Джон Кери твърд - Русия да спира с подкрепата за Асад

Иран също, иначе САЩ щели да бъдат принудени да вземат мерки
6 дек 2015 07:30,
507
Джон Кери твърд - Русия да спира с подкрепата за Асад
Снимка: архив Reuters

Съединените щати ще бъдат принудени да приемат твърди решения, ако Руската федерация и Иран продължат да подкрепят президента на Сирия Башар Асад, заяви американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че ако Русия и Иран позволят на Асад да провали процеса и не се извърши политически преход в Сирия, "то нашият избор на варианти ще бъде намален и ще ни се наложи да приемем някои твърди решения".

Кери подчерта, че САЩ не могат да позволят тази ситуация в Сирия да продължава. "Това представлява заплаха за сигурността на Съединените щати и всички европейски страни".

Той добави, че за Европа заплахата не е само от естеството на "това, което се случи в Париж", но и това, че "тази миграция може да промени европейската политика веднъж завинаги".

Американският държавен секретар изрази увереност, че "Русия разбира, а Иран започва да разбира", че президентът Башар Асад не може да остане на власт, пише БТА.

Кери съобщи вчера, че нов кръг от преговорите за уреждането на сирийския конфликт в рамките на виенския процес ще се състои този месец в Ню Йорк. Той каза, че сирийската опозиция вече е избрала участниците в делегацията за преговорите и е готова да седне на масата заедно с Русия и Иран.

"Целта на този преход е създаването на надеждно инклузивно правителство в продължение на шест месеца. Този процес ще включва също изработването на нова конституция и изборни механизми под международно наблюдение в продължение на 18 месеца", посочи още Кери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
гарванът е семейство лешояди :)
276
0
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
джон кирливия по цял ден трябва да духа супата и дано мъ се набие в тиквата малко разум.
275
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 425Това не е човек ,това е рептил.
274
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На запад от берлин разруха след 1945 г нямаше но на изток където светът беше попаднал под сянката на съветския комунизъм времето спря народите затънаха в лъжа ,бедност ,интриги ,страх ,мизерия.нихилизъм ,простащина ,нестабилност и демагогия и всичко благодарение на другарите от ссср . Същототе тия сега другари тръгнали да ми обясняват за лошата америка. Другарю аз на лъжци като теб никога не съм и няма да повярвам . Комунуста не е човек ти същото
273
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е кал нема да продават дрога та нали са волен альошата са се бори със дрогата. Е толко сте жалки тва атакиските *** . Че оставам без думи
272
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително противен човек на снимката. Наглец.
271
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На другарите атакист които учудващо бързо се активизират неделя след като свърши зомби шоуто не делник . Скъпи другари диктаторите за това са диктатори защото не се избират камили пък да бъдат преизбирани . И после скъпи *** другари хората не са елементи ,елементи има в таблицата на менделеев и в телевизорите . А и в терминологията на българската ръзбойническа комунистиче ска партия . А и да още чакам факти и доказателства ,помолете кремъл бъдете активни
270
3
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
за какво се тревожите така ли иначе ще умрете ... защото сте последната дупка на кавала ...имале значение дали к.ра на Путин или на НАТО..най.добре се молете поне да сте за рая ... поздрави от най-красивия град на Близкия Изток Истанбул ,и често добре ми плащат за рекламата на града :)
269
0
 
5
 
! Отговори
до 414 преди 8 години
Ибягалите според теб аз ги виждам всяка вечер когато се прибирам от работа. Окупирали са всички подлези на грипи от по 4, 5 човека и продават дрога. От там са избягали 90% криминални елементи и терористи.
268
0
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До 420**** = чал.мите - любим атрибут на българското население по тези земи само до преди няма и 140 години
267
4
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До Анонимен 412А вие скоро ще разберете, че е врема пак да слагате ***, щото всичко хубаво си има край. Айде, до след още 500 години, ако руснаците за толкова успеят да забравят какви сте дри.шни по тия земи!
266
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
КОЙТО ПОТДЪРЖА САЩ,ФАЩ И НАТО Е ТЕРОРИСТ ГЛУПЦИ.....РАЗКРИХА ИМ СЕ ДАЛАВЕРИТЕ НА *** ТУРСКИ И ЗАЕДНО СЪС ТОВА И НА МРЪСНИТЕ АМЕРИКАНЦИ....КАДЕТО ИМА АМЕРИКАНЕЦ ЗНАЧИ ИМА РАЗРУХА И ТЕРОР И МНОГО КРАДЕНЕ....НАПРИМЕР ПОГЛЕДНЕТЕ БЪЛГАРИЯ АМЕРИКАНСКИТЕ МЕКЕРЕТА У КРАДОХА ВСИЧКО И ПОСЛЕ РЕВЕТЕ ***
265
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А алчните и нагли задокеански демократизатори кога ще спрат да си врат гагата по целия свят и да предизвикват анархията в която сме принудени да живеем сега.
264
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Су-то е несваляемо само когато има "Хибини" според другарите. Трябва да благодарят на американците че не им свалиха и другото Су което уж много ги уплашило и подали оставки :)
263
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците само от твърди решения разбират и турците го доказаха, предуприха един път руснаците, предупредиха втори път да не им навлизат в територията, и на третия път след десетократно предупреждение взеха че свалиха страховития бомбандировач СУ който уж беше несваляем но турците не знаеха
262
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка до 410 кой сирийски народ ? Този който се удавиха в морето или те си в ЕС ? Които избягаха от Асад , 'легинимния' президент на сирия, сирийците си рискуват живота чрез удавяне вместо да помогнат на Асад и да се бият за него , дали ще гласуват за Асад , убиеца от който са избягали ?
261
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 406 кой сирийски народ ? Този който избяга в ЕС от Асад ли ? Дали ще гласуват за него ?
260
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 406 руснаците в скоро време ще разберат че заприличва все повече и повече на Северна Корея, забраниха им да пътуват из целия свят заради путин гения на икономическото чудо и военно космическите сили, от българите му писна, скара се с турците въпреки всичките им прегръдки, скара се и с всички останали и съседни и далечни на русия страни, забрани им да ходят в ЕС и Турция, в Египет не става също, когато пуснат тока в крим там ще почиват рустаците, нали за това анексира крим ?
259
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusia samo napred snaete gi ubiizite
258
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ай сиктир бе. Кой си ти , че да казваш кой ще бъде президент и кой не. Асад е президент на Сирия и ще бъде преизбран за такъв от Сирийският народ а "умерените терористи" ще бъдат старателно ичистени от територията на Сирия.