Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ

Пентагонът не потвърждава да е замесен в атаката над Тайфур
9 апр 2018 08:00,
302
Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ
Снимка: БTA

Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната. Агенция САНА подозира, че става дума за атака от страна на САЩ, съобщи БТА.

Американски официални лица отрекоха съобщенията за ракетен удар на САЩ по сирийско правителствено военно летище, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пентагонът знае за тези съобщения, но не потвърждава своя причастност към атаката, заяви говорителят на Пентагона Кристофър Шерууд пред кореспондент на ТАСС. Малко след това и представител на пресслужбата на Белия дом казал същото пред ТАСС.

Американското опровержение идва след съобщение на сирийската държавна телевизия, че рано тази сутрин са били чути мощни експлозии на голямото военно летище Т-4 край сирийския град Хомс.

Агенция САНА веднага изказа подозрение, че се касае за ракетен удар, нанесен от САЩ. Вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Дамаск, че "ще плати висока цена" за атаката с отровен газ срещу държания от бунтовниците град Дума недалеч от сирийската столица.

САНА съобщи още, че сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския военен персонал на летището. Агенцията твърди за "няколко убити и ранени".

Ливанския телевизионен канал "Ал Маядин", който принадлежи на шиитската групировка "Хизбула" съобщи, че насочвайки се към Сирия, ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
16
 
! Отговори
Фашисти преди 6 години
Това си е обикновен фашизъм,да атакуваш армията която се бие за своята държава с терористите..
79
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До СТРАНДЖАТА 120СтранджаРакетите къде удариха? От къде минаха?Ракетите удариха Т-4 Авиобазата по средата на СирияОт къде минаха ракетите - между Ливан и Израел това е извън зоната на отговорност на С-300/400 на РФ и извън зоната на Сирийската ПВО защитаваща ДамаскЗа твое сведение няма нито една страна в света която има ПВО покриваща цялата площ на страната - особенно ако става дума за Крилати ракети. Защитават се отделни обекти.
78
5
 
8
 
! Отговори
СВЕТОВНАТА БАНКА преди 6 години
ОЩЕ 3-4 ДЪРЖАВИЧКИ ЩЕ УНИЩОЖИМ И ЩЕ ИМА И МВФ И СВЕТОВНА БАНКА ЗЛАТОТО ЩЕ ГО СЪХРАНЯВАМЕ В ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ НАЛОЖИМ ПОСЛЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ И НАВСЯКЪДЕ МИР И РАДОСТ И ХУБАВА ДЕМОКРАТИЧНА БЕДНОСТ КАТО В БЪЛГАРИЯ УКРАЙНА .....
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега в освободените от правителствената армия територии те вече се връщат обратно....Къде ги видя тези завръщащи се бежанци? Виждал ли си какво представляват "освободените" от асадистите територии? Купчини камъни и бетон.
76
4
 
11
 
! Отговори
мачкай говедарите преди 6 години
"...и е свалила осем ракети..." - нормално! Краварските бездарници са добри само на кино!
75
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където е била Русия виждаме кво остава - Украйна най-бедната в Европа . Източния блок 50 години след Европа. Куба карат още москвича. Сирия режим който не търпи протести и искания и т.н.Асад махай се и остави земята на законните им притежатели - Народа на Сирия.
74
6
 
15
 
! Отговори
ДО 119 преди 6 години
А КАКВО ПРАВЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ В СИРИЯ НОСЯТ МИР????РУСИЯ Е ПО ПРИЗИВ НА СИРИЙСКИЯ НАРОД В СИРИЯ А САЩ КАКВО ПРАВЯТ ТАМ ДЕМОКРАДЧЕ?????
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже ги е страх да си признаят, че са стреляли ;)))
72
14
 
3
 
! Отговори
дт преди 6 години
бе, наивници, пентагона ако удари няма да остане кой да брои ракетите и убитите!
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един от североистока: Какви кримски войни извади тук и какво общо имат с темата. И си оправи правописа, та да не се излагаш. Изток се пише със "З".До "Аман от такъв закон": Ислямска държава прогони сирийците. А сега в освободените от правителствената армия територии те вече се връщат обратно. Ако не беше подкрепата на Русия и досега джихадистите щяха да дерибействат там. Дори западните медии го признават.
70
11
 
5
 
! Отговори
повече трябва! преди 6 години
Който и да го е направил този обстрел по кpaтyнaтa на Асад, добра работа е свършил!
69
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Руските валенки трева не никне.
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се удрят САЩ и Русия печели....Ердоган.
67
6
 
14
 
! Отговори
сащ=тероризъм преди 6 години
А сега ще има ли международно разследване срещу терористите от САЩ???Или Владимир да натисне червеното копче и да избави света от терорист номер1 - сащ!
66
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ognyanzКюрдите са нежелани като независим субект и в Сирия и в Турция и в Ирак и в ИранСори
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете снимката! Много ми хареса думата "лобут". Само че лобутът ще го ядем всички ние, а няколко човека ще прибират 2/3 от световното богатство. Пак погледнете снимката!Да виждате повод за радост?
64
10
 
8
 
! Отговори
един от североистока преди 6 години
За мен тази война в Сирия е като машина на времето.Сега виждаме как Русия ни е "освобождавала".Особено североисточна България още пази спомените от Кримските войни, а и после ...Когато вместо турските махали е обстрелвала българските.
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударили са дедовия ,ако имаше наистина такова нещо краварите щяха да въртят кадри 24 часа по зомбикутиятя.
62
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Сирия и без това вече са я разделили между Асад, Турция и кюрдите със САЩ, поне да мирясват вече и сирийците да се връщат по домовете си (или това, което е останало от тях). За нас, както и въобще за ЕС това е важно. Да спре емигрантската вълна.
61
10
 
7
 
! Отговори
Аман от такъв закон! преди 6 години
Тази "законна" власт вече прокуди четри милиона свои граждани.