Ситуацията в Сирия: Ударите няма да спрат

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно
Обновена: 16 апр 2018 06:57 | 15 апр 2018 14:00,
155


"Удари в Сирия ще продължи да има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

Още по темата

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етапр" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Наблюдаващ 107Ооооооооооо.............сега ли се сетихте??? Не щете Путин..................на ви Ердоган!!!!! Неблагодарниците ВИНАГИ това заслужават!!!!
104
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
постановка на западния тероризъм е цялата патаклама в сирия.кравари и англичани не могат да сепримирят че бяха бити като мачета в сирия и милиардите долари с които беше създадена ислямска държава отидоха на вятъра.целта беше петрол ,петрол ,петрол; но петролът пак е недостижим и краварите особено ще го ду...хат
103
25
 
6
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 6 години
Който подкрепя Русия в тази ситуация значи подкрепя Турция и нейните планове да играе ключова роля в геополитиката в близкия изток и балканите. Следващата стъпка е Турция да прокара буферна зона в Сирия и да си вземе територия ... следва Тракия след това, не го забравяйте това. Видя се вече, че империалистичните амбиции на Путин се препокриват с тези на Ердоган ... за съжаление на българите
102
0
 
19
 
! Отговори
Жалки преди 6 години
Има интервю със Сирийски доктор от спешно отделение който приема пострадалите от експлозията в Дума. Според него няма никакви симптоми на химическо заразяване. Той каза че в един момент някой тичайки в отделението започнал да вика че е химическа атака и всички се разбягват или започват да се оливат с вода и да мият децата. Според доктора обаче няма никакво основание да се мисли че е имало химическа атака. Къде са отровените ако е имало? Къде са приети, в коя болница? На тези въпроси няма отговор
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брато много палиш.Ти наистина държал ли си автомат някога в живота си? Не детски пистолет:)))))Това е отговора за нервите ти.А иначе си ясен;)Айде че почна да ставаш досаден
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99, излагаш се.Няма бомбардировки без жертви.Капитан Америка си ти:))))Много филмчета гледаш, излез на въздух да си издухаш мозъка малко.
99
1
 
4
 
! Отговори
До 101 преди 6 години
А бе oлигoфрен.Нали затова се каза няколко дена преди това и всички хора са махнати от съоръженията.Русия също си премести цялата военна техника.Атаките са кординирани.Това,че за теб успеха е да има жертви е съвсем друга тема.Аман от *** дето коментират.На такива крeтeни като тебе ,трябва да им се спира интернета ,независимо дали са американофили или русофили.
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито една жертва?!*** каква идея на бомбардировка в населени места и летища!!!Израел преди седмица убиха с 8 ракети -14 човека!Тъпотията е български чалгар с китайски компютър
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** си ти;)Кой може да каже колко жертви ще има при бомбардировка ако е истинска.Който е стрелял с автомат и мятал гранати знае че винаги е опасно.Не си виновен ти, а *** че е заспала на плажа
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е така ***.Русия и Китай срещу запада.Има разлика.В ООН Китай гласуваха с Русия.Министъра на отбраната на Китай миналата седмица в Москва заяви:Тук сме да подкрепим Русия срещу Запада.И да го чуят добре това САЩ.Отвори гугъл-и виж какво е казал китаеца. Стига дрънкахте глупости.Китай и Русия запомни го ***.
95
6
 
3
 
! Отговори
До 98 преди 6 години
Глyпaк.Това е най-тъnия коментар който съм чел.Ти въобще акъл имаш ли ? Само за такива *** като тебе ,успеха се оценява в жертви.Идеята на тези бомбардировки беше да се срутат съоръженията за химически оръжия без да има НИТО ЕДНА жертва.Може ли да си толкова *** ?
94
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте колко загинаха на автомагистрала Тракия и колко след ударите на САЩ;)Доста жалка бутафория на САЩ.
93
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терориста и диктатор Асад е подкрепян само от русия.Целия свят причислява Асад към терорирта ,само Русия и платените русофилски *** в България не го разбраха.Русия все пак е най-големия защитник на исляма и най-големия враг на модерния свят.В момента ситуацията е такава - Русия и исляма ,срещу света ,а в тази игра руските *** са обречени.
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една снимка на сирийско момиче което ТРИ ПЪТИ ГО СПАСЯВАТ ПОД РУИНИТЕ НА СГРАДА В РАЗЛИЧНИ ДРЕХИ И КРЪВ ПО ЛИЦЕТО.Виц излезе че Асад го преследва да го убие но все не успява:))).Три пъти, три различни снимки, три града.То им е едно от най използваните артистчета за пропагандата.
91
0
 
3
 
! Отговори
Nyls преди 6 години
Bree, tva London li e na snimkite...mnogo sa go razrushili tea bombi...
90
9
 
1
 
! Отговори
До 82 преди 6 години
Ходи ли вика да мериш.Бива ли да си толкова малoyмен бе ,*** нещастен ? Трябва ли да ходя лично да го мера ,за да се знае това нещо ? Малко ли новини има ? Аман от oлигoфрeни и платени путинофили като тебе.
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Ей такива са всички фенове на краварската *** ,крадливи като Елена Поптодорова!"---Абе, тая не беше ли английската преводачка на Тодор Живков? И на цялото Политбюро, де. :)
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая първо да спре да краде по летищата и после да го раздава експерт.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белите каски са организация официално финансирана от Великобритания.Миналата година шведските лекари протестираха против лъжите им и опитите им с убийства на бебета на живо.Уж инжектирайки ги в сърцето за спасяване.Който иска да гледа как се хилеха мъртъвците под чаршафите преди началото на снимките.
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зарин,табун, зоман, това са БОВ които при употреба убиват всичко наоколо.А не с маркучи да се мият!:))))Има специален превързочен пакет с инжекция който се забива в крака за да се ограничи действието.Кадрите бяха фалшиви.