Как от убийца ставаш национална героиня в Турция

Убих го, за да запазя честта си, признава Чилем Доган
Обновена: 16 юли 2015 14:16 | 16 юли 2015 13:07,
101
Как от убийца ставаш национална героиня в Турция
Снимка: hurriyetdailynews.com

Млада туркиня се превърна в национална героиня, след като уби мъжа си. 28-годишната Чилем Доган заяви, че не изпитва разкаяние за стореното, пише "Hurriyet Daily". Тя твърди, че нейният съпруг - 33-годишният Хасан Карабулут, е я малтретирал и е имал намерение да я принуди да проституира.

"Трябва ли винаги жените да умират? Нека някой мъж също умре. Убих го, за да запазя честта си", заяви Доган. 

На 8 юли младата жена простреляла мъжа си с шест патрона. Двамата били разведени, но продължавали да живеят заедно със своята дъщеря в Адана, Южна Турция.

"Той дойде у дома сутринта, поспа малко и след това ме накара да приготвя багажа си. Попитах защо. Каза ми, че ще ходим до Анталия и ще стана проститутка", разказва жената пред полицията.

"Когато му опонирах, започна да ме бие. Той ме бутна на леглото и пистолета под възглавницата изникна в ума ми. Взех го и го застрелях няколко пъти. После взех дъщеря си и напуснах къщата", разказва още Чилем.

Докато вървеше към съда, младата туркиня носеше тениска с надпис: "Скъпо минало, благодаря ти за уроците. Мило бъдеще, готова съм!".

Турските феминистки подкрепиха Доган в социалните медии и я определиха като герой в борбата срещу домашното насилие и убийството на жени. Статистиката сочи, че повече от 100 жени са убити от мъжете си в Турция от януари насам тази година.

Това далеч не е първият случай, при който жена в Турция взима съдбата си в свои ръце. През 2012 година 26-годишната Невин Йълдъръм обезглави мъж, който в продължение на осем месеца я е изнасилвал. От СиЕнЕн разказват, че тя дори забременяла от него, докато един ден, вече бременна в петия месец, Невин не издържала.

Докато мъжът се катерел по стената на къщата ѝ, тя грабнала пушката на своя свекър и го застреляла няколко пъти, след което го обезглавила. След това излязла на центъра на селото, в което живеела и заявила пред стъписаните свидетели ''Ето я главата на мъжа, който оскверни честта ми!''.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
diva anadolshtina.
63
2
 
5
 
! Отговори
пич преди 8 години
Типичен балкански синдром.Вземайте властта в ръце си, мили Дами.
62
3
 
8
 
! Отговори
Lachezar преди 8 години
Каквото повикало такова се обадило! Трябва да я освободят от отговорност немедленно!! Всички помтенни хора трябва да застанат на нейна страна.
61
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на тези ханъмки!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 71 samo po selata za golemite gradove sa po i ot bg
59
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не туркиня а кюрдкиня , има разлика , от кога Ромите в България са Българи християни
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е заклан
57
6
 
19
 
! Отговори
До 75 преди 8 години
За каква чест и морал на туркините говориш , като от началото на годината са убити над 100 жени от мъжете си , по подобни причини . Значи нещо не е наред с морала на туркините. Или нещо не е наред с морала на турците щом така безжалостно тормозят и избиват жените си?
56
7
 
22
 
! Отговори
Т. ПАНАРОВ преди 8 години
Сега дават турски сериал пак. Какъв контраст между филма и действителността. Хахахаха.
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЪРВО Е ТРЯБВАЛО ДА ГО КАСТРИРА
54
3
 
12
 
! Отговори
Т. ПАНАРОВ преди 8 години
Да им имам националните герои аз!
53
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По чест и морал българките могат само да завиждат на туркините. Те и без това дурго освен да завиждат и да си лягат с вски втори не могат.
52
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свещения Коран е предаден първо на Арабските,езически племена......за да приемат Аллах като единствен Господ на Земята и Вселената
51
7
 
12
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
не бъркай Турция с Исляма....според мен Турците се правят на Мюсулмани фиктивно.......но не са го приели истински,в душата си....
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но полицайките са много хубави
49
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свещения Коран е предаден на пророка Мохамед от архангел Гавраил в по-голямата си част.....а една част от него е предадена лично от Бог,Аллах.....това е Свята книга,това са словата на Бог,Аллах,това е Неговото последно Откровение към Света преди Съдния ден(Апокалипсиса)..........това,че някой тълкува погрешно или умишлено словата На Бог,Аллах..... за да оправдае своите действия несъвместими и напълно изключващи Словото на Бог, Аллах в Корана.....то той,или те ще ги гори огъня в ада
48
3
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
До АнонименДа не би да говориш за християнството?!?!
47
6
 
23
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
ОТ КОМЕНТАРИТЕ НА ПОЗНАВАЩИТЕ ЖИВОТА В ТУРЦИЯ,ОСНОВАН НА ПРАВИЛАТА В КОРАНА,КАКВО НАУЧАВАМЕ?МЪЖЪТ И ЖЕНАТА СА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА ОТ ДВА РАЗЛИЧНИ ПОЛА И КАКВО МУ Е ДОБРОТО НА РЕЛИГИЯТА,ЩОМ НАСАЖДА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖЕНАТА ПО-ЛОШО ОТ ТОВА КЪМ ЖИВОТНИТЕ.И МЪЖЪТ И ЖЕНАТА ИМАТ ГЛАВА,КАТО ЧЕСТО ТАЗИ НА ЖЕНАТА Е ПО-УМНА И КАКВО....Е ТУРЦИЯ ВМЕСТО ДА ЦИВИЛИЗОВА ЗАКОНИТЕ И НРАВИТЕ СИ КАКВО ПРАВИ?-СТРОИ ПОВЕЧЕ ДЖАМИИ И НАБЛЯГА НА РЕЛИГИЯТА,А ИНАЧЕ ВСИЧКИ ПОЛЗВАТ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ:ТЕЛЕФОНИ,ТЕЛЕВИЗИЯ,ИНТЕРНЕТ...
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КОСТАС ЛИНКЕНе се заяждам, но изказването е меко казано смешно,пък и от къде пари за керосин, нали уж нищо не остана, някой лъже яко...
45
20
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
До Ястреб Велики"Типичен пример е един пичага, убил дете и обрал пощенска кола, впоследствие обесен за тези си деяния, но в момента е българският баш национален герой!"Да. Прав си за Левски. Всичко това е напълно вярно. Нашата история те подкрепя напълно.