Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ

Пентагонът не потвърждава да е замесен в атаката над Тайфур
9 апр 2018 08:00,
302
Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ
Снимка: БTA

Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната. Агенция САНА подозира, че става дума за атака от страна на САЩ, съобщи БТА.

Американски официални лица отрекоха съобщенията за ракетен удар на САЩ по сирийско правителствено военно летище, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пентагонът знае за тези съобщения, но не потвърждава своя причастност към атаката, заяви говорителят на Пентагона Кристофър Шерууд пред кореспондент на ТАСС. Малко след това и представител на пресслужбата на Белия дом казал същото пред ТАСС.

Американското опровержение идва след съобщение на сирийската държавна телевизия, че рано тази сутрин са били чути мощни експлозии на голямото военно летище Т-4 край сирийския град Хомс.

Агенция САНА веднага изказа подозрение, че се касае за ракетен удар, нанесен от САЩ. Вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Дамаск, че "ще плати висока цена" за атаката с отровен газ срещу държания от бунтовниците град Дума недалеч от сирийската столица.

САНА съобщи още, че сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския военен персонал на летището. Агенцията твърди за "няколко убити и ранени".

Ливанския телевизионен канал "Ал Маядин", който принадлежи на шиитската групировка "Хизбула" съобщи, че насочвайки се към Сирия, ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не приемам факта православна русияя да защитава онея таМ. Да се прегръща с мустакатии . И да напада християнски народи.Разочарованието русияя продължава след 1939 с пълна сила. До кога ?
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПаметливЗа Дераа, онзи ден слушах един израелски експерт. Той каза така - ако Русия, Иран и Сирия са достатъчно умни и не изпратят проирански сили да се бият там, то Израел въобще няма да им пречи да зачистят терористите.
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странното е, че пацифистите мълчат!Странното е, че се борим срещу домашното насилие, когато "официалното" насилие унищожава години наред един народ. Странно е да протестираш срещу бежанците, а не срещу причините, прогонили хората.Странно е да гледаш едно хипнотизирано безпомощно и безпаметно човечество...
57
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи гледах "Вечер с Вл. Соловьов", експертите коментиращи напрежението между САЩ и Русия, стигнаха до консенсус - Има само един въпрос, има ли интерес Русия с дипломатически и всякакви финтове да бави нейзбежното? Върви подготовка за война, когато една от страните счете, че е подготвена, ще удари. А винаги е много по-добре да удариш пръв.Русия явно още не е готова, защото ако беше, то британските глупости бяха чуден повод да потопят острова.
56
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
това е работа на пантагона не удрят по турските танкове в африн а удрят поасад ракетите ги изтрелват от самолетоносач в средиземно море
55
6
 
15
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 6 години
До АнонименВластта на Асад е на 100% законна,призната от ООН.Това,че САЩ не я признават си е тяхна позиция.
54
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия с никви терористи, не се бие. Нищо не е доказала. Русия винаги се бие само за себе си.С Идил се бие само САЩ и Ирак с сухопътни частни и въздушни. Тея филми, как се била русияя с Идил са повече от смешни. Февруарии рускии наемници стреляха по позиции на САЩ и последва въздушен удар с над 300 загинали . Не ни говори празни приказки русияяя.
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ, разбира се. Кой друг.Газ п.каят, че губят позиции.Отидоха сирийския нефт и тръбите.
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ставаше така както си мислеха американците Башар щеше вече да са го махнали ама това не е Ирак или Либия тука американците се оакаха яко ся не знаят какво да правят и правят грешка след грешка и затьват още повече Тромпета Борис и Мей смело могат да вьрвят в цирка
51
4
 
2
 
! Отговори
Reptile преди 6 години
С 8 ракети зареденни - толкова = 8 свалени! Там реално има едно ПВО което може да сваля нисколетящи ракети. Това идва да покаже, че при масовен залп ще измрем всички т.е не се еббавайте с нещо, дето не можете да го отразите!
50
3
 
16
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
След предишните удари по Шейрат да не спря настъплението на сирийската армия?Даже се ускори.Дума ще падне,американските мекерета ще фирясат.Има още един анклав и столицата е прочистена.Обаче най-интересно ще стане при офанзивата за Дераа,която е непосредствено до Израел.Там ще разберем дали е била права Баба Ванга,ха-ха!
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 86Да, на война всеки прави това което може. Русия доказа, че може да се справи с терористите, съвсем скоро ще докаже и, че САЩ нямат работа в Сирия. Можем да се хванем на бас ако искаш.
48
2
 
10
 
! Отговори
Знаем преди 6 години
Терористите от ИД са атакували Сирииските войски,заедно с ракетните удари по базата,е в чия подкрепа са тези удари?!
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ракети се изгубиха пак по време на полета ???
46
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 83Там няма законна власт вече. Има гражданска война. Всяка страна може да получи помощ. Ако САЩ няма работа там и Русия няма. Няма такова при война аз мога, а ти не :))
45
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главния терорист в сирия е Америка тя се намира там незаконно без покана от Башар и ООН
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ се готвеха да ударят Дамаск. Русия ги предупреди, че там има руски граждани и ще ги защити сваляйки американските ракети и удряйки носителите им. Сега САЩ удариха летище където няма руснаци и вероятно няма да има военен отговор. Но Русия ще предупреди, че при нова атака срещу съюзна Сирия, ще последва отговор.Така поетапно се нагнетява напрежението. Накрая обаче ще ескалира, на практика вероятността за световна война нараства с всеки ден. 1-5 години и ще има голямо бум.
43
4
 
16
 
! Отговори
Нама пощада преди 6 години
САА е обкражила и избива терористите около град Дума,явно има западни воени там който не могат да се изтеглат....и заа това е всичко това...
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Времето идва другри когато в Сирия янки ще бьдат унищожени от Искандер ще ги пишат за терористи с американски паспорти
41
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме че в Сирия е позиционирана безаналоговата С 400, Панци, манцир и незнам си какво. Язък за транспортните разходи 😁