Доналд Тръмп: Багдади умря като куче... като страхливец!

Лидерът на ИДИЛ се самовзривил в тунел без изход с три деца
27 окт 2019 16:27, Нели Христова
133
Доналд Тръмп: Багдади умря като куче... като страхливец!
Снимки: Reuters

"Той умря като куче. Умря като страхливец“, заяви президента на САЩ Доналд Тръмп, потвърждавайки смъртта на лидера на Ислямска държава Ал Багдади.

"Миналата нощ Съединените американски щати раздадоха справедливост за терористичния лидер номер едно в света. Ал Багдади е мъртъв", обяви Тръмп на пресконференция.

Още по темата

"Той беше основател и лидер на ИДИЛ – най-безмилостната и жестока организация в света. САЩ търси Багдади много години. Убийството му беше приоритет за държавната сигурност на моята администрация“, допълни Тръмп.

Президентът на САЩ разкри и разтърсващи подробности около смъртта на джихадисткия лидер.

По думите му операцията била изключително опасна, но нито един американски войник не е бил ранен. За сметка на това много от бойците на Багдади загинали с него. Тръмп призна, че е гледал по-голямата част от случващото се и разкри, че лидерът на ИДИЛ се е самовзривил.

„Той умря след като стигна до задънен изход на тунел. Хленчеше, плачеше и крещеше до края. Към този момент мястото беше разчистено от хора – те или се предадоха или бяха застреляни. 11 деца бяха изведени от къщата. Те са ранени. Единствените, останали вътре, бяха с Багдади в тунела. Той беше замъкнал и три малки деца със себе си. Водеше ги на сигурна смърт. Стигна края на тунела, докато кучетата ни го преследваха. Той активира жилетката си и се самовзриви, убивайки и трите деца. Тялото му беше разчленено от взрива“, разказа Доналд Тръмп.

Президента разкри още, че в продължение на седмици Багдади бил под наблюдение от САЩ. Други 2 или 3 мисии за убийството му били прекратявани преди да се стигне до тази. Той също така благодари на Русия, Турция и Сирия за помощта, както и на сирийските кюрди, които дали „важна информация на САЩ“.

Тръмп призна, че не е казал на почти никого за операцията, освен на няколко члена на конгреса, тъй като изтичане на информация би коствала живота на много хора. Той не искал войските на САЩ „да бъдат посрещнати с огнена сила“.

„Вашингтон е машина за изтичане на информация“, отбеляза Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
13
 
! Отговори
Сенатор МакКейн преди 4 години
как можахте,ве мискини ? Аз с тоя човек що селфита имам ... и как приятелски сме си приказвали ... Само Гугъл вече помни ... Идвай на небето, брадясали братко. Налял съм вече уискито и барбекюто е готово в райската градинка .п.с. Вземи с тебе и 70-те девсственици дето твоя човек ти ги е обещал, да е по-весело на купона .
75
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ако е истински тоя индивид, и ако наистина е ликвидирам, мога само да се радвам. Но не вярвам като махнете опашката на гущера, той да е ликвидиран...ГОВОРЯ РАЗБИРА СЕ, ЗА ManBearPig!! ТЪ-ТЪ ТЪЪЪЪЪЪЪ!
74
3
 
3
 
! Отговори
13 преди 4 години
И на него му купиха къща до централата на ЦРУ, където на държавна хранилка ще си изкара цял живот.
73
1
 
5
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Ся ако дойдат да се взривяват в ЕС, кво ще направи Тръмп? Или само се пали огън, пък да сме живи и здрави, ние ще му го гасим.... Американците да поемат отговорност и да ПРАТЯТ ПАРИ И ОРЪЖИЕ НА БЪЛГАРИЯ, ИТАЛИЯ И ГЪРЦИЯ, за да гарантира сигурността на ЕС, пазейки границата с Турция
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълнял и с рижа брада , преди като то убиха беше с черна. Върколак.
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За видим кой ще е следващия, който ще убие Багдади. Имам предвид, кой ще е следващия президент на САЩ
70
5
 
19
 
! Отговори
Съвпадение някакво.. преди 4 години
- Осама бин Ладен години наред издирван от САЩ беше намерен и убит .... у дома си , покрай жените и децата си . А тялото му още същата вечер ,казват било хвърлено в морето , по незнам какви си причини. НЕВЪЗМОЖЕН ЗА ИНДЕНТИФИЦИРАНЕ .- Ал Багдади години наред издирван от САЩ беше намерен и убит .... у дома си , покрай жените и децата си . А тялото му "разчленено от взрива" В ТУНЕЛА където са били и американските войници.. но НИКОЙ от войниците НЕ бил ПОСТРАДАЛ . НЕВЪЗМОЖЕН ЗА ИНДЕНТИФИЦИРАНЕ .
69
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 77РАЗБИРА СЕ , ЧЕ БЕШЕ ИЗМИСЛИЦА НА ФАЩ!МНИМИЯ ЛИДЕР АЛ БАГДАДИ :D
68
1
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП РАБОТИ ЗА ПУТИН И ЛИКВИДИРА ТЕХНИЯ СИ ЧОВЕК!
67
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нялото било разчленено, ха ха ха ха.Такъв човек не съществува, измислен е за оправдание на дерибействата на фащ в близкия изток. Багдади е фащ
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кой път умира този и колко живота има 9 ли като котките. Дали си вярва Перуката или него го лъжат. Чак багдади се взривил че неможе да си купи пистолет. Да не възкръсне след някой ден и пусне видео в мрежата.
65
6
 
7
 
! Отговори
Ленин преди 4 години
бахдади умря като ***
64
7
 
7
 
! Отговори
dan преди 4 години
На колегата Симон плащат по две копейки, на мен по 4. Явно съм по - кадърен.
63
11
 
7
 
! Отговори
Симон Елиът преди 4 години
Абе май съм платен кремълски троляга. Плащат ми две копейки на час от руския център на Шипка 6. Но какво да се прави, трябва да се прехранвам.
62
5
 
11
 
! Отговори
dan преди 4 години
По думите му операцията била изключително опасна, но нито един американски войник не е бил ранен. Тръмп призна, че е гледал по-голямата част от случващото се и разкри, че лидерът на ИДИЛ се явил в местната тайна квартира на ЦРУ, за да си получи заплатата. Именно тогава бил арестуван!Тръмп призна, че не е казал на почти никого за операцията, освен на няколко члена на конгреса, тъй като изтичане на информация би коствала живота на много хора.
61
2
 
9
 
! Отговори
Тръм преди 4 години
Нищо лично Багдади...онли бизнъс
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български ферми предлагат работа на бежанци и румънци в големи ферми( фермата са самите работници) месото ще се продава по Коледа на промоция. Реал нюз .
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези театри са ни познати много добре. В края на първия мандат на Буш излезе едно фалшиво видео с "Осама бин ладен" и в края на първия мандат на Обама "го убиха". Това е изцяло за вътрешна консумация в САЩ заради предстоящите избори там...
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
63 до 60 съм-Явно 60 е бил изтрит-Много инфантилен пост беше.
57
7
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Американските *** всички книги са го пръснали тоя в тунела май.