Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Няма официално потвърждение за инцидента
Обновена: 11 фев 2020 14:25 | 11 фев 2020 14:06,
377
Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Преди няколко дни турски бойни самолети са се опитали да навлязат във въздушното пространство на Сирия над провинция Алепо, но са били "прихванати" от руски изтребители. Това пише китайският новинарски портал Sohu, позовавайки се на свои източници, предава EA Daily.

Твърди се, че Турция е направила опит да нанесе въздушни удари по позиции на сирийското военни в региона на Големия Идлиб (провинции Идлиб и Хама, части от провинции Алепо и Латакия), използвайки изтребители F-16. Но плановете на турската страна са били осуетени от вдигнати във въздуха от базата Хмеймим в провинция Латакия многоцелеви изтребители Су-35 на Военно-космическите сили на Руската Федерация, пише "Фокус".

"Руските Су-35 фактически са блокирали входа на турските F-16 в сирийските въздушно пространство и не са им позволили да пресекат въздушната граница. В крайна сметка турските пилоти са били принудени да се оттеглят", казват източниците на Sohu.

Няма официално потвърждение на информацията за "срещата" на руските ВКС и турските ВВС в района на сирийско-турската граница. Според военни експерти публикациите на този китайски ресурс често "грешат" с непроверена информация, която в крайна сметка не намира потвърждение. Има обаче случаи, когато публикациите във военните секции на Sohu за събития в различни въоръжени конфликти по света с времето се оказаха надеждни.

Както EADaily съобщи, миналата седмица официална Анкара обяви за свой приоритет в северозападния регион на съседната арабска република - прекратяването на офанзивата на сирийските правителствени сили. В момента Турция очаква Русия, като една от страните-гаранти на прекратяването на огъня в Сирия, "да окаже натиск върху режима на Асад", заяви на 6 февруари турският външен министър Мевлют Чавусоглу. В същото време външният министър увери, че Турция няма намерение да воюва с Русия в Сирия.

Припомняме, че сирийската армия настъпва в Големия Идлиб на фона на гневни тиради и ултиматуми към Дамаск от военно-политическото ръководство на Турция. Анкара няма да позволи на войските на Асад да завземат нови територии и да се укрепят в последната крепост на "сирийската въоръжена опозиция" в провинция Идлиб, заяви на 4 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Турският лидер направи още едно предупреждение в деня, след като в посочената провинция на Сирия бяха убити военнослужещи и цивилни специалисти от турските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е , че руснаците наритаха краварите от Сирия ! Всичко друго са празни приказки !
196
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че нашите танкове Т-72 ще ги модернизира израелска фирма. Ще станат напълно прилични танкове за Балканския полуостров.
195
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситуацията със танка Армата е много сложна. Няма двигател, сега се говори че ще му монтират купол от Т-90. Мътна работа.
194
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПутяДа не изяде и той някой шамар докато Султана и Асадчо се ритат?
193
1
 
2
 
! Отговори
чичо преди 4 години
На който му хлопа дъската вземете пирони с подобрена формула , вече в нова опаковка, и за пръв път в България. Преди употреба прочетете листовката. За лица над 18 гд.
192
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименФрансетата тръгнаха срещу РУСИЯ и срещу САЩ и бритите - нейните освободителки!!! Затова сега францелите са робини на немците! ТОВА ДА СЛУЖИ ЗА ПРИМЕР НА БЪЛГАРИЯ
191
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де Гол пък кога е козирувал 1 час на гроба на Сталин, това ми се струва измислица. Де Гол е мислил само за своята си страна. Обаче Де Гол допусна грешката да създаде ЕС, което даде началото на нова германска хегемония. Де-факто си е самозакопал държавата в дългосрочен план. Германеца можеш да го отпишеш едва когато главата му е на два метра от тялото. Германците са машини които никога не се предават.
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 188Имаше полуавтоматични перални АУРИКА. те се намираха.Имаше и автоматични ПЕРЛА 05. Те бяха дефицитни. И често наводняваха комшиите отдолу.Пък ако имаш по-сериозни връзки - чехословашка татрамат.А ако имаш и долари - тогава вече от корекома.
189
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Рзбра се причината защо бутат разни бутафорни копия на танка Т-14 Армата по парадите. Това чудо на съвецката инженерна мисъл няма разработен двигател."ЕХ ЕКСПЕРТЕЗа ПЛАТФОРМАТА Армата където не е само един танк а има поне две дузини други модификации все още не е избран ДВИГАТЕЛ - започнаха с Х образен и V образен двигатели(втория е по-маломощен) но удовлетворява повече модификации на платформата - Унификацията намалява цената и опростява ЛОГИСТИКАТА - Ще изберат рано или късно
188
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Су 35 срещу Ф16 хаа ...хаааа.....фките правилно са си били камшика:))) шанс за оцеляване нямаше да има:))))
187
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де Гол е стоял един час на гроба на Сталин на дъжда и е отказвал да му отворят чадър защото се е срамувал, че представлява нация предала се за 6 седмици, докато СССР дава 26 милиона жертви и строшава гърба на немцких захватчиков. Към днешна дата Франция отново е под контрола на Германия, затова като Путин се видя с Меркел и Макрон, Путин не обръщаше никакво внимание на Макрон и си говореше на немски с Меркел, а Макрон го беше яд и само им се буташе.
186
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЕрдоган е Изпратил 1400 военни машини,Ще смелят Асад на брашно, заедно с ПутинРусия предаде на АСАД Метис М(2,5км) и Корнет(5-6км) ПТУР. При първото ползване на Турските М-60(модернизирани от Израел) и Леопард2 срещу Кюрдите гледахме СЕИР - хвърчащи куполи и всякакви благинки сътворени от САЩ птур Тоу2 даден на Кюрдите.Сега ще гледаме пак същото в излълнение на Сирийците.Е как не се научиха бре ползване на тежка бронетехника в ГРАД и ПЛАНИНА е САМОУБИЙСТВО
185
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В смисъл, утвърждаваш турската агресия в Сирия??? Ами нали утре турчетата така ще нападнат и България бе, лалугер! Колко требе да си неук за да се радваш? А на 1500 турски камиона им трябват 3000 сирийски кюрди с руски противотанкови гранатомети и сметката е уредена ;)
184
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рзбра се причината защо бутат разни бутафорни копия на танка Т-14 Армата по парадите. Това чудо на съвецката инженерна мисъл няма разработен двигател. В смисъл парите за разработката са излапани но резултата е нула. От завода производител "Лебед" сега баламосват публиката, че могат да използват модернизиран дизел от комбайн "Нива". Дайте ни още една година и нови 10 милиарда....
183
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА"Днес хеликоптера на Асад - падна като Изгоряло Пате"Много голяма работа да свалиш стар транспортен хеликоптер, Браво и то в Планински район(какъвто е Идлиб)А Турския ЗРК Хисар има и други наименования е разработен въз основа на Хамериканския Саидуиндер(ракета въздух въздух) Турците следват светлия пример на Израел със ЗРК Спайдър с ракети ПитонИ двата комплекса имат ограничен обсег 10-15км максимално срещу хеликоптери и доста по-малко срещу самолети.
182
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киевска Рус е мястото, където е създадена Русия. Киев е първата столица на Русия. Киевска Рус Е Русия ;)))Исторически Киев е изцяло руски град. И не само той, а почти цяла Украйна. Само източните и райони са унгарски, полски, румънски или словашки.
181
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пералните машини по време на късния соц ги имаше много и наистина бяха евтини. Складовете на Елпром Варна бяха фрашкани с перални. Повярвай. Нямаше място където да ги слкадират.
180
7
 
7
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До Анонимен 178Точно обратното - Киевска Рус съществува векове преди Московците. Московците се опитват да пренапишат историята.
179
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, Русия е велика държава, а не треторазрядна държавичка под немски контрол като Франция. Много нации дължат съществуването си на Русия, включително Сирия и Франция. Де Гол е козирувал половин час на гроба на Сталин на дъжда.
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лошото в сирия тепърва започва. никой няма полезен ход, оттук нататък ще е всеки срещу всеки. кой каквото взел и където се укрепил.