Ситуацията в Сирия: Ударите няма да спрат

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно
Обновена: 16 апр 2018 06:57 | 15 апр 2018 14:00,
155


"Удари в Сирия ще продължи да има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

Още по темата

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етапр" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто я хванаха да краде, явно играе по свирката на новите си господари.
64
3
 
37
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 6 години
До zzz Абе *** ти да не живееш на Еверест или в джунглата бе.Телевизия нямаш ли.Изстреляни са били 103 ракети,от които сирийските ПВО са прихванали 71. Нанесените щети са направо нищожни. Не си струват парите. Това е някаква ПР акция за затвърждаване образа на Тръмп като президент. Не закачаш Русия, бухаш 100 ракети в пустинята и на празно място и обявяваш победа над пустинния вятър. За сметка на това си ербап и Америка Фърст. Каобоя колта. Образа на водача на свободния свят. Хахахахаха...
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелите бомби като завалятсамолетоносачите любимипиндоски литват и те въввъздуха ! йии-хуу !
62
4
 
2
 
! Отговори
zzz преди 6 години
Пиша докато ми дойде следващият клиент .
61
3
 
34
 
! Отговори
Симеон преди 6 години
Направо съм потресен от простотията на тези 2 патки. Какви критики има в Русия бе овца? Единствено платената т.н. либерална "опозиция" живееща на грантове от САЩ плещи някакви простотии които подържат 2% от руското общество. Напротив всички са възмутени и настояват Русия да отговори по пълна програма на ударите на САЩ. Аз вече обясних защо САЩ не би започнал голяма война. Те нямат никакво ПВО. Ако Русия реши да ползва всичките си възможности ще направи за 38 минути пролив между Канада и Мексико.
60
32
 
3
 
! Отговори
zzz преди 6 години
Нагли русофилски демагози.Дори Сирия каза че са изтреляли 40 ракети от които са прихванали 13 американски.Как с 40 ракети се свалят 70 бе, бояришници ? Трябва да си краен найвник ,за да вярвал на лъжите на кремълското джудже.Русия направи евтина и фалшива новина ,за да си продава системите.
59
0
 
22
 
! Отговори
а ква убаа беше-2 преди 6 години
аре чшъътъз елена не беше ли оная елена дето беше до 89 партиен секретар на Юридическия Факултеттттт?кой я е учил тая от БКПто че може да свива кремчета та после цело Столипиново да ни се подиграва каква крадла сме си имали, Филиповци да погребе половоната джепчии които изпопукали от смях като научли как крадлата била хваната на варшавското летище, а сливенската специялна община е дигнала паметник на русокосата дипломатическа крадла
58
5
 
24
 
! Отговори
100кила ракети давам преди 6 години
от 100 ракети70 се оказаха затихнали, а 30- хуманитарни защото ранили 4-5 случайни минувачии коя от 100те се оказа умната
57
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктаторчето му цъка часовника ...цък цък цък ...прави се на смел зад гърба на русия да се дразни със САЩ, но скоро като завалят дебелите бомби, ще го видим ....много преди него вървяха по тоя път ..вече ги няма.
56
2
 
31
 
! Отговори
Дани преди 6 години
И това доживях. Тази куха лейка да прави прогнози.
55
3
 
22
 
! Отговори
Излагацията на НАТО преди 6 години
Н атовци и кр авари трябва много да са закъсали, щом правят пропаганда с клептомани като тази стара и износена чанта.
54
28
 
4
 
! Отговори
До АТАКИСТ преди 6 години
Кои сте вие че ми е много интересно ? Че чак и гордо щяли да защитават диктатора и терорист Асад.80% от държавите по света причисляват Асад към тероризма.Сирийския режим е подкрепян само от русия,която е защитник на мюсюлманския свят.
53
1
 
30
 
! Отговори
ами преди 6 години
Крадлата дава акъли вместо да се скрие в дън земя!
52
1
 
19
 
! Отговори
ОрнитоБлог преди 6 години
До Анонимен 31Ще има мир като в Ирак, но ти явно си папагалче с жълто по човката и повтаря това, което си подочул от краварите.
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Нина Спасова, много добре знае, че проблема не е в личността на Асад. Проблемът е кой ще контролира Сирия и Близкия изток, САЩ, или Русия.И ако перфектно точния удар с умни ракети не довел до никакви лоши последици, не се окаже и последен, то световната война е неизбежна.
50
4
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Ще защитаваме Асад до гроб! Американски самолетоносач са бил насочвал към средиземно море а С-400 пак ще се разгърне в западна Сирия! А от изток ще влезе 200 000 Иранска армия и ко прайм тогава?
49
36
 
4
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Путин сега да каже, от къде ще вземе 400 милиарда долара да възстанови Сирия, която унищожи с 2 години варварски бомбардировки.
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елена Чоптодорова....
47
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТТе врабчетата се оказаха по-смели от руската "мечка" ! Врабчетата не се криха никъде ,а руската "мечка " се скри в бърлогата си ! И много ми е чудно защо изтри предният ми коментар ,който съдържаше абсолютно същото като този ?! Вие полезните и.д.ио.ти сте непоправими ненормалници ! Нищо пак трий ,като ме блокират ще отида да коментирам в сайта на новини ,бг
46
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уф тази защо не ходи да краде парфюмчета от супермаркетите . Това и се отдава .