Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Няма официално потвърждение за инцидента
Обновена: 11 фев 2020 14:25 | 11 фев 2020 14:06,
377
Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Преди няколко дни турски бойни самолети са се опитали да навлязат във въздушното пространство на Сирия над провинция Алепо, но са били "прихванати" от руски изтребители. Това пише китайският новинарски портал Sohu, позовавайки се на свои източници, предава EA Daily.

Твърди се, че Турция е направила опит да нанесе въздушни удари по позиции на сирийското военни в региона на Големия Идлиб (провинции Идлиб и Хама, части от провинции Алепо и Латакия), използвайки изтребители F-16. Но плановете на турската страна са били осуетени от вдигнати във въздуха от базата Хмеймим в провинция Латакия многоцелеви изтребители Су-35 на Военно-космическите сили на Руската Федерация, пише "Фокус".

"Руските Су-35 фактически са блокирали входа на турските F-16 в сирийските въздушно пространство и не са им позволили да пресекат въздушната граница. В крайна сметка турските пилоти са били принудени да се оттеглят", казват източниците на Sohu.

Няма официално потвърждение на информацията за "срещата" на руските ВКС и турските ВВС в района на сирийско-турската граница. Според военни експерти публикациите на този китайски ресурс често "грешат" с непроверена информация, която в крайна сметка не намира потвърждение. Има обаче случаи, когато публикациите във военните секции на Sohu за събития в различни въоръжени конфликти по света с времето се оказаха надеждни.

Както EADaily съобщи, миналата седмица официална Анкара обяви за свой приоритет в северозападния регион на съседната арабска република - прекратяването на офанзивата на сирийските правителствени сили. В момента Турция очаква Русия, като една от страните-гаранти на прекратяването на огъня в Сирия, "да окаже натиск върху режима на Асад", заяви на 6 февруари турският външен министър Мевлют Чавусоглу. В същото време външният министър увери, че Турция няма намерение да воюва с Русия в Сирия.

Припомняме, че сирийската армия настъпва в Големия Идлиб на фона на гневни тиради и ултиматуми към Дамаск от военно-политическото ръководство на Турция. Анкара няма да позволи на войските на Асад да завземат нови територии и да се укрепят в последната крепост на "сирийската въоръжена опозиция" в провинция Идлиб, заяви на 4 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Турският лидер направи още едно предупреждение в деня, след като в посочената провинция на Сирия бяха убити военнослужещи и цивилни специалисти от турските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са населявали тези земи далече преди Златната орда да ги завземе. После си ги връщат с много битки и жертви. И не избиват местното население , както турците и някои други членки на НАТО. Никога не са имали колонии. Всичко, което са имали, са го наричали Русия и са го смятали за родина. народностите, които живеят в Русия са или оцелели противници на руснаците, които не са били избити, или освободени от чуждо господство и благодарни народи.
176
10
 
8
 
! Отговори
гр. Сталин (Варна) преди 4 години
Су-57 е като перална машина по времето на късния Соц - евтин но го няма.
175
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Никакъв турски паток няма да има сега."ЕТО ЧУКЧА ПИСАТЕЛ И МИСЛИТЕЛЧУКЧА Турски поток работи и дори България си получава договорените количества ГАЗ през него като на всичкото отгоре заради намалелите транспортни и транзитни такси са ни намалили цената вярно с малко мисля че е беше с 20$
174
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Су 57 има вече държавни поръчки, които се изпълняват.
173
3
 
5
 
! Отговори
до Боби преди 4 години
Боби, тоз път не си прав.Падналия Су-57 беше първият сериен самолет, който трябваше да постъпи на въоръжение в армията!Доколкото разбрах от коментарите на руските форумни "спецове" проблема бил в "програмното обезпечение", каквото и да означава това (аз не съм "спец")Самолета не е готов.Има си доста "детски болести".ПСМежду другото Су 27 навремето също имаше доста "детски болести", но днес е превърнал в безотказна бойпна машина. (гледай документалната поредица "Крылья России" )
172
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия не владее и никога не е владяла други държави. Дори е създала няколко. Например, Украйна е създадена от руснаците. България, литва, латвия и естония са купени от руското царско семейство заедно със земята, селяните и домашните животни. после са освободени от робство и крепостничество и през 19 век им е дадено да си създадат собствени държави от руска земя. както е станало и в България - земя, извоювана от руснаците се подарява на българите за да си направят държава.
171
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ЕвроазиатецСу-57 е най-добрия самолет който не съществува. Откраднаха парите а резултат нула. Естествено наказани няма.Моля как не съществува? Какъв самолет тогава се разби при заводски изпитания около нова година?
170
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв турски паток няма да има сега. Аз искам проект за боклукопровод Нигерия- България. Ще ни излиза енергията хиляди пъти по евтино и ще сме независими от ***
169
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Зозо"По тази логика само САЩ са си поръчали на Локхийт 450 бр. Ф-ки"Зозо, САЩ новия им тренировъчен самолет е направен от СААБ и ще се произвежда от Локхид МартинПпроизвеждат Ф-35 в стотици бройки като първите 30 и кусур броя ги пенсинираха в Агресорска ескадрила щото много е скъпо за ъпгрейд. Имат вероятно една дузина подмодификации на Ф-35 щото "ще го оправяме докато го произвеждаме"В крайна сметка Получиха един КВАЗИМОДО - посредствени резултати във всичко свен цена.Смех мда Смеххх
168
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, енергията е 4 - 5 пъти по евтина в Русия. Зърнени, бобови, яйца също. Млечни - около 3,5 пъти по - евтини - собствено производство не от 20 годишно сухо мляко внос от ирландия. Част от зеленчуците също им е много евтина. Коли, компютри, телефони, софтуер, битова техника - между 25 - 50 % по - евтини. Строителна техника, земеделска техника, транспортна техника, кораби(мога да изброявам до утре) - между 20 - 60% по - евтини. Месото им е по - евтино заради мащабите и цената на фуража...
167
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган размаха пръст на Макрон и франсето се скри под полата на Меркел.
166
11
 
7
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Отдавна е време Руската Империя да се разпадне на съставните си части - Московия, Нижни Новгород, Казан и Манчурия за да миряса света. От 500 години този Франкенстайн не може да се определи - в Азия ли са или Европа?
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 165Пропускаш и "Бояришника" ...на първо място в Света !
164
4
 
6
 
! Отговори
Евроазиатец преди 4 години
Су-57 е най-добрия самолет който не съществува. Откраднаха парите а резултат нула. Естествено наказани няма.
163
8
 
4
 
! Отговори
Адолф преди 4 години
Какво са прихванали като днес аскера думнаха едно Ми-17 със ракета от Ф-16? Руските окупатори и чучелотоАсадчо са в паника опасявайки се, че това е само началото!
162
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Боби Ехеееее, ти цялата руска авиоиндустрия изброи:))))))))))))))))))))))))По тази логика само САЩ са си поръчали на Локхийт 450 бр. Ф-ки :)))))))))))))))))))))
161
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Както виждаме руския Гулаг живее само от природните богатства на заграбените и поробени държави и народности - газ, петрол, полезни изкопаеми"Сериозно?РФ за коя поредна година е номер 1 по износ на зърнени култури по света - приходите от това са повече от приходите от оръжейни сделкиПроизводство на 94000 ЖП вагона за 2019(Китай 64000 САЩ 50000)Има БУМ на производство на селскостопанска техника свързано със зърненото производствоБум на месопроизводство(пилешко основно) пак зърн
160
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия е заграбила безброй скъпоценности от Лувъра, които още не са върнати, но иначе руснаците били крадци, дето ако не бяха те сега във Франсе щяха още да говорят на немски. За Франция Русия трябва да е Бог. Неслучайно Де Гол е козирувал половин час над гроба на Сталин на дъжда и е отказвал чадър.
159
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"таман военно-космическите сили си бяха поръчали ЕДИН СУ57 и той взе, че падна.излагация.Добре, че тоя път си падна на село, не се изложихме пред чужденците като със суперджета в индонезия."1. Су-57 падна още при заводските изпитания - те за това се и правят преди да се предаде на военните2. Суперджет в Индонезия се заби в планинаПрочети още на: https://dnes.bg/blizak-iztok/2020/02/11/naprejenie-nad-siriia-ruski-su-35-prihvanaha-turski-f-16.438706,1#comment-newest
158
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така наречената "руска държава" е сурогат на монголската златна Орда, от която е наследила изклучителата си жестокост, агреся и жажда за грабеж, което е основния и поминък и препитание до ден днешен.Както виждаме руския Гулаг живее само от природните богатства на заграбените и поробени държави и народности - газ, петрол, полезни изкопаеми.