Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ

Пентагонът не потвърждава да е замесен в атаката над Тайфур
9 апр 2018 08:00,
302
Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ
Снимка: БTA

Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната. Агенция САНА подозира, че става дума за атака от страна на САЩ, съобщи БТА.

Американски официални лица отрекоха съобщенията за ракетен удар на САЩ по сирийско правителствено военно летище, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пентагонът знае за тези съобщения, но не потвърждава своя причастност към атаката, заяви говорителят на Пентагона Кристофър Шерууд пред кореспондент на ТАСС. Малко след това и представител на пресслужбата на Белия дом казал същото пред ТАСС.

Американското опровержение идва след съобщение на сирийската държавна телевизия, че рано тази сутрин са били чути мощни експлозии на голямото военно летище Т-4 край сирийския град Хомс.

Агенция САНА веднага изказа подозрение, че се касае за ракетен удар, нанесен от САЩ. Вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Дамаск, че "ще плати висока цена" за атаката с отровен газ срещу държания от бунтовниците град Дума недалеч от сирийската столица.

САНА съобщи още, че сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския военен персонал на летището. Агенцията твърди за "няколко убити и ранени".

Ливанския телевизионен канал "Ал Маядин", който принадлежи на шиитската групировка "Хизбула" съобщи, че насочвайки се към Сирия, ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари