E KAZAL NARODYT.NADQVAM SE ZDRAVIQT RAZUM DA NADDELEE I OON I S PREGOVORI TAM DVUSTRANNI I KOLKOTO STRANI TRQBVA DA SE OPRAVI TOQ NE LEK PROBLEM.VOINATA NEE NIKAKYV IZXOD A VXOD V MNOGO PO GOLQMA SVETOVNA PORAZIQ
75
0
 
29
 
! Отговори
аз преди 10 години
Мачкай мечко и мини през нашия парламент че пак на други чакаме нйи робския народ със 100 % дървени философи