Атаката над Сирия: Тръмп заповядал удара заради ужаса в детските очи

Асад отне живота на беззащитни граждани, заяви Тръмп
Обновена: 7 апр 2017 11:22 | 7 апр 2017 09:00,
415
Атаката над Сирия: Тръмп заповядал удара заради ужаса в детските очи
Снимка: Reuters

Президентът на Съединените американски щати, Доналд Тръмп заяви, че химическата атака в сирийската столица Идлиб го е засегнала дълбоко и е променила мисленето му за държавния глава на страната – Башар Асад, пише "Guardian".

Още по темата

Тръмп нарече "ужасяващо" и "отвратително" нападението с химическо оръжие, което отне живота на 72 души, включително 20 деца.

"Като използва смъртоносен невротоксин, Асад отне живота на беззащитни мъже, жени и деца. Много от тях умряха бавно и мъчително. Дори и милите бебета бяха жестоко убити при тази наистина варварска атака. Никое дете на Бога не трябва да изпитва такъв ужас.

Тази вечер заповядах целенасочен военен удар по военновъздушната база в Сирия, от която започна химическата атака. От жизненоважен интерес на националната сигурност на САЩ е да се предотврати и възпре разпространението и използването на смъртоносни химически оръжия.

Не може да има никакво съмнение, че Сирия е използвала забранени химически оръжия, че е нарушила задълженията си по Конвенцията за химическите оръжия, и игнорира предупрежденията на Съвета за сигурност на ООН.

Призовавам всички цивилизовани народи да се присъединят към нас, за да се опитаме да спрем убийствата и кръвопролитията в Сирия, както и да сложим край на тероризма от всички видове и разновидности", заяви президентът.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън настоя, че ударът над Хомс не представлява промяна на политиката в САЩ към Сирия, въпреки че атаката е на практика рязък завой от доскоро заявените позиции.

Междувременно руското външно министерство съобщи, че подготвя декларация за ракетните удари на САЩ срещу базата на ВВС в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

"Създаването на коалиция между Русия и САЩ за сирийската криза е под въпрос след ракетните удари на САЩ срещу базата на ВВС в Сирия", заяви председателят на комисията по външните работи в горната камара на руския парламент Константин Косачов, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Той каза, че ударите са били предназначени да "сложат печат под по-ранната присъда, че сирийският президент Башар Асад е отговорен за химическото нападение в Идлиб".

Сирийската обсерватория за човешките права съобщи, че атаката срещу военновъздушна база е отнела живота на четирима военнослужещи на Дамаск и е разрушила базата.

"Сред загиналите четирима войници и комодор", съобщиха от организацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
3
 
34
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Оказва се ,че и ТРЪМП е скапана марионетка на корпорациите и изпълнява всичко стриктно както миналите президенти !!! Те пускат тези химикали или ги дават на техни хора обучени от ЦРУ и сие ама видиш ли АСАД бил виновен и имал за цен да си удря с отрови и бомби неговите сънародници ... ЛОГИКА = 0 ! Типично по американски правят фалшива сценка на ТРАГЕДИЯ под фалшива разбирайте има загинали и ранени , но изкуствено е създаден конфликта (ситуацията) ! Де да беше жив КЕНЕДИ да им налее малко мозък !
261
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Кремъл пушат нервно в ъгъла
260
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната провокация на тези,които запалиха войната преди години, които купуваха петрола на ИДИЛ, продаваха им оръжие и ги обучаваха. По същия начин обвиниха и Ирак без доказателства, а после се оказа фалшива тревога за химическо оръжие. Колко деца изтрепахте там?
259
9
 
33
 
! Отговори
Долу империализма! преди 7 години
Точно разплакани детски очи никога няма да предизвикат състрадание у най-страшните империалисти. Лесно ми е да мразя империализма на САЩ и Великобритания. То не бе нахалство, не бе агресия, не бе империализъм.... Русия се държи МНОГО по-добре.
258
5
 
8
 
! Отговори
Бау преди 7 години
До 268Целта на атаката е била разрушаването на инфраструктура не избиването на военни. Няма да се учудя ако са били предупредени. Виновния за атаката с газа е Асад (може би?). Той трябва да бъде съден и наказан.
257
1
 
28
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 7 години
Ами Либия,Ирак,Сирия,Сърбия имат нещо общо: Скачаха срещу САЩ като си мислиха, че Русия ще ги пази.Грузия,Украйна,Чечня пък скачаха на Русия ,като си мислиха че САЩ ще ги пази...Извода че между шамари на батковци не е здравословно да се вреш.Особенно ако си с малка ракетка...Та драги ги ми сънародници зад екраните успокойте топката ,яжте пийте и си носете новите дрехи.Ние сме на кръстопът и трябва да се дистанцираме от крайни изяви.А разните ни крайни политици трябва да ги шамаросаме здраво!
256
1
 
8
 
! Отговори
ьфэ преди 7 години
Ами , хамериканци, хак ви е! да не сте ставали приятели с българите! Ние сме унищожили не една и две империи! Мухахахахаха!
255
0
 
1
 
! Отговори
ьфэ преди 7 години
До Анонимен..."До" последно...
254
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ започнаха война срещу суверенна държава поради предполагаеми (най-вероятно измислени) прегрешения, както беше с Ирак, Либия и пр. Както ще бъде със Северна Корея и други. Тази агресия се извършва от страна с претенции за демократичност и цивилизованост. Светът трябва да се обедини срещу агресора докато не е станало късно.
253
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след удара по Сирия Тръмп е имал разговор с Обама.. Последният е посочил че главната опастност е Северна Корея поради ядрения си арсенал и непредвидимостта на вожда им. Тръм бил "много впечатлен". Та става сложно.
252
1
 
20
 
! Отговори
ИНТРЕСНО преди 7 години
Откъде се е взел отровния газ, с който били уж бомбарирани мирните граждани, от самолети на АСАД? Нали тези самолети на АСАД е трябвало да се заредят с отровен газ-откъде. И защо ракетните томахавки, ударили базата на същите самолети не са предизвикали изтичане на уж складирания там отроен газ!? Дали не се повтаря историята с ОМП на Садам, които и досега не могат да се открият
251
5
 
4
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
кани цивилизованите страни... естествено няма пред вид пияници...хахахаа
250
0
 
17
 
! Отговори
Геополитика преди 7 години
Всичкото е игра на великите сили. Играят си прокси конфликти от началото на студената вохна която никога не е свършвала. САЩ си търсеха претекст да удярят сирийското правителство. Детски очички, засегнати, празни приказки, всичко е геополитика.
249
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А има ли доказателства, а не само твърдения за това? И защо след тези въздушни удари няма изтичане на отровни газове, след като се предполага, но твърди, че от тази база са излетели самолетите, които били бомбардирали и обгазили градчето? Откъде са се заредили с газ бомбардировачите, след като сега след въздушния удар на томахавките няма изтичане на отровен газ в от летището база, която е била склад за химически оръжия, някога си?
248
2
 
6
 
! Отговори
ьфэ преди 7 години
Е, утре като се снижат до кота нула някои небостъргачи отвъд океана, запомнете кой ги е почнал.
247
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като утихне малко неистовия форумен ентусиазъм от пуснатите бомби е добре да се помисли малко по трезво върху ситуацията. Не е лошо че Тръмп действа смело, той многократно заяви, че ще се бори с тероризма. Надявам се само да не се повтаря ситуацията от Ирак и наистина да е сигурно, че Асад е отговорния за химическите атаки, това обаче ние няма как да го знаем. Другия проблем от отслабването на Асад е че алтернативата е по-зле и от него. Хубаво ще го свалят ама после какво? В Ирак колко години след Садам още не могат да се освестят и няма никакви признаци това да се случи скоро.
246
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп "бил сигурен", че Асад е нападал населението с химическо оръжие. Сигурно е от същия склад, дето беше оръжието за масово поражение на Садам Хюсеин. И тогава Пауъл плака тихо и напоително за горките иракски деца, но окото не му трепна за също така горките иракски деца, дето загинаха при щатската инвазия. Тези за *** ли ни смятат? Защо Шпигел си изключи коментарните функции под съобщенията за нападението срещу Сирия? Защото знаят какво ще напишат читателите им!
245
1
 
2
 
! Отговори
АккА преди 7 години
Ако се хвалиш ,че си смъкнал Израелски самолет така става .....
244
1
 
22
 
! Отговори
Хм... преди 7 години
Попиляха Сирия, попиляха народа й. Жалко! Заради амбициите на някои "свръхчовеци", които се мислят за богопомазани, страдат всички невинни хора по света.
243
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йеее, най-накрая са открили химическите оръжия на Саддам! Не успяха да ги намерят в Ирак през 2003-та, но ето къде ги били скрили подлите иракчани. Е, не е съвсем сигурно, че и в Сирия ги има, но за да запазим демокрацията и националните си интереси (особено тях), ние сме длъжни да действаме (па макар и в разрез с ООН, Нато и т.н.)! Да направим Америка отново велика! Йеее!